Кунева: Политическите сили да спрат агресивното говорене

Очаквам Народното събрание да приеме декларация на политическите сили да се извади от агресивното предизборно говорене поне темата за председателството на България на Съвета на ЕС. Това каза вицепремиерът и образователен министър в оставка Меглена Кунева. "Това трябва да е обща тема за всички партии, да е поле за обединение. Не може партиите да се държат инфантилно. Трябва да намерим начин да се поддържа диалога, да се стигне до съгласие, че Председателството е въпрос на репутацията на страната и всички да са отговорни, вместо да се експлоатира предизборно", каза пред БНР лидерът на Движение "България на гражданите".print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

Пет секционно-избирателни комисии затвориха в Сливенско

131 кандидати влизат в предизборна надпреварата за 6 депутатски мандата в Сливен от днес до 26 март. Общо 20 партии и коалиции са регистрирани в Районната избирателна комисия.  До момента са образувани 294 секционно-избирателни комисии  в област Сливен. В населени места с под 20 избиратели няма да бъдат откривани секции, коментира говорителят на..

публикувано на 24.02.17 в 13:05

Няма вече задължително гласуване

Отпадат санкциите за негласувалите на избори. Текстът от Изборния кодекс, който предвиждаше такива, е отменен с решение на Конституционния съд, взето единодушно. Делото беше образувано по сигнал на националния омбудсман Мая Манолова. Според нея Конституцията допуска със закон да се уреждат само организацията и редът за произвеждане на изборите, но не и..

публикувано на 23.02.17 в 16:02

Кандидатски листи Бургас

ПП „БЪЛГАРСКО НАЦИОНАЛНО ОБЕДИНЕНИЕ“ 1.    2.    3.    4.    Ваня Христова Перпелиева Владимир Сашков Иванов Веселина Янкова Котавова Наталия Николова Тодорова ПП „ВЪЗРАЖДАНЕ“   1.   2.   3. Цончо Томов Ганев..

публикувано на 22.02.17 в 16:20

Бургазлии са скептични към партиите

Бургазлии са разочровани от политическите партии независимо дали партиите са от десния или левия спектър, показа  анкета на Радио Бургас. Най неразпознаваеми за жителите на морския град са десните партии и политиките им: "Като цяло по-скоро съм разочарована от целия политически елит  и въобще не ме интересува политиката....Да ви кажа, не им вярвам и..

публикувано на 22.02.17 в 12:22

Христо Иванов: корупцията е най-голямата причина за бедността

Бургас е вторият град след Стара Загора, в който движение „Да, България“ представи програмата си на среща с обществеността снощи. На фона на пълното объркване на хората от това кои са десните партии и техните лидери, новото политическо движение дава заявка за борба с корупцията и сериозна съдебна реформа. Велизар Шаламанов от служебното правителство на..

публикувано на 22.02.17 в 09:24

Още три партии регистрираха листите за изборите

16 души е листата за изборите на коалиция Нова република за Бургас.Тя беше регистрирана днес от областния лидер  на ДСБ Ивайло Ляхович и общинския председател Иво Баев. Само първите три места са подредени в нея, другите имена са по азбучен ред, обясни Баев. На първо място е Стоил Яков, шефът на предизборния щаб. В листата е и  Чанко Стайков, който..

публикувано на 21.02.17 в 14:55

Инженери, лекари и адвокати са в листата на Реформаторския блок в Бургас

Водач е зам.-председателят на СДС Костадин Марков, който бе народен представител от Бургаски регион в 43-то Народно събрание Коалиция „Реформаторски блок – Глас народен” регистрира листата си с кандидати за народни представители в Районната избирателна комисия в Бургас. Документите внесе водачът Костадин Марков, който е зам.-председател на СДС, а в..

публикувано на 21.02.17 в 14:48