Предсрочно освободиха осъден убиец

Окръжният съд в Бургас освободи осъден убиец от затвора 5 години и 8 месеца преди изтичането на 16-годишната му присъда.  52-годишният Георги Петров от Долно Езерово бе докаран в съдебната зала от охраната в инвалидна количка. Той не може да се движи и обслужва сам, тъй като в затвора е претърпял последователно травма на крака и инсулт.. Според директора на бургаския затвор Бранимир Мангъров затворникът показал добро поведение и докато имал възможност работел.  

print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ
Протест на полицаи

Протестът на полицаите не се отменя

Протестът на синдикалната федерация на служителите в МВР няма да бъде отменен. Предвижда се той да се проведе на 5 юли в София. Бургаските структури на МВР също ще се включат. Имаме три основни искания, обясни председателят на местната структура Генади Тенев. „Първото от тях е за увеличаване на основното месечно възнаграждение на всички..

публикувано на 29.06.17 в 18:02

Оставиха в ареста Мартин Жеков

 Окръжен съд – Бургас потвърди мярката за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо Мартин Жеков, определена от Районен съд – Бургас. Мъжът  е привлечен като обвиняем за извършено престъпление по чл. 269, ал. 1 от НК, за оказана съпротива срещу полицейски служители. Окръжен съд – Бургас изцяло споделя мнението на първоинстанционния съд, че е налице..

публикувано на 29.06.17 в 15:57
Цецка Цачева

Цецка Цачева: Липсват магистрати в пограничните съдилища

Липсват магистрати в пограничните съдилища, каза пред журналисти в Бургас министъра на правосъдието Цецка Цачева. Според нея проблемът с кадрите е голям. По-рано днес Цачева се срещна с представители на различни съдища и прокуратури в Бургаско, които са поставили различни въпроси относно въведеното изцяло конкурсно начало относно незаетите бройки в..

публикувано на 29.06.17 в 13:44

Отново нерегламентиран пазар в кв. "Победа"

Втора съвместна акция на служителите на Агенцията по безопасност на храните, на полицията и на Дирекция по обществен ред и сигурност  към Община Бургас е проведена в кв. Победа. Там те са иззели около 100 килограма плодове и зеленчуци от нерегламентиран пазар. Директорът на Агенцията по храните д-р Георги Митев обяснява, че продуктите са с неустановен..

публикувано на 29.06.17 в 11:49

Несебърската прокуратура иска задържане под стража на Тодор Николов

Районна прокуратура – Несебър внесе в съда искане за определяне на постоянна мярка „задържане под стража“ спрямо Тодор Николов ., извършил непристойни действия и нанесъл удар с ръка на пешеходец в Несебър Районен съд – Несебър е насрочил заседанието си днес от 13.30 ч.

публикувано на 29.06.17 в 11:14

Нива изгоря край "Банево"

Пожарът е възникнал в нива с обща площ около 70 декара, засята с пшеница, разположена в местността «Герена» в землището на  кв. «Банево» - огънят е потушен от три противопожарени екипа с девет огнеборци. От инцидента нивата изгоряла напълно. Констатирано е, че земеделската площ е стопанисвана от кооперация «Напредък». Причините за пожара и стойността на..

публикувано на 29.06.17 в 09:36

Трима пострадаха леко на пътя Бургас-Варна

На пътя Бургас – Варна, в района на кръстовището за с. Тънково край Слънчев бряг, е допуснат пътен инцидент между два леки коли  и  товарен автомобил   Пострадали са водачът на товарния автомобил, който е транспортиран до УМБАЛ - Бургас с диагноза «фрактура на лявата феморална кост»/, спътникът му –  седящ на предната дясна седалка, прегледан и..

публикувано на 29.06.17 в 08:52