Бургас ще кандидатства за европари в подкрепа на рибарството

С 36 гласа „за“ общинските съветници приеха Бургас да кандидатства за подготвителна помощ  по оперативната програма „Рибарство и аквакултури“.  

Само с двама въздържали се и нито един против единствената точка в дневния ред беше приета без продължителни дебати. От опозицията отправиха критики единствено по отношение на спешно свиканото заседание. 

Евгений Мосинов от БСП заяви:

"Да си имаме уважението! това, че някой се е сетил в началото на януари, че му изтича срока на 21-ви януари се нарича некомпетентност, да не използвам друга дума."

Насоките по тази мярка бяха публикувани в средата на декември и сроковете бяха кратки, посочи зам.-кметът Руска Бояджиева:

"Това, което ние прочетохме и изискване по насоки за кандидатстване беше достатъчно ограничително и ние започнахме една кореспонденция с управляващия орган с цел да уточним дали Бургас като територия и като община е допустима за кандидатстване. последните отговори на въпросите, които ние поставихме пред министерството на земеделието, които уточниха ситуацията и ни дадоха възможност  да подготвим тази докладна, бяха публикувани между Коледа и Нова година."  

С приемането на докладната общината ще кандидатства  за отпускане на европейски средства, с които ще бъде подпомогнато рибарството и по-специално изграждането на кейове, закрити лодкостоянки  и благоустрояване на прилежащите терени.

Подробностите в прикачения файл:


print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

Закриват интерната в село Драгоданово

От 1 септември престава да функционира Специализирания педагогически интернат „Христо Ботев“ в село Драгоданово, реши Министерство на образованието. Това обяви в Сливен заместник министър Деница Сачева, по време на общо заседание в областна администрация, с националния омбудсман Мая Манолова и представители на неправителствени организации и държавни..

публикувано на 23.05.17 в 17:36

Липсата на подземен кадастър създава рискове в строителството в Бургас

Изграждането на нова сграда в един от най-пренаселените и застроени квартали в Бургас, а именно к-с. „Възраждане“, отново показа проблема с липсата на подземен кадастър на града. Проблем, с който се срещат както строителните фирми, така и самите собственици на имоти. В случая става въпрос за терен, намиращ се на ул. „Уилям Гладстон“ 16. Строежът на..

публикувано на 23.05.17 в 16:12

5 373 ученици и 1 315 деца ще дефилират на утрешния празник

Община Бургас поръча изработването на всички букви от българската азбука в удобен вид и размер. Утре шестващите младежи ще ги понесат като възхвала на делото на Кирил и Методий и техните ученици. Буквите са с големина 1.20 на 0.80 метра. В шествието за 24 май ще се включат представителни блокове на 38 училища с 5 373 ученици и 27 детски градини с 1 315..

публикувано на 23.05.17 в 14:28

Общината е издала обезопасителни мерки на стари сгради

Община Бургас регулярно проверява състоянието на стари сгради - недвижими културни ценности. Целта е да се дадат законосъобразни предписания и указания  на техните собственици за взимане на мерки преди да стане някой фатален инцидент при нарушаване на конструктивната им цялост. В момента Общината е указала с писма от 15.05.2017 г. обезопасителни мерки..

публикувано на 23.05.17 в 13:55

Данъчните ще проверяват приходите от абитуриентските балове

Заведенията и местата за нощувки, свързани с провеждане на абитуриентски балове на територията на областите Бургас, Ямбол и Сливен и най-вече в курорта Слънчев, бряг ще бъдат проверени от НАП Бургас с цел деклариране и извеждане на светло на реалните обороти. От териториалната дирекция на приходната агенция в морския град изрично уточняват, че контролните..

публикувано на 23.05.17 в 12:03

Д-р Паздеров: ТЕЛК комисиите в Бургас няма да спират да правят експертизи

ТЕЛК комисиите в Бургас работят нормално и няма да спират да правят експертизи, това коментира за радио Бургас директорът на РЗИ д-р Георги Паздеров. Проблем с валидността на издаваните от ТЕЛК решения се появи след като Върховният административен съд отмени действащата методика, а в същото време няма издадена нова.  „Няма да се връщат..

публикувано на 23.05.17 в 12:00

Патентният данък за апартхотелите нe може да влезе в сила тази година

Патентният данък за апартхотелите няма как да бъде въведен през тази година. Така коментира идеята на вицепремиера Валери Симеонов бургаският юрист Евгений Мосинов. Промени в данъците се правят за следващата календарна година, от 1 януари, подчерта Мосинов:  "Всеки, който реализира един приход от едно свое имущество, а най-вече това е наем, дължи..

публикувано на 23.05.17 в 11:38