ИСТИНСКИ ЛЪЖИ


Сирийски бежанци настанени в столичния  квартал „Враждебна“ заплашиха с гладна стачка.

Причина за бунта им станала информация, която 15-те кандидат-бежанци получили в Гърция.


"Казаха ни: в момента, в който кацнем, ще отседнем в някакъв комплекс. Показаха ни снимки с апартаменти. Все едно е петзвезден хотел. Казаха ни, че там всичко има, дори и спортен клуб. След това ще ни настанят в къща. Ще ни дадат финансова помощ за цяла година. По 500 евро на месец", заяви един от сирийците пред bTV.

Естествено, че когато пристигнали на летище София, чужденците не били откарани в луксозен комплекс, а арестувани и настанени в център за бежанци..

Изобщо сирийците явно са изтеглили късата пръчка да ги насочат към България, тъй като в Гърция те получавали по 360 евро на месец, докато тук помощта за тях е 65 лв. Отделно ще трябва да почакат до половин година за получаването на бежански статут. На всичко отгоре те няма и как да се върнат отново в южната ни съседка…

Човек може да посъчувствува на прогонените, но от друга гледна точка какъв неземен ентусиазъм ги е изпратил в най-бедната европейска държава

Това си остава енигма….

Ама ги били излъгали…

Боже, нас колкото са ни лъгали, сирийците даже не могат да си представят.

Лъгаха ни със светлото бъдеще на комунизма, след това със светлото бъдеще на капитализма.

Лъгаха ни с пазарната икономика, в която най-предприемчивите и кадърни хора по подразбиране непременно прогресирали.

Лъгаха ни как по-малко държава било най-добре за природонаселението, как някакви митични реформи рязко ще подобрят здравеопазването и просветата у нас, докато броят болни и неграмотни хора се увеличава.

Непрестанно някакви хора ни лъжат как мило и драго дават за обикновения гражданин, стига да гласува за тях…

Лъжат ни, че всички сме равни пред закона и справедливостта е за всички.

Лъжат ни в магазина, лъжат ни по телефона,

Даже ни лъжат, че имаме национален отбор по футбол…

Ех, бедни ни сирийци, защо не си останахте в Гърция… 


ВИЖТЕ ОЩЕ

БИЛЕТЧЕТО

Бургаският общински превозвач иска билетчето да стане от 1 лев на лев и 30 стотинки. Дали това ще стане, ще се реши на сесията на общинския съвет,. Междувременно немалко бургазлии изказаха мнение, че не са съгласни с повишаването. Разбира се, и превозвачът има своите доводи – за последните седем години цените на стоки, горива и..

публикувано на 20.10.17 в 12:49

За "релефните особености" на българския туризъм

Достъпни ли са плажовете за хората с увреждания и кой трябва да ги направи такива? Преди време, бургазлийката Грета Аспарухова, сигнализира няколко институции, включително и министерството на туризма, че плажовете масово не са достъпни за хора с увреждания. В свой отговор, от институцията подчертават правото на Грета и всички останали до..

публикувано на 10.08.17 в 15:09

Природосъобразният туризъм като начин на (зло)употреба

Преди две години държавата реши „Корал“ да е един от плажовете за природосъобразен туризъм. И какво от това? Единствената разлика с останалите е, че той няма наемател, няма заведения и платени чадъри, а докато минат процедурите и бъдат назначени спасители там, сезонът също минава. И така „Корал“ стана еко и див. Свободната територия за..

публикувано на 04.08.17 в 15:54

За поредния крах на десницата

За втори път, в най-новата ни, уж – демократична история, т. нар. автентична десница, няма да присъства в парламента. Ще кажете -   голяма драма. А всъщност – тя не е малка. Защото развитите в политическо отношение държави разчитат на автентична левица и на автентична десница. Е, у нас нещата никога да са като в развитите държави. За поредния..

публикувано на 27.03.17 в 16:44

10 ноември – за демокрацията и последиците от нея

27 години демокрация честваме днес. А дали е за честване? Какво ни донесе и какво ни взе преходът? Авторският поглед по темата е на Мариян Иванов и можете да го чуете в прикачения файл.

публикувано на 10.11.16 в 16:12

НЕФТ

От миналия  петък  всички прогнози за съдбата на България станаха  бравурно оптимистични.  Естествено, не заради задаващите се избори, а заради новината, че в Черно море е намерен нефт. Съобщението дойде от  френската компания “Тотал” ,  която търси въглеводороди в блок “Хан Аспарух”.  След оповестяването на новината най-оптимистично..

публикувано на 31.10.16 в 15:31

ОТПЕЧАТЪЦИ

Искат да ни превърнат от личности в пръстови отпечатъци и от граждани в престъпници, написа в открито писмо до бургазлии общественият посредник Таньо Атанасов. Омбудсманът призова гражданите да не оставят пръстов отпечатък при постъпване в болница. В писмото Атанасов цитира член 32 на Конституцията, според който никой не може да бъде..

публикувано на 21.10.16 в 13:31