Проблеми с тока и водата има в няколко бургаски села

Все още съществуват проблеми с енергоснабдяването и водоподаването в някои от селата в община Бургас. Към 9 ч. сутринта без ток и вода са Рибарското селище Ченгене скеле и село Извор. Проблеми с тока имат и 24 къщи в село Димчево, а Маринка е без вода. Екипи на EVN и ВиК остраняват авариите.

Остава затворена отсечката Меден рудник - Твърдица. В момента трасето се обработва от снегорини. Снощи, въпреки забраната, два автомобила са влезли в забранения участък и са закъсали. Двама от пътниците - двойка младежи, са били прибрани в  дома на кмета на Твърдица. Преди минути беше отворена отсечката Твърдица - Маринка.

Автобусите на "Бургасбус" се движат нормално спрямо зимните условия. Градските линии са обезпечени изцяло. Към момента е спряно превозването на пътници към Българово, където снегът е над 1 метър, Драганово и Брястовец. Пътят към Българово е затворен и в отбивката от автомагистрала Тракия, и от страната на пътя Ветрен - Айтос.

В момента се извършва изваждането на закъсала фадрома на отсечката до Изворище, която снощи е влязла да изкарва лек автомобил, навлязъл там въпреки забранителните табели.

Според прогнозите, тази вечер се очаква нови снеговалежи и натрупване на нови до 20 см. сняг.

Община Бургас призовава да не се навлиза в забранени за пътуване участъци, както и да се преустанови опитът да се пътува с летни гуми. Снощи четири автомобила са нарушили забраната и се е наложило да се изпраща специализирана техника.  

Община Бургас благодари на всички граждани, които са подали сигнали на дежурните телефони.

Екипите на почистващите фирми работят в 24-часов режим. От днес започва почистването на вътрешните улици в комплексите, там, където е възможно да се влезе. На някои места заради паркирали автомобили е невъзможно да навлязат снегорини.

И днес синята зона ще е безплатна.


print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ
Колоездене

Велоуикенд в Бургас, затворени са част от улиците в града

През почивните в Бургас се провежда колоездачното състезание "Купа Бургас", което ще продължи до 17,00 ч. Състезанието ще премине в два етапа. Маршрутът  е  от  бул. "Демокрация" /в районна на Турското консулство"/ посока жк. "Лазур" обръщане на кръстовище на бул. "Демокрация" и околовръстен път. Обръщане на пешеходната пътека на бул. "Алеко..

публикувано на 22.04.17 в 13:38

Над 1100 туристи пристигнаха с първия за сезона круизен кораб в Бургас днес

 С автобуси те бяха изведени до различни дестинации по Българското Черноморие.  Предимно французи са туристите от лайнера Costa NeoRiviera. Те са избрали да посетят културно-исторически дестинации в България, обясни един от туроператорите.  Луп е от Холандия и планира днес да разгледа Бургас и Несебър. „Просто да посетя старите градове. Да..

публикувано на 22.04.17 в 11:49

Днес бургазлии могат да изпробват различни велосипеди на Флората

Инициативата "Аз карам велосипед, последвай ме!" се провежда днес и утре в Бургас. Експозиционен център "Флора " ще се превърне в терен за любителите на велосипеда и активния начин на живот.  В зала №4 ще се проведе изложение на велосипеди Sprint и Shockblaze  Посетителите ще имат възможност безплатно да изпробват различни типове и класове..

публикувано на 22.04.17 в 10:39

Авариен ремонт променя организацията на автомобилното движение

Заради извършването на аварийни ремонти на ВиК мрежата ул. "Константин Величков", в участъка от ул. "Велико Търново" до ул. "24-ти пехотен Черноморски полк", ще бъде затворена за движение в периода от 08.30 ч. на 24 април, понеделник, до 17.30ч. на 5 май. Движението на превозни средства ще се извършва съгласно временна организация на..

публикувано на 22.04.17 в 10:29

Новият здравен министър трябва да е от съсловието, смятат медици

В Равда се провежда третата научно - практическа конференция на Българския лекарски съюз. На нея специалисти дискутират нуждата от реформи,  проблемите в здравеопазването и новости в лечението. Все още обаче за лекарското съсловие е мистерия кой ще е новия здравен министър. Според председателя на Българския лекарски съюз д-р Венцислав Грозев,..

публикувано на 21.04.17 в 16:35

“Колело за смет" радва деца от бедни семейства

Стартира дарителската кампания “Колело за смет, за дете велосипед”. Тя се организира от сдружение „МОГА Дряново“j , което събира стари и непотребни колелета, ремонтираjт ги и ги дарява на малчугани от социално слаби семейства. Тази година плановете са да бъдат зарадвани 120 деца, съобщи инициаторът на кампанията Александър Македонски "Искам..

публикувано на 21.04.17 в 13:00

Първият за годината лайнер пристига утре в Бургас

Круизният сезон на пристанище „Бургас“ се открива утре, макар заради сложната геополитическа обстановка и тази година той ще е скромен. Все пак, от порта отчитат, че са заели нишата, освободена от Египет и Тунис, заради събитията там. Положението в Турция, Крим и Украйна също дава своето отражение и Черно море не е толкова предпочитана дестинация...

публикувано на 21.04.17 в 11:51