ИСТИНСКИ ЛЪЖИ


Сирийски бежанци настанени в столичния  квартал „Враждебна“ заплашиха с гладна стачка.

Причина за бунта им станала информация, която 15-те кандидат-бежанци получили в Гърция.


"Казаха ни: в момента, в който кацнем, ще отседнем в някакъв комплекс. Показаха ни снимки с апартаменти. Все едно е петзвезден хотел. Казаха ни, че там всичко има, дори и спортен клуб. След това ще ни настанят в къща. Ще ни дадат финансова помощ за цяла година. По 500 евро на месец", заяви един от сирийците пред bTV.

Естествено, че когато пристигнали на летище София, чужденците не били откарани в луксозен комплекс, а арестувани и настанени в център за бежанци..

Изобщо сирийците явно са изтеглили късата пръчка да ги насочат към България, тъй като в Гърция те получавали по 360 евро на месец, докато тук помощта за тях е 65 лв. Отделно ще трябва да почакат до половин година за получаването на бежански статут. На всичко отгоре те няма и как да се върнат отново в южната ни съседка…

Човек може да посъчувствува на прогонените, но от друга гледна точка какъв неземен ентусиазъм ги е изпратил в най-бедната европейска държава

Това си остава енигма….

Ама ги били излъгали…

Боже, нас колкото са ни лъгали, сирийците даже не могат да си представят.

Лъгаха ни със светлото бъдеще на комунизма, след това със светлото бъдеще на капитализма.

Лъгаха ни с пазарната икономика, в която най-предприемчивите и кадърни хора по подразбиране непременно прогресирали.

Лъгаха ни как по-малко държава било най-добре за природонаселението, как някакви митични реформи рязко ще подобрят здравеопазването и просветата у нас, докато броят болни и неграмотни хора се увеличава.

Непрестанно някакви хора ни лъжат как мило и драго дават за обикновения гражданин, стига да гласува за тях…

Лъжат ни, че всички сме равни пред закона и справедливостта е за всички.

Лъжат ни в магазина, лъжат ни по телефона,

Даже ни лъжат, че имаме национален отбор по футбол…

Ех, бедни ни сирийци, защо не си останахте в Гърция… 


ВИЖТЕ ОЩЕ

Шок и бомба! Първо в БНР - Бургас! Какво ще се случи по празниците... Вижте тук:

Коледа отдавна не се свързва с истинските християнски ценности, а с голямо ядене и намаления по магазините. Съмняваме се, че ще успеем да възродим първото за няколко минути, затова ще се опитаме да ви усмихнем във второто направление. Какво е важно да знаете за голямото празнично... консумиране, какви по-нетрадиционни и (почти) безплатни..

публикувано на 21.12.18 в 15:26
Борислав Борисов в студиото на БНР Бургас

Търсенето определя предлагането, „Big Brother” има своята публика

Броени часове остават до старта на поредното издание на реалити формата „Big Brother”. А в медиите продължава да се задава въпросът, почти толкова стар колкото и този за яйцето и кокошката – „Публиката ли решава какво да се излъчва по телевизията, или продуцентите ни налагат тези формати?“ Според звездния репортер Борислав Борисов, по-известен..

публикувано на 10.09.18 в 16:57

А наистина ли Бургас е най-добрият град за живеене?

Не Ви трябваше тази награда, кмете! Защото сега с двойна сила ще се завърне подсещането при всяка дупка, всяка несветеща лампа, всяка вдигната такса, че нали уж сме „Най-добрият град за живеене“. Но „тежка е короната, която носи кралят“. Връщайки се на класацията и нейните критерии, ще се опитам да анализирам безпристрастно, без..

публикувано на 08.06.18 в 15:57
Снимката е архивна. Но би могла да е озаглавена

Мотивите за загубите на "Бургасбус" са... странни

Близо 4 милиона лева , както ви съобщихме още вчера, са загубите, които е натрупал за една година общинският превозвач “Бургасбус“. Наистина ли е виновна новата транспортна схема и защо автобусите така и не се сдобиха със стюардеси?  Всъщност, мотивите, които чуваме и от управлението на общинския превозвач, и от страна на администрацията на..

публикувано на 16.05.18 в 15:30

БИЛЕТЧЕТО

Бургаският общински превозвач иска билетчето да стане от 1 лев на лев и 30 стотинки. Дали това ще стане, ще се реши на сесията на общинския съвет,. Междувременно немалко бургазлии изказаха мнение, че не са съгласни с повишаването. Разбира се, и превозвачът има своите доводи – за последните седем години цените на стоки, горива и..

публикувано на 20.10.17 в 12:49

За "релефните особености" на българския туризъм

Достъпни ли са плажовете за хората с увреждания и кой трябва да ги направи такива? Преди време, бургазлийката Грета Аспарухова, сигнализира няколко институции, включително и министерството на туризма, че плажовете масово не са достъпни за хора с увреждания. В свой отговор, от институцията подчертават правото на Грета и всички останали до..

публикувано на 10.08.17 в 15:09

Природосъобразният туризъм като начин на (зло)употреба

Преди две години държавата реши „Корал“ да е един от плажовете за природосъобразен туризъм. И какво от това? Единствената разлика с останалите е, че той няма наемател, няма заведения и платени чадъри, а докато минат процедурите и бъдат назначени спасители там, сезонът също минава. И така „Корал“ стана еко и див. Свободната територия за..

публикувано на 04.08.17 в 15:54