Бургаски ученици организираха коледен базар под наслов "Заедно за Хитрино"

„Заедно за Хитрино“, под това мото се обединиха всички ученици от най-малките класове,  до най-големите от СУ „Св.Св Кирил и Методий“ в Бургас. За коледния благотворителен базар в двора на училището, те приготвиха сладкиши, сувенири, бижута,  коледна украса, и всичко необходимо, за да съберат средства от продажбата им. Сумата ще бъде предоставена на БЧК Бургас. Организацията за благотворителния базар е била много кратка, съобщи за Радио Бургас PR на кампанията и ученичка от 11 клас - Габриела Николова. Нужно е много малко, за да се организират всички и да помогнат кой с каквото може и колкото има възможност. Събраната сума няма да е много голяма, казват участниците в базара, но ще бъде използвана в помощ на нуждаещи се. 

ВИЖТЕ ОЩЕ

Режат сухи клони от Стария бряст

Днес ще бъдат премахнати надвиснали сухи клони от Стария бряст. Дървото е болно, фирма изготви доклад за състоянието му.Тя го е предоставила на   ОП „Озеленяване“ на  5 ноември 2018 г. Следствие от него и според  Наредбата на изграждане, стопанисване и опазване на зелената система на община Сливен започва рязането на клоните. Причината е, че те могат..

публикувано на 20.11.18 в 09:43

Нова детска площадка в поморийския квартал" Свети Георги"

Община Поморие бе сред малкото общини, които в края на април тази година спечелиха финансиране от 10 000 лв. в рамките на обявения от МОСВ и ПУДООС конкурс на тема „Обичам природата и аз участвам”. Проектът, с който администрацията заслужи одобрението на конкурсната комисия, бе за изграждане на градинка с детска площадка в двора на местното НЧ..

публикувано на 20.11.18 в 08:59

За осма вечер протестираха в Сливен

Без очакваните провокации премина протестът в Сливен. Протестиращите се събраха за осма поредна вечер на площад „Хаджи Димитър“ и решиха да направят автошествие по централните булеварди под надслов „Един народ срещу системата.“  Пред протестиращите Валентина Василева, един от лидерите на протеста обяви, че основната цел вече е сваляне на..

публикувано на 20.11.18 в 08:37

Туристическа карта на община Созопол е победител в национален конкурс

Юбилейното 20-то издание на Световния ден на Географските информационни системи (ГИС), организирано от ЕСРИ България, приключи с рекорден брой участници – близо 700 от над 150 организации. Сред основните й акценти бяха проведената научна конференция,  откритата изложба на съвременна картографска продукция и стари карти и присъствието на водещи..

публикувано на 19.11.18 в 19:09

Проект на БДЗП и "Електроразпределение Юг" увеличава популацията на царския орел

Проектът „Живот за царския орел” се реализира в 8 специално защитени зони от НАТУРА 2000 - в районите на Сакар, сред тях са Елхово и Болярово,  също в Ямбол и Сливен.  „Електроразпределение Юг“ (част от EVN България) отчита положителни резултати от проекта, реализиран в партньорство с Българското дружество за защита на птиците (БДЗП). Той се..

публикувано на 19.11.18 в 18:53

1,7 млн. касови бележки от Бургас участват в лотарията на НАП

Фискални бонове за над 24 милиона лева, регистрирани до този момент само от град Бургас, участват в надпреварата за голямата награда от 50 000 лв.  във втория сезон на Лотарията с касови бележки на Националната агенция за приходите. Общият брой на регистрираните досега от морския град касови бележки надхвърля един милион и 700 хиляди. В национален..

публикувано на 19.11.18 в 17:21

6 са пациентите, които са протезирани в специализирания център в УМБАЛ Бургас

Шестима са пациентите, които вече са преминали през Центъра за специализирано протезиране и рехабилитация в Отделението за долекуване в бургаската болница. Други 30  са в листата за чакащи пациенти от цялата страна. В този си обхват, с предоставянето на такава медицинска услуга,  центърът  е единствен в страната до момента.  Това е съвместен..

публикувано на 19.11.18 в 16:33