Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Полицай с призово класиране при колоездачите

Инспектор Недко Лазаров от Районно управление - Несебър подобри личния си рекорд и защити титлата си на държавен шампион от 2015 г. в проведеното  в Сливен - Държавно лично първенство по шосейно колоездене, категория „Мастърс”. Полицай Лазаров се класира на призовото място в първата дисциплина „бягане по часовник” във възрастта от 40 до 50 години и за втори път измъкна титлата в жестока конкуренция. Трудното 13-километрово трасе Недко Лазаров премина за 17 мин. и 44 сек., като подобри времето си от миналата година с 45 сек. Постигнатото време е втори резултат по постижение от всички участници – 60 на брой в посочената дисциплина. Във втората дисциплина – „общ старт 80 км.”, инспектор Лазаров се класира на второто вицешампионско място от общо 75 участници и се окичи със среброто, като във финалния спринт не му достигнаха 5/6 метра за да се пребори за златото.  Държавното лично първенство по шосейно колоездене, категория „Мастърс” се проведе под егидата на Българския колоездачен съюз. Шампионатът протече в два дни и се отличи с висока посещаемост и състезателно ниво на участниците, множество от които са бивши състезатели в близкото минало и такива, състезавали се на професионално ниво в други държави.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

100 души бягаха в първия Созопол Рън в дъжд, студ и вятър

Първият маратон Созопол Рън се проведе при изключително тежки атмосферни условия - дъжд, студ и вятър. Въпреки всичко в него се включиха 100 състезатели. В дългите дистанции - 5 и 15 км. бягаха 23 жени и 48 мъже. Останалите - деца и начинаещи, след които и част от организаторите, пробягаха 1 км. В състезанието, организирано от Българската федерация по..

публикувано на 20.04.24 в 16:00

Мартин Стоев ще води ВК "Нефтохимик 2010" и през сезон 2024/2025

Шесткратният шампион на България ВК Нефтохимик 2010 обяви официално на сайта си, че Мартин Стоев ще бъде старши треньор на тима и за следващия сезон 2024/2025. Той  пое „нефтохимиците“ на 21 януари тази година, след раздялата с Атанас Петров, с когото отборът стана шампион за 2023 година. Като треньор, 52-годишният Стоев е бронзов медалист с..

публикувано на 20.04.24 в 11:12

Първият шосеен пробег „Созопол рън“ ще се проведе днес

Първият шосеен пробег „Созопол рън“ ще се проведе днес.  Две са категориите – 15 км. и 5 км. Предвидена е и по-малка дистанция от 1 км., в която може да се включат и деца. Събитието е част от отбелязването на 100-годишната от създаването на българската лека атлетика.  Стартът и финалът на състезанието ще бъде пред църквата „Св.св. Кирил и..

обновено на 20.04.24 в 08:37

Международната регата "Порт Бургас" се влива в къмпинг фестивала "Explore the world"

Международната регата „Порт Бургас“ е най-голямото ветроходно събитие в страната през последните повече от 20 години. В 31-вото издание, което ще се проведе от 27 април до 1 май, ще се включат близо 250 състезатели от България, Румъния, Гърция, Турция и Украйна. Най-добрите ветроходци ще мерят сили в клас „Оптимист“, ИЛКА 4, 420, Фин и олимпийските..

публикувано на 19.04.24 в 14:14

Нургюл Салимова с реми срещу световната шампионка Тан Чжони

Нургюл Салимова пропусна да запише най-впечатляващата победа в цялата си кариера, след като надигра напълно 16-ата световна шампионка Тан Чжони от Китай, но стигна само до реми. В партия от 12-ия кръг на Турнира на претендентките за световната титла в Торонто 20-годишната Салимова имаше печеливша позиция с белите фигури срещу лидерката в класирането..

публикувано на 19.04.24 в 07:53
Нургюл Салимова

Нургюл Салимова допусна нова загуба на Турнира на претендентките

Нургюл Салимова допусна втора поредна и общо четвърта загуба на Турнира на претендентките за световната титла по шахмат в Торонто. В партия от 11-ия кръг българката отстъпи с черните фигури на индийката Хумпи Конеру след 90 хода и над пет часа игра. Салимова, която в предишната партия с Конеру записа единствената си победа в турнира до момента, този..

публикувано на 18.04.24 в 07:55

Черноморска колоездачна лига за „Купа Поморие” ще се проведе на в края на април

4 -ти кръг на Черноморска колоездачна лига за „Купа Поморие” ще се проведе на 28 април от 14.00 ч. в Каблешково, съобщават от Общината.  Старт-финалът ще е на улица „Климент Охридски” № 5, пред сградата на Народно читалище „Атанас Манчев 1920” – Каблешково. Трасето е дълго 1.4 км и в по-голямата си част е равнинно, но завършва с изкачване с около..

публикувано на 16.04.24 в 12:35