Предсрочно освободиха осъден убиец

Окръжният съд в Бургас освободи осъден убиец от затвора 5 години и 8 месеца преди изтичането на 16-годишната му присъда.  52-годишният Георги Петров от Долно Езерово бе докаран в съдебната зала от охраната в инвалидна количка. Той не може да се движи и обслужва сам, тъй като в затвора е претърпял последователно травма на крака и инсулт.. Според директора на бургаския затвор Бранимир Мангъров затворникът показал добро поведение и докато имал възможност работел.  

ВИЖТЕ ОЩЕ

Специалисти към бъдещи шофьори: Скоростта убива най-често на пътя

Бъдещи шофьори се срещнаха днес с представители на полицията, автомобилни състезатели и представители на общината, от които научиха ценни уроци за бъдещото си участие в движението. Младите хора и тези с малко шофьорски стаж са най-честите участници в произшествия на пътя, каза комисар Неделчо Рачев – началник на „Охранителна полиция“ ...

публикувано на 22.03.18 в 15:23

Окръжна прокуратура – Сливен задържа за 72 часа обвинен в убийство

61-годишния мъж е обвинен, че във вторник срещу сряда в сливенското село Сотиря умишлено умъртвил свой съселянин. Предстои в следващите дни Окръжна прокуратура – Сливен да внесе в съда искане  за налагане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия.

публикувано на 22.03.18 в 11:04

Шест наркотични вещества улавя новият електронен анализатор на Райнното управление в Приморско

Електронната система Dräger DrugTestТ 5000, улавяща наличието на шест наркотични вещества в човешкия организъм, бе дарена днес от кмета на Община Приморско Димитър Германов на ОД МВР - Бургас за нуждите на Районното управление в крайморския град. Дарението бе прието лично от директора на ОД МВР - Бургас - старши комисар Калоян Калоянов. Електронният..

публикувано на 21.03.18 в 18:37

Работодател е обвиняем за трудова злополука преди 6 години, в която загина мъж от задушаване

Собственик и управител на фирма от Бургас, се изправи пред съда с обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост на свой служител, както и за тежки телесни повреди на други трима. Инцидентът е от юли 2012 година, когато нахлува вода с газови изпарения в канално помпена станция – Поморие, по време на строително ремонтни дейности. Манол..

публикувано на 21.03.18 в 17:47

Лапчев: Не сме събаряли бунгала в „Нестинарка“, издали сме заповеди за незаконни строежи

Община Царево не е събаряла незаконно бунгала на частен собственик в бившия къмпинг „Нестинарка“. Това каза за БНР – Бургас кметът Георги Лапчев. Припомняме, че Христина Христова, собственик на две бунгала в този терен, алармира, че след заповед на администрацията, нейните постройки са съборени . Тя декларира пред нас обратното, категоричен е..

публикувано на 21.03.18 в 13:30

Мосинов: Съдим кмета на Царево за събарянето на бунгала в "Нестинарка"

Събарянето на две бунгала в бившия къмпинг „Нестинарка“, собственост на Христина Христова, е извършено незаконно. В това е категоричен адвокатът на пострадалата Евгений Мосинов. Той е завел дело вече в Бургаския административен съд. "Дали заповедта за премахването им е законосъобразна - ще реши съдът. Защото заповедта не е влязла в сила и..

публикувано на 21.03.18 в 13:12

Мъж и жена са в болница след катастрофа

40-годишен мъж от село Снягово и съпругата му са в Бургаската болница след катастрофа на пътя Айтос – Провадия, в района на разклона за Руен, съобщават от полицията. Мъжът е с контузия на главата, без опасност за живота. Неговата съпруга е настанена за наблюдение с контузия на корема, също без опасност. Пострадалият е отнел предимството на..

публикувано на 21.03.18 в 09:47