Предсрочно освободиха осъден убиец

Окръжният съд в Бургас освободи осъден убиец от затвора 5 години и 8 месеца преди изтичането на 16-годишната му присъда.  52-годишният Георги Петров от Долно Езерово бе докаран в съдебната зала от охраната в инвалидна количка. Той не може да се движи и обслужва сам, тъй като в затвора е претърпял последователно травма на крака и инсулт.. Според директора на бургаския затвор Бранимир Мангъров затворникът показал добро поведение и докато имал възможност работел.  

ВИЖТЕ ОЩЕ

Турският гражданин хванат с хероин в камион на ГКПП Лесово е задържан за 72 часа

Окръжна прокуратура – Ямбол задържа за 72 часа 40 годишен турски гражданин, обвинен в контрабандно пренасяне на над 25 кг. Хероин, преди ден през ГКПП – Лесово, с товарен автомобил, Дрогата е била в 50 пакета, поставени в специално приготвено двойно дъно на превозното средство. Предстои в следващите дни прокуратурата да внесе в съда искане за..

публикувано на 11.12.17 в 17:14

Банков служител предотврати телефонна измама за 40 хил. лева

Измамници обещали на пенсионер от Малко Търново, че ще бъде награден на вътрешния министър за героизма си, ако участва в предотвратяването на телефонна измама, за целта обаче трябва да даде 40 000 лв. Възрастният мъж с личния си автомобил дошъл до Бургас за да изтегли спестяванията си от банковия клон, съобщиха от полицията. Спрял..

публикувано на 11.12.17 в 13:28

Има задържан за домови кражби в Бургас

Завишение на домовите кражби отчитат от бургаската полиция в последните седмици. Вече има задържан, който е с постоянен арест. За повишаване на случаите на домови кражби алармираха първо пострадали бургазлии . След като домът на Катя и Калоян в комплекс „Славейков“ е обран посред бял ден, без взломяване на врата или ключалка, те започват..

публикувано на 11.12.17 в 12:42

Задържаха баща и син нападнали полицаи

Задържани за едно денонощие са баща и 31-годишния му син в к-с "Меден рудник", които нападнали полицаи. Униформените се отзовали на сигнал за домашно насилие от 31-годишна жена, която живеела на семейни начала със сина. Според нея той редовно я тормозел психически и физически. Тя търсела съдействие за извеждане от обитавания апартамент на..

публикувано на 11.12.17 в 10:41

Откраднаха дарения от църквата в село Каменар

200 лева дарения са били откраднати от църквата „Св. Петка“ в поморийското село Каменар, съобщават от полицията. Чрез счупване на прозорец на олтара, е проникнато в храма. Открадната сума е била в банкноти и монети с различен номинал, които се съхранявали в кутията за дарения. Работата по случая продължава.

публикувано на 11.12.17 в 10:33

Неизправност в ел. системата е вероятна причина за пожара в жандармерията в к-с "Изгрев"

По първоначални данни пожарът в помощните помещения на бургаската жандармерия в к-с "Изгрев", е възникнал от неизправност в ел.системата. От инцидента помощната постройка изгоря напълно заедно с оборудването. Предстои извършването на повторен оглед, а по случая е образувано досъдебно производство. Огънят пламна към 15.35ч в събота, а районът бе..

публикувано на 11.12.17 в 10:27

За повишаване случаите на домови кражби, алармират бургазлии

За повишаване на случаите на домови кражби алармират бургазлии. След като домът на Катя и Калоян в комплекс „Славейков“ е обран посред бял ден, без взломяване на врата или ключалка, те започват собствена проверка и установяват десетина идентични случаи в целия град. „ Има подобни обири и във Възраждане, Зорница, Изгрев, Лазур. Аз подех..

публикувано на 11.12.17 в 08:18