С още два дни продължиха ваканцията

Удължава се ваканцията на учениците в област Бургас до края на седмицата, съобщи началникът на Регионалното управление по образование в Бургас Виолета Илиева:

"Към момента има пристигнало становище от РЗИ, в което се препоръчва 12-ти и 13-ти януари да бъдат обявени за неучебни дни, продължаваме процедурата по обявяването на тези дни за неучебни със заповеди на директорите на всяко едно от училищата на територията на Бургаска област."


Илиева уточни, че предстои кметът на община Бургас Димитър Николов да издаде заповед за удължаването на ваканцията.


print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

Бургас отново е домакин на цветята

Официално бе открито 33-то изложение за цветя Флора Бургас. Сред акцентите тази година са  триметрова фея и хобит къща. В цветният форум участват десетки фирми от цялата страна, каза при официалното откриване зам. кметът Чанка Коралска: "Всяка година по това време Бургас се превръща за една седмица в дом на един празник на цветята и за трета година..

публикувано на 28.04.17 в 15:28

Бургас отбеляза паметта на загиналите при трудови злополуки

С минута мълчание, синдикалисти и представители на държавната власт почетоха паметта на загиналите при трудови злополуки. Днес отбелязваме световния ден, посветен на безопасността и здравето на работното място. Данните за миналата година показват, че в Бургас са станали 95 трудови злополуки, като пет от тях са завършили със смърт. Тенденцията е към..

публикувано на 28.04.17 в 13:21

Електронна система ще предупреждава за наводнения в Бургаско

Първата информационна система, която следи за покачване нивото на реките е внедрена в Бургас. По този начин се надяваме да предотвратим наводненията, които се случиха през 2014г., каза зам-кметът Руска Бояджиева. „Усилията са насочени върху изграждане на инфраструктура, която да дава подходяща информация, при това от най-голям брой точки,..

публикувано на 28.04.17 в 11:51

НАТФИЗ идва в Бургас в рамките на "Учи в България, завладей света!"

Започва "Учи в България, завладей света!", издание 2017, НАТФИЗ -превантивна кампания срещу интелектуалната емиграция на младите българи!   НАТФИЗ търси обществено съучастие за решаване на проблема с интелектуалната миграция. Студентите и преподавателите на Академията посещават редица градове в страната, за да защитят авторитета на българското висше..

публикувано на 28.04.17 в 11:21

Радио Бургас поставя три къщички за книги за рождения си ден

Три къщички за книги ще постави радио Бургас по повод петия си рожден ден. Едната ще бъде в Морската градина, другата до Часовника, а третата в парк "Изгрев". Там днес от 15 часа децата от шест училища ще се включат в маратон по четенето, ще играят забавни игри с награди и ще рисуват върху асфалта. В инициативата ще се включат деца от СУ..

публикувано на 28.04.17 в 10:27

Високи са цените на сезонните зеленчуци, смятат бургазлии

С настъпването на пролетта все по-често на бургаските пазари може да срещнем пресни за сезона зеленчуци. Най-скъпи според бургазлии се оказват необходимите съставки за традиционната българска салата - доматите и краставиците. „… Навсякъде са високи цените на зеленчуците. Може ли преди Великден една връзка чесън да струва един лев? И..

публикувано на 28.04.17 в 08:50

"Флора Бургас'2017" започва днес

Ароматна маслодайна роза и екзотично хищно растение ще могат да видят посетителите на изложбата "Флора Бургас'2017", която се открива днес в морския град. В 33-тото й издание участват над 90 фирми от цялата страна.  Темата на изложението тази година е „Приказка“ и участниците са подготвили впечатляващи инсталации и аранжировки на цветя, съобщи..

публикувано на 28.04.17 в 08:28