Кунева: Политическите сили да спрат агресивното говорене

Очаквам Народното събрание да приеме декларация на политическите сили да се извади от агресивното предизборно говорене поне темата за председателството на България на Съвета на ЕС. Това каза вицепремиерът и образователен министър в оставка Меглена Кунева. "Това трябва да е обща тема за всички партии, да е поле за обединение. Не може партиите да се държат инфантилно. Трябва да намерим начин да се поддържа диалога, да се стигне до съгласие, че Председателството е въпрос на репутацията на страната и всички да са отговорни, вместо да се експлоатира предизборно", каза пред БНР лидерът на Движение "България на гражданите".print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

Бургаски депутат оглави временната комисия за неизплатените заплати

Диана Йорданова е избрана за председател на Временна комисия за проучване на случаите на неизплатени заплати. Народният представител от ГЕРБ-Бургас Диана Йорданова беше избрана за председател на Временна комисия за проучване на случаите на неизплатени заплати. Комисията е сформирана по предложение на „БСП за България“. „За“ гласуваха 200 депутати, с..

публикувано на 28.04.17 в 12:18

Президентът Радев призова македонските партии да пристъпят към диалог

Изразявам дълбоко безпокойство от създаденото напрежение в Република Македония и сблъсъците от вчерашната нощ в парламента, довели до няколко десетки ранени, сред които и депутати, заяви президентът Румен Радев.   Той призова партиите в Македония да уважават демократичния процес и да пристъпят към диалог. "Демокрацията и правовия ред са..

публикувано на 28.04.17 в 10:25

Президентът връчи на Борисов мандат за съставяне на правителство

Президентът Радев връчи мандат за съставяне на правителството на излъчения от ПГ на ГЕРБ кандидат за министър-председател Бойко Борисов. Борисов има 7-дневен срок да състави правителство. След това Радев трябва да предложи на НС то да бъде избрано. Час преди това ГЕРБ и Обединените патриоти подписаха коалиционно споразумение. Новата..

публикувано на 27.04.17 в 11:00

463 души ще избират нов кмет на Лозенец в неделя

463 души имат право да гласуват за кмет на частичните избори в с. Лозенец, които ще се проведат тази неделя  от 7.00 ч. до 20.00 ч.. Предвижда се една изборна секция в града, която ще се намира в сградата на кметството.  Женя Гандиева от ГЕРБ и Петранка Кирова от БСП са двете кандидатури за нов кмет на Лозенец. В събота от 10.00 ч. ще започне..

публикувано на 26.04.17 в 14:24

Продължават консултациите при президента

Президентът Румен Радев продължава политическите консултации с парламентарно представените партии, преди да връчи мандат на ГЕРБ за съставяне на правителство Държавният глава ще разговаря поотделно с представителите на парламентарните групи на "БСП за България" и ГЕРБ . На политическите консултации вчера президентът призова партиите да..

публикувано на 25.04.17 в 11:27

Започнаха консултациите в президентството

Президентът Румен Радев започна политически консултации с парламентарно представените партии, преди да връчи на ГЕРБ мандат за съставяне на правителство. Първата среща на "Дондуков" 2 е с представителите на най-малката парламентарна група – тази на партия "Воля". В Президентството вече пристигнаха лидерът на партията и..

публикувано на 24.04.17 в 11:08

Ангел Исаев: Имах зелена светлина да играя с преференция

Първоначално ми бе дадена зелена светлина да правя преференциална кампания, а в последствие ме махнаха от групата. Това коментира бургаският депутат Ангел Исаев, който бе изключен от парламентарната група на ДПС, след като в изборите измести втория в листата Дурхан Мустафа. Пред Радио Бургас Исаев посочи: "Тази работа беше много отдавна, в..

публикувано на 21.04.17 в 12:22