В Бургаския куклен театър репетират „Магьосникът от Оз“

Двайсет  марионетки, водени  от шестима актьори ще видят зрителите в „Магьосникът от Оз“. Спектакълът ще има своята премиера на 24 януари. Александра Грънчарова , Грета Кръстева, Неделина Роселинова, Диян Русев, Георги Минков и Алекс Анмахян ще сътворят приказното вълшебство за децата под режисурата на проф. Славчо Маленов.

Спектакълът е хубав повод да покажем изкуството да се водят марионетки. Това е една система, която сравнително малко театри практикуват, отбелязва Маленов.

Какво споделят актьорите  в спектакъла  можете да чуете в прикачения файл:


print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

Художествената Академия ще гостува с изложба в Бургас

На 25 май в Бургас ще бъде открита елитна изложба, посветена на 120 години от създаването на Националната художествена академия на България. За експозиционна площ е избрана модерната нова сграда на Магазия 1 в пристанищната зона за свободен обществен достъп. Конкретният повод на събитието е свързан с подготовката за откриване на Филиал на НХА в Бургас,..

публикувано на 22.05.17 в 10:56

Нови училищни библиотеки в шест учебни заведения

Шест  общински училища в Българово,  Банево, Маринка, Рудник, Горно и Долно Езерово  ще бъдат оборудвани с библиотеки, съобщава Мара Георгиева, която ръководи дейностите, свързани с родния език по проект, в който са обхванати  учебните заведения. В училището в  Българово  не сме имали  библиотека и тепърва ще я създаваме. Сега очакваме да..

обновено на 21.05.17 в 10:58

Франкофонският фестивал "Солей" събира над 300 участници

Международният пленер ,,Солей’’ ще започне на 31 май с  участието на художници от България, Македония, Румъния, Мароко и Ливан. Официалното откриване на 3 юни ще е съпроводено с представянето на изложбата България и Швейцария – заедно в историята , която е организирана със съдействието на   МВнР и Посолството на Швейцария. Проф. Венелин..

публикувано на 21.05.17 в 10:45

Нощта на музеите е днес

Днес е единствената възможност да отидете на музей посред нощ. До 00ч експозициите на Регионалният бургаски музей ще са отворени при вход свободен. Те са част от 13-то издание на Европейската нощ на музеите. В 18:30 ч. официален старт на Нощта на музеите в Бургас ще даде Духовият оркестър на Община Бургас, който ще огласи централната улица..

публикувано на 20.05.17 в 08:16

Нови изложби в Поморие за Европейската нощ на музеите

Две нови изложби ще могат да видят посетителите на Европейската нощ на музеите в Поморие. Изложба, представяща документи от държавния архив, свързани с Поморие, ще бъде открита от 18 часа в Музея на солта. Нови експонати ще бъдат показани от 19 и в Историческия музей в Поморие, обясни директорът на културната институция Антон Карабашев...

публикувано на 20.05.17 в 11:00

Танцов клуб "Чайка" празнува рожден ден с концерт-спектакъл

С голям концерт от 19 часа в бургаската Опера фолклорен танцов клуб "Чайка" ще отбележи своята 15-та годишнина. Утре от 18ч „чайките“ ще изнесат концерт и в читалище "Просвета" в Поморие. Името на концерта е "Хоро е пусто без тебе" и идва от автентична стара песен от поморийското село  Козичено. "Постарали сме се да направим  един истински..

публикувано на 19.05.17 в 10:41

Танцова формация "Петлите" подготвя нов спектакъл в Летния театър

Танцова формация "Петлите" ще представи новия си спектакъл "Една отворена врата" на сцената на Летния театър в Бургас на 14 юни от 19.00 часа. Това е най-новата рожба на талантливите момчета и момичета от формацията и е неговата премиера в морския град. Организацията и подготовката на представлението е отнела цели 7 месеца и сбъдва мечтата на..

публикувано на 18.05.17 в 17:54