Ученици влизат в ролята на осиновители

Бургаски ученици ще се включат днес в интерактивна игра свързана с осиновяването в Центъра за обществена подкрепа.Идеята е това да не бъде тема табу за децата. Проявата е част от националната седмица за осиновяването, която се провежда и в Бургас.

По необичаен начин от центъра за обществена подкрепа са решили да приобщят учениците към темата за осиновяването, като участват и преживеят една процедура – самите те ще влизат в ролята на родители, а осиновяваните ще бъдат плюшени играчки, обясни директорът на центъра Мария Атанасова:

„Ще има колега социален работник, който ще направи проучване  дали те са готови да се грижат за тази играчка, дали наистина са достатъчно мотивирани и няма да изоставят играчката и така нататък…“

чуйте в звуковия файл репортажа на Десислава Златева
ВИЖТЕ ОЩЕ

Легенди за Странджа оживяват в Приморско

Атрактивен фестивал събира в Приморско почитателите на мистичната Странджа планина.  Той ще се проведе в събота, 23 септември 2017 година от 19 часа на амфитеатъра в морския град. Ще бъдат представени 6 странджански легенди, творчески интерпретирани от български и турски художествени състави. Фестивалът на легендите има за цел да привлече интерес към..

публикувано на 20.09.17 в 14:32

Над 9 хиляди малчугани са издирени в областта, за да влязат в училище

Над 9 хиляди деца от Бургаска област са издирени, за да влязат в класните стаи през новата учебна година. От Министерството на образованието прибeгнаха до сформирането на мобилни екипи, за да могат да върнат в клас застрашените от отпадане ученици. Общо 56 бяха такива екипа сформирани и на територията на Бургаска област, посочи директорът на..

публикувано на 20.09.17 в 14:26

Обезщетения за близо 100 милиона лева поискаха роднини на загиналите в атентата на летище Бургас

Пострадалите и наследниците на загиналите при атентата на летище Бургас поискаха от двамата задочно подсъдими ливански граждани обезщетения за близо 100 милиона лева.  Специализираният наказателен съд отхвърли искането им като граждански ответник по делото да бъде конституирането на военното крило на "Хизбулла".  Година след първото заседание по..

публикувано на 20.09.17 в 13:53

Детски градини получиха 405 таблета за възпитаниците си

Програмата на Община Бургас за ранно компютърно обучение продължава. Миналата година  в пилотния проект взеха участие 6 детски градини с 9 експериментални групи. От тази учебна година, 2017-2018, още 15 детски градини са включени в проекта за ранно компютърно обучение. Закупени и предоставени са още 405 таблета, както и необходимите мултимедия,..

публикувано на 20.09.17 в 13:09

Деца от центрове за настаняване получиха подаръци от фирма и общината

Съвместна инициатива на Община Бургас и фирма Bulgarian Online Research подпомогна 12 деца в центрове за настаняване от семеен тип. Децата получиха нови раници, пълни с всички необходими аксесоари и принадлежности за училище. Даренията бяха разпределени между три центъра за настаняване от семеен тип в комплексите "Лазур", "Славейков" и "Меден рудник"...

публикувано на 20.09.17 в 12:35

Белодробната болница ще прави скрининг на риска от туберколоза

Бургаската белодробната болница  ще проведе Седмица на отворени врати за скрининг на риска за туберкулоза от 25 до 29 септември. Инициативата тази година ще протече под мотото "Открий, лекувай, излекувай". От 08.30 до 19.30 часа ще се проведе скрининг за риска от туберкулоза чрез анкета, а консултациите, които ще бъдат от 10.00 до 15.00 часа..

публикувано на 20.09.17 в 12:26

Половината деца, непосещаващи училището в "Победа" са в чужбина

Повече от половината деца в кв. "Победа", които не посещават училище, са в чужбина с родителите си. Това показва първоначална проверка на мобилните екипи, които обикалят къщите там. Директорът на основно училище „Христо Ботев“ в квартала обяснява, че за 4 дни тя е проверила 125 деца: "От които сме записали 25 петгодишни, 4 шестгодишни и едно..

публикувано на 20.09.17 в 08:59