Два похода в Странджа предстоят през уикенда

Пешеходен преход и велопоход предстои този уикенд в Странджа. Целта на проявите е повече хора да се запознаят с красотата на планината, да спортуват и водят природосъобразен начин на живот. Организатор е бургаския клуб „Зелена Странджа“. 
Предложението за събота е за преход в планината по маршрута на билките, Ще се тръгне от село Бръшлян, което е архитектурен резерват и ще се продължи по екомаршрут  в природния  парк , съобщи Владимир Димитров от организаторите:
"Няма изкачвания, съвсем лек е теренът, има много поляни, много билки. това е много подходящ маршрут за деца - измислили сме интересни игри."  
На връщане участниците в прехода ще посетят и параклиса СВ. Пантелеймон. Разстоянитет, което ще се измине е 5 км . За неделя - 26 юни  е предвиден велопоход, като маршрутът е в Западна Странджа:
"Разстоянието за целия ден, което ще изминем е от 35 километра, но всеки може да се включи, всеки може да го измине, не е трудно, няма големи изкачвания, а там, където има, няма да избързваме, ще се изчакваме, ако трябва ще бутаме..."
Велопоходът ще тръгне сутринта от центъра на село Голямо Буково и след 35 км преминаване по о горски и междуселски пътища ще приключи отново там. За да се включите в проявите трябва предварително да се регистрирате във фейсбук страницата на клуб „Зелена Странджа“. 
чуйте в звуковия файл репортажа на Стефка БакърджиеваВИЖТЕ ОЩЕ

Слушател на БНР Бургас сигнализира за гейзер, който не спира да тече от сутринта до КАТ

Гейзерът е започнал да наводнява едното платно, близо до кръговото кръстовище до КАТ още от 6:30  часа тази сутрин, сигнализира наш слушател. По думите ѝ към момента промяна на ситуацията няма: "Още сутринта минахме и го видяхме  този теч. Той на кръговото до КАП преди моста, в посока ВХТИ. И двете пътни ленти вече са наводнени, а водата продължава..

публикувано на 24.08.19 в 16:39

И Несебър посрещна пчелари от цялата страна

За осемнадесета поредна година в  Несебър  започна  традиционният фестивал на меда. Тази година в него участват около 20 пчелари от цялата страна. Пространството около пл. „Месамбрия“ в старинния град отново е изпълнено с   производители на качествени продукти от природния елексир – асортиментът включва както традиционни медни изкушения,..

публикувано на 24.08.19 в 15:05

Започва набирането на проектни предложения по Националната програма за достъпна жилищна среда

Министерство на труда и социалната политика обяви началото на кампания за набиране на проектни предложения по Националната програма за достъпна жилищна среда и лична мобилност. По нея може да се кандидатства в две направления: * За изграждането на достъпна среда за хора с увреждания в съществуващи жилищни сгради и прилежащите им пространства; * За..

публикувано на 24.08.19 в 14:18
червен флаг

Петър Русев: Червен флаг, дънни ями и вълнение са повод плажуващите да бъдат внимателни днес на бургаския плаж (ОБНОВЕНА)

Между 50 и 100 хиляди души се очакват до края на деня по бургаския плаж. Това каза за БНР Бургас спасителят Петър Русев. Мъртво вълнение няма, но вятърът е образувал дънни ями: "Забранено е използването на надуваеми предмети. Децата задължително влизат с придружител, но само на 1 метър от брега, а за възрастните само до кръста...

публикувано на 24.08.19 в 14:01

През целия съботен ден улица "Конт Андрованти" ще бъде затворена

В Бургас улица "Конт Андрованти" ще бъде затворена за движение на превозни средства днес, съобщават от общината.  Ограничението ще важи до 20:00 часа, а  се налага заради извършването на товаро-разноварни дейности на ул. "Тракийска".

публикувано на 24.08.19 в 09:01

След 1 септември ще започне изплащането на еднократната помощ в Ямбол

Членовете на Областната епизоотична комисия, под председателството на областния управител Димитър Иванов, разгледаха и приеха подписаните от кметовете, кметските наместници и ветеринарните лекари списъци на стопаните в 20 километровата санитарна зона на територията на област Ямбол, които доброволно заколиха домашните си прасета, във връзка с..

публикувано на 23.08.19 в 17:00

"Булевард Демокрация" - на 23 август

Цунами залива Бургаския залив! Няколкометрови вълни – убийци дебнат по крайбрежието! Мъртвото вълнение дебне за нови жертви! Такива заглавия спокойно можете да очаквате през тези дни, вещайки ужас по нашите плажове. А нормалното природно явление може да си отмине също толкова нормално без паника, шок и ужас, ако просто спазвате съветите на..

публикувано на 23.08.19 в 15:01