В Бургаския куклен театър репетират „Магьосникът от Оз“

Двайсет  марионетки, водени  от шестима актьори ще видят зрителите в „Магьосникът от Оз“. Спектакълът ще има своята премиера на 24 януари. Александра Грънчарова , Грета Кръстева, Неделина Роселинова, Диян Русев, Георги Минков и Алекс Анмахян ще сътворят приказното вълшебство за децата под режисурата на проф. Славчо Маленов.

Спектакълът е хубав повод да покажем изкуството да се водят марионетки. Това е една система, която сравнително малко театри практикуват, отбелязва Маленов.

Какво споделят актьорите  в спектакъла  можете да чуете в прикачения файл:


ВИЖТЕ ОЩЕ

Лили Иванова е голямата звезда на Аполония

Дни преди старта на националното й турне, амфитеатър Аполония посреща Лили Иванова и нейните музиканти – Огнян Енев (пиано, тромпет, саксофон), Веселин Веселинов-Еко (бас китара и контрабас), Ангел Дюлгеров (китара и цигулка), Росен Ватев (ударни), Орлин Цветанов (цигулка) и ЛаТиДа (беквокали). Концертът на 1 септември включва някои от най-новите песни..

публикувано на 17.08.17 в 10:57

"Осмото чудо" за втори път ще гостува в Бургас.

След триумфалния си успех по сцените в страната, спектакълът на Национален фолклорен ансамбъл "Българе" "Осмото чудо" за втори път ще гостува в Бургас. Той ще бъде представен на 12 септември 2017 г., вторник, от 20.30 часа на сцената на Летния театър в морския град. Мащабният проект с участието на холивудската знаменитост Бен Крос ще бъде игран пред..

публикувано на 15.08.17 в 10:37

Находки от Козарева могила представят в сряда в Каблешково

Читалище „Атанас Манчев 1920“ - Каблешково и доц. Петя Георгиева от Софийски университет „Св. Климент Охридски“ ще представят резултатите от археологическите проучвания на обект Козарева могила. Обектът представлява селище и некропол, намира се край град Каблешково и датира от началото на енеолита – V хилядолетие пр. Хр. Разкопките на селищната могила..

обновено на 14.08.17 в 15:28

Десети фестивал на народната носия в Жеравна

Официално откриване на фестивала на 18 август започва с връчване на годишното отличие „Апостол на българщината“.След това на голямата сцена ще се представи ансамбъл „Чинари“ .Предстои и отбелязване   на 140-годишнината от героичната Шипченска епопея със спектакъла „ О, Шипка!“. Първият ден ще продължи  с народно веселие с различни музиканти:..

публикувано на 14.08.17 в 15:27

Гладиаторски мечове в Деултум

Звън на гладиаторски мечове ще огласи Деултум. Мъжете от групата за исторически възстановки в Свищов ще пресъздадат "Ежедневието на легионера". Демонстрациите на групата от Свищов ще започнат в 10.00 часа на 19-и август. Посетителите на Деултум ще могат да видят какъв е бил живота в легиона от времето на Римската империя. Гладиатори са..

публикувано на 13.08.17 в 11:34
Мирослав Мутафчиев и Мария Мутафчиева

Групата „Мери бойс бенд“ са музикалният акцент на „Фестивала на солта"

Групата „Мери бойс бенд“ са музикалният акцент в тазгодишното издание на „Фестивала на солта“. Той ще се проведе край Атанасовското езеро с разнообразни и интересни събития. От 20 часа Мария Мутафчиева и Миро от „Мери Бойс Бенд“ ще представят акустично най-големите си хитове . Според Мутафчиева фестивалът е едно от големите събития през лятото в..

публикувано на 12.08.17 в 08:45

„Софийски магьосници“ и в Бургас

Писателят Мартин Колев представи новия си роман „Софийски магьсници“ в Бургас. Това е ново предизвикателство за бургаския автор след двете му поредни книги с разкази. Колев разказа, че изграждането на романа е започнало от описанието на столицата. „Обикалях и гледах мои любими места в София. След това се опитвах да ги притвория по начин,..

публикувано на 11.08.17 в 15:19