Бургас ще кандидатства за европари в подкрепа на рибарството

С 36 гласа „за“ общинските съветници приеха Бургас да кандидатства за подготвителна помощ  по оперативната програма „Рибарство и аквакултури“.  

Само с двама въздържали се и нито един против единствената точка в дневния ред беше приета без продължителни дебати. От опозицията отправиха критики единствено по отношение на спешно свиканото заседание. 

Евгений Мосинов от БСП заяви:

"Да си имаме уважението! това, че някой се е сетил в началото на януари, че му изтича срока на 21-ви януари се нарича некомпетентност, да не използвам друга дума."

Насоките по тази мярка бяха публикувани в средата на декември и сроковете бяха кратки, посочи зам.-кметът Руска Бояджиева:

"Това, което ние прочетохме и изискване по насоки за кандидатстване беше достатъчно ограничително и ние започнахме една кореспонденция с управляващия орган с цел да уточним дали Бургас като територия и като община е допустима за кандидатстване. последните отговори на въпросите, които ние поставихме пред министерството на земеделието, които уточниха ситуацията и ни дадоха възможност  да подготвим тази докладна, бяха публикувани между Коледа и Нова година."  

С приемането на докладната общината ще кандидатства  за отпускане на европейски средства, с които ще бъде подпомогнато рибарството и по-специално изграждането на кейове, закрити лодкостоянки  и благоустрояване на прилежащите терени.

Подробностите в прикачения файл:


print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ
Колоездене

Велоуикенд в Бургас, затворени са част от улиците в града

През почивните в Бургас се провежда колоездачното състезание "Купа Бургас", което ще продължи до 17,00 ч. Състезанието ще премине в два етапа. Маршрутът  е  от  бул. "Демокрация" /в районна на Турското консулство"/ посока жк. "Лазур" обръщане на кръстовище на бул. "Демокрация" и околовръстен път. Обръщане на пешеходната пътека на бул. "Алеко..

публикувано на 22.04.17 в 13:38

Над 1100 туристи пристигнаха с първия за сезона круизен кораб в Бургас днес

 С автобуси те бяха изведени до различни дестинации по Българското Черноморие.  Предимно французи са туристите от лайнера Costa NeoRiviera. Те са избрали да посетят културно-исторически дестинации в България, обясни един от туроператорите.  Луп е от Холандия и планира днес да разгледа Бургас и Несебър. „Просто да посетя старите градове. Да..

публикувано на 22.04.17 в 11:49

Днес бургазлии могат да изпробват различни велосипеди на Флората

Инициативата "Аз карам велосипед, последвай ме!" се провежда днес и утре в Бургас. Експозиционен център "Флора " ще се превърне в терен за любителите на велосипеда и активния начин на живот.  В зала №4 ще се проведе изложение на велосипеди Sprint и Shockblaze  Посетителите ще имат възможност безплатно да изпробват различни типове и класове..

публикувано на 22.04.17 в 10:39

Авариен ремонт променя организацията на автомобилното движение

Заради извършването на аварийни ремонти на ВиК мрежата ул. "Константин Величков", в участъка от ул. "Велико Търново" до ул. "24-ти пехотен Черноморски полк", ще бъде затворена за движение в периода от 08.30 ч. на 24 април, понеделник, до 17.30ч. на 5 май. Движението на превозни средства ще се извършва съгласно временна организация на..

публикувано на 22.04.17 в 10:29

Новият здравен министър трябва да е от съсловието, смятат медици

В Равда се провежда третата научно - практическа конференция на Българския лекарски съюз. На нея специалисти дискутират нуждата от реформи,  проблемите в здравеопазването и новости в лечението. Все още обаче за лекарското съсловие е мистерия кой ще е новия здравен министър. Според председателя на Българския лекарски съюз д-р Венцислав Грозев,..

публикувано на 21.04.17 в 16:35

“Колело за смет" радва деца от бедни семейства

Стартира дарителската кампания “Колело за смет, за дете велосипед”. Тя се организира от сдружение „МОГА Дряново“j , което събира стари и непотребни колелета, ремонтираjт ги и ги дарява на малчугани от социално слаби семейства. Тази година плановете са да бъдат зарадвани 120 деца, съобщи инициаторът на кампанията Александър Македонски "Искам..

публикувано на 21.04.17 в 13:00

Първият за годината лайнер пристига утре в Бургас

Круизният сезон на пристанище „Бургас“ се открива утре, макар заради сложната геополитическа обстановка и тази година той ще е скромен. Все пак, от порта отчитат, че са заели нишата, освободена от Египет и Тунис, заради събитията там. Положението в Турция, Крим и Украйна също дава своето отражение и Черно море не е толкова предпочитана дестинация...

публикувано на 21.04.17 в 11:51