В Бургаския куклен театър репетират „Магьосникът от Оз“

Двайсет  марионетки, водени  от шестима актьори ще видят зрителите в „Магьосникът от Оз“. Спектакълът ще има своята премиера на 24 януари. Александра Грънчарова , Грета Кръстева, Неделина Роселинова, Диян Русев, Георги Минков и Алекс Анмахян ще сътворят приказното вълшебство за децата под режисурата на проф. Славчо Маленов.

Спектакълът е хубав повод да покажем изкуството да се водят марионетки. Това е една система, която сравнително малко театри практикуват, отбелязва Маленов.

Какво споделят актьорите  в спектакъла  можете да чуете в прикачения файл:


print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

Фестивалът на пясъчните скулптури ще бъде открит в петък

10-то издание на Фестивала на пясъчните скулптури ще бъде открито официално на 30 юни, петък, от 19:00 часа. Шоуто ще предложи много музика и изненади, а входът ще е свободен. И тази година пясъчният град, сътворен от 21 скулптори от България, Чехия, Полша, Украйна, Турция, Германия, Латвия, Португалия, Русия, ще очарова своите посетители. "Пясъчни..

публикувано на 28.06.17 в 15:11

Огнян Герджиков представя биографичната си книга в Поморие

Автобиографичната  книга  на бившия служебен премиер  Огнян Гердижков  ще бъде представена в Поморие. Аз не бях политик  е заглавието което очертава картината на днешния ден, но  ни връща  и в 50-те години на миналия век  отбелязва  авторът. Книгата е написана с чувство за хумор, което  се запазва и на срещите с читатели, посочва  редакторката  на..

публикувано на 28.06.17 в 09:58

Ивайло Диманов: "Китарата на Булат Окуджава имаше дупка от хитлеристки куршум"

Известният бард Ивайло Диманов, който е пял с Ал Бано и Ромина Пауър, и е свирил на китарата на Окуджава представи в Бургас новата си книга "Колумбарий за птици и мъртви илюзии".   В десетата си книга поетът е поместил 60 от новите си стихотворения. Писани са и в трудни, и във весели мигове. Някои са родени в Клиниката по лъчетерапия, където..

публикувано на 26.06.17 в 14:17

Крейг Бейли представя музиката на Рей Чарлз

Крейг Бейли ще свири тази вечер в Бургас. От 1987 г. той е музикален директор, аранжор, водещ саксофонист и флейтист в оркестъра на Рей Чарлз. Българският вокалист Петър Салчев посочва, че Бейли е в България по негова покана за реализирането на идея, свързана с авторска  музика за Биг бенд и за представяне аранжименти  за песни, изпълнявани от..

публикувано на 23.06.17 в 14:06

Отличия за младите театрали на Валери Еличов

Театралната трупа на Валери Еличов  с нови отличия. Младите дарования се завърнаха с награди от фестивала "Приказка за теб", който се проведе във Варна: І-ва награда за дебют и оригинална драматургия на "Завещанието на поп Григори" от Тодор Христосков и ІІ-ра награда за театрален спектакъл. Те участваха и в международния младежки театрален фестивал..

публикувано на 23.06.17 в 10:56

Местните тракийци се събират за XX -тия събор "Памет за Тракия"

20-то издание на Тракийския фолклорен събор „Памет за Тракия“ предстои утре / 24 юни / в парк „Минерални бани“. Тази година основен акцент в него ще е представянето на тракийските клубове към бургаското дружество „Екзарх Антим I“. Предвидена е програма, включваща фолклорни изпълнения на тракийски битови групи и изпълнители, демонстрация на..

публикувано на 23.06.17 в 10:44

През септември започват археологическите разкопки в Бродилово и Ахтопол

Археологическите проучвания на укрепения владетелски дом край  село Бродилово и късноантичната и средновековна крепост в Ахтопол се очкава да започнат през септември, обясни Яна Кирязова, директор на музея в Царево. Министерстовото на културата ще отпусне средства на културната институция за проучване на тези два обекта през годината...

публикувано на 21.06.17 в 15:11