Ученици влизат в ролята на осиновители

Бургаски ученици ще се включат днес в интерактивна игра свързана с осиновяването в Центъра за обществена подкрепа.Идеята е това да не бъде тема табу за децата. Проявата е част от националната седмица за осиновяването, която се провежда и в Бургас.

По необичаен начин от центъра за обществена подкрепа са решили да приобщят учениците към темата за осиновяването, като участват и преживеят една процедура – самите те ще влизат в ролята на родители, а осиновяваните ще бъдат плюшени играчки, обясни директорът на центъра Мария Атанасова:

„Ще има колега социален работник, който ще направи проучване  дали те са готови да се грижат за тази играчка, дали наистина са достатъчно мотивирани и няма да изоставят играчката и така нататък…“

чуйте в звуковия файл репортажа на Десислава Златева
ВИЖТЕ ОЩЕ

От днес валидатори в тролеите в Бургас

От днес електронната система за таксуване ще обхване тролейбусни линии Т1 и Т2 в Бургас. Преустановява се продажбата на хартиени карти за 15 дни и 1 месец за линии Т1 и Т2. Клиентите с предварително закупени карти ще могат да ги ползват до изтичане на срока им. Управителят на „Бургасбус“ инж. Петко Драгнев посочи, че още няма точна дата кога..

публикувано на 18.06.18 в 08:33

Краткотрайни, но интензивни валежи и днес в Бургаско

В цялата страна е в сила жълт код за интензивни валежи. В Бургаска област се очаква те да са краткотрайни, но интензивни, като в отделни райони могат да достигнат до 25-30 л/кв.м. Валежите се очакват в следобедните часове. Ще духа до умерен вятър. Максималните температури на въздуха ще са между 26° и 28°, а на  морската вода е от 23 до 25°. Вълнението на..

публикувано на 18.06.18 в 07:45
фейсбук

Силен дъжд с градушка събори клони на дървета и наводни пътни участъци в Бургас(обновена)

Проливен дъжд придружен с градушка създаде проблеми в Бургас. За паднало дърво по пътя Бургас - Созопол между Кайморие и Бургас, в близост до бензиностанция "Лукойл", съобщиха шофьори. Дървото е паднало върху автомобил Рено Клио, в който е пътувало семейство. Жената е с наранявания на долните крайници и е откарана с линейка за преглед в Бургаската..

обновено на 17.06.18 в 17:23

Пистите в летище Равнец ще бъдат запазени, въпреки че мястото ще става индустриална зона

Предназначението на пистите на летището на Равнец ще бъде запазено, въпреки че там ще бъде изградена индустриална зона. Това е наше задължение по постановления на Министерски съвет, обясни главният архитект на Бургас Веселина Илиева.Тя представи плана, по който ще бъде преобразена базата: "Вероятно в новия устройствен план на мястото ще се..

публикувано на 17.06.18 в 15:47

По - слаба реколта от слънчоглед очакват зърнопроизводителите в Бургаско

Състоянието на есенниците в региона тревожи земеделските стопани. Заради влажната пролет слънчогледа е засят по - късно и изостава в развитието си. При царевицата пък сега има нужда от повеч влага, а прогнозите са за сушаво лято. „В региона слънчогледа е масовата култура, заради това е, че топлолюбиво растение и издържа повече на суша, докато..

публикувано на 17.06.18 в 12:55

Строят нова детска градина на мястото на рушаща се сграда в Лазур

Нова детска градина ще бъде построена на мястото на рушащата се сграда зад училище „Пейо Яворов“ и Руската гимназия в Бургас. Общината е успяла да се пребори в съда за собствеността, след като в нея участие имаше частна гимназия и бизнесменът Георги Иванов. Главният архитект Веселина Илиева посочи: „Ние ще изпълним решението на Общинския..

публикувано на 17.06.18 в 10:19

Приключва черешовата кампания в Айтоско

Липсата на работна ръка е най – големия проблем на собствениците на черешови масиви в Айтоско, съобщи Панайот Которов от земеделската кооперация „Единство“: „Все повече намалят желаещите да работят в селското стопанство. За черешовата кампания наехме 180 лица от Сливенско, за да можем да приберем продукцията.“ Там където не падна..

публикувано на 17.06.18 в 08:50