10 ноември – за демокрацията и последиците от нея

Снимка: архив

27 години демокрация честваме днес. А дали е за честване? Какво ни донесе и какво ни взе преходът? Авторският поглед по темата е на Мариян Иванов и можете да го чуете в прикачения файл.print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

За поредния крах на десницата

За втори път, в най-новата ни, уж – демократична история, т. нар. автентична десница, няма да присъства в парламента. Ще кажете -   голяма драма. А всъщност – тя не е малка. Защото развитите в политическо отношение държави разчитат на автентична левица и на автентична десница. Е, у нас нещата никога да са като в развитите държави. За поредния..

публикувано на 27.03.17 в 16:44

НЕФТ

От миналия  петък  всички прогнози за съдбата на България станаха  бравурно оптимистични.  Естествено, не заради задаващите се избори, а заради новината, че в Черно море е намерен нефт. Съобщението дойде от  френската компания “Тотал” ,  която търси въглеводороди в блок “Хан Аспарух”.  След оповестяването на новината най-оптимистично..

публикувано на 31.10.16 в 15:31

ОТПЕЧАТЪЦИ

Искат да ни превърнат от личности в пръстови отпечатъци и от граждани в престъпници, написа в открито писмо до бургазлии общественият посредник Таньо Атанасов. Омбудсманът призова гражданите да не оставят пръстов отпечатък при постъпване в болница. В писмото Атанасов цитира член 32 на Конституцията, според който никой не може да бъде..

публикувано на 21.10.16 в 13:31

ИСТИНСКИ ЛЪЖИ

Сирийски бежанци настанени в столичния  квартал „Враждебна“ заплашиха с гладна стачка. Причина за бунта им станала информация, която 15-те кандидат-бежанци получили в Гърция. "Казаха ни: в момента, в който кацнем, ще отседнем в някакъв комплекс. Показаха ни снимки с апартаменти. Все едно е петзвезден хотел. Казаха ни, че там всичко..

публикувано на 11.10.16 в 14:14

POST MORTUM

Спомняте ли си дядо Матейко от село Подуене, главен герой в разказа „На оня свят“ на Елин Пелин? Е, ако не си го спомняте, не е беда голяма. Защото родните законотворци и управленци ще ви го припомнят. Как ли? - Накратко казано министерството на финансите планира да задължи наследниците да подават данъчна декларация от името на..

публикувано на 10.10.16 в 09:41

ГРАЖДАНСКА ОТГОВОРНОСТ

Есен е, листата капят,  птичките отлетяха на юг и по традиция в последните дни застрахователи прогнозираха поскъпване на Гражданската отговорност. Над 500 хиляди са шофьорите нарушители, които карат колите си без задължителната застраховка "Гражданска отговорност", стресира обществото Българската асоциация на застрахователните брокери...

публикувано на 07.10.16 в 15:12

ООН2

Не сменяй конете, когато прегазваш реката, гласи българска поговорка. Ама кой ли да я прочете. Във всеки случай не и родните политици. Вече стана ясно, че България няма да има генерален секретар на Организацията на обединените нации. На всичко отгоре на поста нито ще бъде жена, нито от Източна Европа. Ирина Бокова остана на второ..

публикувано на 06.10.16 в 15:32