В Бургаския куклен театър репетират „Магьосникът от Оз“

Двайсет  марионетки, водени  от шестима актьори ще видят зрителите в „Магьосникът от Оз“. Спектакълът ще има своята премиера на 24 януари. Александра Грънчарова , Грета Кръстева, Неделина Роселинова, Диян Русев, Георги Минков и Алекс Анмахян ще сътворят приказното вълшебство за децата под режисурата на проф. Славчо Маленов.

Спектакълът е хубав повод да покажем изкуството да се водят марионетки. Това е една система, която сравнително малко театри практикуват, отбелязва Маленов.

Какво споделят актьорите  в спектакъла  можете да чуете в прикачения файл:


print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

Тайнственост и очарование в картините на Ненко Чанев

Ненко Чанев живописва морския безкрай  в различните му състояния, търси  светлината, пречупена от дълбините. Майсторът на четката с експресионистичен стил  подреди 27 картини акварел и акрил в галерия „Тринайстото стъпало“, защото по това време на годината в Бургас е по-добре да наблюдаваш морето не директно от плажа, а от артистичното пространство..

публикувано на 24.02.17 в 09:20

Природонаучният музей очаква новите експозиционни витрини

Ремонтът по „Красива България“ в Бургаския природонаучен музей приключи и започва същинската работа на уредниците. Няколко фирми са приканени да дадат офертите си за изработването на  около 150 линейни метра нови витрини. До края на март, най-късно в началото на април, витрините ще бъдат монтирани, за да започне подреждането  на експонатите с..

публикувано на 24.02.17 в 09:12

Росен Сеновски със "зарибяващ" роман

Популярният китарист Росен Сеновски  освен рокаджия, композитор, запален риболовец е и автор на трилогията, озаглавена „Никога от първия път" . След "Проклятието" и "Неравенство" се появяват и неговите "Спестявания". Премиерно ще се четат на 24 февруари, петък, от 18:00 часа в книжарница "Хеликон" - Бургас. До края на годината трите части ще излязат..

публикувано на 23.02.17 в 09:56

Боян Петров представи „Първите седем“

Казват, че щастието не е  в пристигането, а в самото пътуване...Боян Петров не може да се задоволи само с пътуването. Често му се случва да върви по много интересен път, който не свършва с връх. Не е доволен от такъв път. Има нужда от предизвикателства, които да го амбицират и мобилизират. За него върхът е краят на пътя. И началото на новата цел. Щом се..

публикувано на 22.02.17 в 10:01

Как изглеждат десет минути обич

Нова  инициатива с името на писателя Атанас Радойнов,  една стипендия  от  семейството му и Община Бургас,  хвърля  литературен  въжен мост между поколенията.  Ще я получава Дара Карагьозова от Несебър, която учи в Английската гимназия на  Бургас, това реши  журито, отличило  нейния  разказ, озаглавен „Десет минути“.   Усещането при младите  за Атанас..

публикувано на 20.02.17 в 09:29

Млади джазмени свирят авторска музика

Китаристът Димитър Благоев  ще представи в Бургас креативните музиканти, с които работи  по клубните сцени в Ница. За All the Jazz project в България 22-годишният музикант води барабаниста Людовик Гиварш и ще предложи на публиката авторски композиции.Джаз квартетът допълват Софиан Ел Мабрук-бас и Жорис Малиа-тенор саксофон. Клубната им изява е от 21..

публикувано на 17.02.17 в 11:35

„Тайната вечеря на Дякона Левски“ на бургаска сцена

Във възрожденската ни иконография Каравелов е умният, Ботев е геният, Левски е храбрият. Със своите идеи той изпреварва времето си поне с един век и разминаването му с неговите съвременници е неизбежно. В пиесата на  Стефан Цанев историческите страници, записките от тефтерчето на Левски и онзи въпрос към народа с четири въпросителни, оживяват...

публикувано на 16.02.17 в 09:10