Партията на Марешки щяла да бъде изненадата на предстоящите избори

До една година, ако сме първа политическа сила и управляваме държавата, горивата ще бъдат с 20-30 стотинки по-евтини от това, което е в момента в София. Това заяви в интервю за националното радио бизнесменът Веселин Марешки, като прогнозира, че неговата формация "Воля" ще бъде изненадата на предстоящите предсрочни парламентарни избори.

Заради липса на време до февруари-март ще използваме формално регистрацията на старата партия, съобщи още Марешки. По думите му, политиците от старите партии и олигарсите в момента кроят планове как да спрат неговата формация да стане номер едно на следващите парламентарни избори. Формацията дава шанс на безпартийните и няма да държи на партийната принадлежност, а на експертния потенциал, декларира Марешки.

print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Нова република" изгрява на политическия хоризонт

Радан Кънев основава свой надпартиен проект, който ще носи името "Нова република". В основата му ще е ДСБ и ще бъде обявен на датата на националното помирение - 4 февруари, съобщи "24 часа". Към лидера на ДСБ минал Гражданският съвет на Реформаторския блок, без проф. Тодор Танев, който остана в РБ като индивидуален член. Част от "Нова република" ще са..

публикувано на 20.01.17 в 12:26

Корнелия Нинова: Ще се запомни социалната чувствителност на Радев

Лидерът на БСП Корнелия Нинова определи речта на новия президент Румен Радев след като положи клетва за президент, като "достойна реч, на достоен президент". "За мен ще се запомни социалната чувствителност на държавния глава", каза пред журналисти Нинова.  "В частта за вътрешната политика той очерта реалните проблеми пред народа ни. Не пред отделна..

публикувано на 19.01.17 в 11:55

Росен Плевнелиев: Много труден, но успешен мандат приключи

„Бяхме свидетели на рекорден брой конфликти. На многобройни и паралелно протичащи кризи в света. Във вътрешно политически план имаше парламентарни кризи. Особено критични бяха 2013 и 2014 г., когато само за 2 години се смениха пет правителства и три парламента.Президентската институция не е на силната ръка, а на баланса", заяви Росен Плевнелиев. Горд съм,..

публикувано на 18.01.17 в 11:54

Санирането продължава, решиха депутатите

Народните представители приеха проекта за решение за продължаване на Националната програма за енергийна ефективност и за увеличаване на финансовия ресурс на 2 млрд. лева. „За“ гласуваха 109 народни представители, 11 гласуваха „против“, а 32 се въздържаха, с което решението бе прието. По време на дебатите в пленарна зала министърът на регионалното..

публикувано на 18.01.17 в 11:22

Бойко Борисов предпочита правителство на малцинството пред коалиция с БСП

Премиерът в оставка Бойко Борисов заяви, че е по-добре да има кабиент на малцинството, отколкото широка коалиция, за да се знае кой управлява и носи отговорност "Преди две години направих такъв компромис - изключително трудна работа, компромисите винаги се трупат на голямата партия", каза още лидерът на ГЕРБ, съобщи дир.бг. По думите му който спечели..

публикувано на 17.01.17 в 12:05

БСП няма да се коалира с ГЕРБ след изборите

БСП няма да участва под никаква форма в коалиция с ГЕРБ. Това категорично мнение изрази пред БНТ народният представител от БСП "Лява България" Димитър Горов. Според него двете партии имат много сериозни принципни различия. По думите на Горов категоричната опозиционност на социалистите е една от причините за краха на ГЕРБ на президентските избори...

публикувано на 17.01.17 в 10:22

Марин Киров: Това е промяна на развитието, не на отрицанието

Промяната в АБВ е безпрецедентна. За първи път отстъпва цялото политическо ръководство, но това е промяна на развитието, не на отрицанието. Тази промяна е закодирана в нашето име. Това заяви новоизбраният заместник-председател на АБВ Марин Киров пред националното радио. Новите лица в АБВ са успешни млади и нови хора, голяма част от които не са..

публикувано на 16.01.17 в 11:00