Проблеми с тока и водата има в няколко бургаски села

Все още съществуват проблеми с енергоснабдяването и водоподаването в някои от селата в община Бургас. Към 9 ч. сутринта без ток и вода са Рибарското селище Ченгене скеле и село Извор. Проблеми с тока имат и 24 къщи в село Димчево, а Маринка е без вода. Екипи на EVN и ВиК остраняват авариите.

Остава затворена отсечката Меден рудник - Твърдица. В момента трасето се обработва от снегорини. Снощи, въпреки забраната, два автомобила са влезли в забранения участък и са закъсали. Двама от пътниците - двойка младежи, са били прибрани в  дома на кмета на Твърдица. Преди минути беше отворена отсечката Твърдица - Маринка.

Автобусите на "Бургасбус" се движат нормално спрямо зимните условия. Градските линии са обезпечени изцяло. Към момента е спряно превозването на пътници към Българово, където снегът е над 1 метър, Драганово и Брястовец. Пътят към Българово е затворен и в отбивката от автомагистрала Тракия, и от страната на пътя Ветрен - Айтос.

В момента се извършва изваждането на закъсала фадрома на отсечката до Изворище, която снощи е влязла да изкарва лек автомобил, навлязъл там въпреки забранителните табели.

Според прогнозите, тази вечер се очаква нови снеговалежи и натрупване на нови до 20 см. сняг.

Община Бургас призовава да не се навлиза в забранени за пътуване участъци, както и да се преустанови опитът да се пътува с летни гуми. Снощи четири автомобила са нарушили забраната и се е наложило да се изпраща специализирана техника.  

Община Бургас благодари на всички граждани, които са подали сигнали на дежурните телефони.

Екипите на почистващите фирми работят в 24-часов режим. От днес започва почистването на вътрешните улици в комплексите, там, където е възможно да се влезе. На някои места заради паркирали автомобили е невъзможно да навлязат снегорини.

И днес синята зона ще е безплатна.


print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

Закриват интерната в село Драгоданово

От 1 септември престава да функционира Специализирания педагогически интернат „Христо Ботев“ в село Драгоданово, реши Министерство на образованието. Това обяви в Сливен заместник министър Деница Сачева, по време на общо заседание в областна администрация, с националния омбудсман Мая Манолова и представители на неправителствени организации и държавни..

публикувано на 23.05.17 в 17:36

Липсата на подземен кадастър създава рискове в строителството в Бургас

Изграждането на нова сграда в един от най-пренаселените и застроени квартали в Бургас, а именно к-с. „Възраждане“, отново показа проблема с липсата на подземен кадастър на града. Проблем, с който се срещат както строителните фирми, така и самите собственици на имоти. В случая става въпрос за терен, намиращ се на ул. „Уилям Гладстон“ 16. Строежът на..

публикувано на 23.05.17 в 16:12

5 373 ученици и 1 315 деца ще дефилират на утрешния празник

Община Бургас поръча изработването на всички букви от българската азбука в удобен вид и размер. Утре шестващите младежи ще ги понесат като възхвала на делото на Кирил и Методий и техните ученици. Буквите са с големина 1.20 на 0.80 метра. В шествието за 24 май ще се включат представителни блокове на 38 училища с 5 373 ученици и 27 детски градини с 1 315..

публикувано на 23.05.17 в 14:28

Общината е издала обезопасителни мерки на стари сгради

Община Бургас регулярно проверява състоянието на стари сгради - недвижими културни ценности. Целта е да се дадат законосъобразни предписания и указания  на техните собственици за взимане на мерки преди да стане някой фатален инцидент при нарушаване на конструктивната им цялост. В момента Общината е указала с писма от 15.05.2017 г. обезопасителни мерки..

публикувано на 23.05.17 в 13:55

Данъчните ще проверяват приходите от абитуриентските балове

Заведенията и местата за нощувки, свързани с провеждане на абитуриентски балове на територията на областите Бургас, Ямбол и Сливен и най-вече в курорта Слънчев, бряг ще бъдат проверени от НАП Бургас с цел деклариране и извеждане на светло на реалните обороти. От териториалната дирекция на приходната агенция в морския град изрично уточняват, че контролните..

публикувано на 23.05.17 в 12:03

Д-р Паздеров: ТЕЛК комисиите в Бургас няма да спират да правят експертизи

ТЕЛК комисиите в Бургас работят нормално и няма да спират да правят експертизи, това коментира за радио Бургас директорът на РЗИ д-р Георги Паздеров. Проблем с валидността на издаваните от ТЕЛК решения се появи след като Върховният административен съд отмени действащата методика, а в същото време няма издадена нова.  „Няма да се връщат..

публикувано на 23.05.17 в 12:00

Патентният данък за апартхотелите нe може да влезе в сила тази година

Патентният данък за апартхотелите няма как да бъде въведен през тази година. Така коментира идеята на вицепремиера Валери Симеонов бургаският юрист Евгений Мосинов. Промени в данъците се правят за следващата календарна година, от 1 януари, подчерта Мосинов:  "Всеки, който реализира един приход от едно свое имущество, а най-вече това е наем, дължи..

публикувано на 23.05.17 в 11:38