Проблеми с тока и водата има в няколко бургаски села

Все още съществуват проблеми с енергоснабдяването и водоподаването в някои от селата в община Бургас. Към 9 ч. сутринта без ток и вода са Рибарското селище Ченгене скеле и село Извор. Проблеми с тока имат и 24 къщи в село Димчево, а Маринка е без вода. Екипи на EVN и ВиК остраняват авариите.

Остава затворена отсечката Меден рудник - Твърдица. В момента трасето се обработва от снегорини. Снощи, въпреки забраната, два автомобила са влезли в забранения участък и са закъсали. Двама от пътниците - двойка младежи, са били прибрани в  дома на кмета на Твърдица. Преди минути беше отворена отсечката Твърдица - Маринка.

Автобусите на "Бургасбус" се движат нормално спрямо зимните условия. Градските линии са обезпечени изцяло. Към момента е спряно превозването на пътници към Българово, където снегът е над 1 метър, Драганово и Брястовец. Пътят към Българово е затворен и в отбивката от автомагистрала Тракия, и от страната на пътя Ветрен - Айтос.

В момента се извършва изваждането на закъсала фадрома на отсечката до Изворище, която снощи е влязла да изкарва лек автомобил, навлязъл там въпреки забранителните табели.

Според прогнозите, тази вечер се очаква нови снеговалежи и натрупване на нови до 20 см. сняг.

Община Бургас призовава да не се навлиза в забранени за пътуване участъци, както и да се преустанови опитът да се пътува с летни гуми. Снощи четири автомобила са нарушили забраната и се е наложило да се изпраща специализирана техника.  

Община Бургас благодари на всички граждани, които са подали сигнали на дежурните телефони.

Екипите на почистващите фирми работят в 24-часов режим. От днес започва почистването на вътрешните улици в комплексите, там, където е възможно да се влезе. На някои места заради паркирали автомобили е невъзможно да навлязат снегорини.

И днес синята зона ще е безплатна.


ВИЖТЕ ОЩЕ
Атанасовско езеро край Бургас като уникална екосистема е сред финалистите в престижния конкурс

Атанасовско езеро е сред финалистите за европейските Оскари в областта на природозащитата

Атанасовско езеро е сред 25-те финалисти в европейските Оскари в областта на природозащитата за наградата Натура 2000. Номинацията е в раздел Комуникации за проекта "Солта на живота", по който работи и Българска фондация биоразнообразие. Според Радостина Ценова от бургаския й клон има защо езерото да е номинирано, защото няма друго такова място в..

публикувано на 22.03.18 в 12:48

Чолаков: Р. Средецка е в коритото си, няма опасност за с. Дебелт

Ситуацията в област Бургас е спокойна, река Средецка е влязла в коритото си и няма опасност за населението на село Дебелт. Река Средецка е изцяло в коритото си в момента, нивото ѝ не е надвишило дигата, поясни областният управител Вълчо Чолаков, който инспектира района на с. Дебелт, община Средец. "Почвата е напоена с вода, но няма..

публикувано на 22.03.18 в 12:02

Благотворителният базар и концерт "Надежда за Милен" предстоят днес в ДНА

Благотворителен базар и концерт ще се проведат днес в помощ на учителя Милен Зайков, който има нужда от бъбречна трансплантация. Необходими са 35 хиляди долара, непосилна сума за семейството му. БНР - Бургас е медиен партньор на инициативата. Сумата събрана до момента в помощ на Милен е близо 20 000 лв. и 3 000 евро, съобщи певицата Ежда Чаушева,..

публикувано на 22.03.18 в 10:36

Вълчо Чолаков: Обстановката в Бургаско се следи непрекъснато

Няма опасност от преливане на водоеми и реки в Бургаско за момента. Критичните места се наблюдават непрекъснато. Към момента не се налага евакуация на хора, но при необходимост институциите са готови да реагират, съобщи областният управител на Бургаска област Вълчо Чолаков: " 25 - 30 литра дъжд на квадратен метър не е толкова голямо количество дъжд, но..

публикувано на 22.03.18 в 09:38

Има лек спад в заболеваемостта от туберкулоза

Във връзка с 24 март, когато се отбелязва световния ден за борба с туберкулозата, белодробната болница в Бургас предоставя безплатни изследвания за това заболяване. Д-р Евелина Трошанова, управител на Специализираната болница в Бургас каза че наблюдава лек спад в заболеваемостта.. „ Хората започнаха да ни търсят рано, което е много добре...

публикувано на 22.03.18 в 09:33

Слаб снеговалеж в областта, обстановката е спокойна (обновена)

Слаб дъжд вали в района на Ямбол, слаб сняг на Дюлински проход,  в Айтос, Кръстина, Драганци, Ловно Ханче, Прилеп и Тръвдица. Пътните настилки са мокри, на места заледени, но вече обработени, информират от Областно пътно управление. "Готовност за снегопочистване от поддържащите филми има на пътя Слънчев бряг - Обзор. Техниката е на място, каза..

публикувано на 22.03.18 в 09:09

Пътят за Свобода е осеян с дупки, линейка не може да влезе в селото

Непроходим е пътят за село Свобода, община Камено, сигнализираха слушатели на БНР -Бургас. До селото не може да достигне линейка или пожарна, а трябва да обикалят през автомагистралата.  Третоскласният път за село Свобода,е непроходим. От  много време преминаването от там е невъзможно, заради състоянието на пътните настилки, разказа Румяна..

публикувано на 22.03.18 в 09:01