С още два дни продължиха ваканцията

Удължава се ваканцията на учениците в област Бургас до края на седмицата, съобщи началникът на Регионалното управление по образование в Бургас Виолета Илиева:

"Към момента има пристигнало становище от РЗИ, в което се препоръчва 12-ти и 13-ти януари да бъдат обявени за неучебни дни, продължаваме процедурата по обявяването на тези дни за неучебни със заповеди на директорите на всяко едно от училищата на територията на Бургаска област."


Илиева уточни, че предстои кметът на община Бургас Димитър Николов да издаде заповед за удължаването на ваканцията.


print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

Предстоят законодателни промени относно улова на бяла мида

Необходими са законодателни промени, които да регламентират улова на бяла мида. За това са категорични както институциите, така и самите рибари. Преди дни бе публикувана проектозаповед от Министерството на земеделието и храните , забраняваща улова на бяла мида в размножителния й период. Повод за нея е предложение, постъпило от Асоциация на..

публикувано на 29.06.17 в 17:39

Променят маршрута на автобус №15 в квартал "Сарафово

"Бургасбус" ЕООД уведомява своите клиенти, че от събота маршрутът на линия № 15 на територията на кв. "Сарафово" се удължава. За улеснение на живущите в източната част на квартала се откриват нови спирки - на ул. "Ангел Димитров" до ул. "Лазурна" - двупосочно, на новоизграденото обръщало след хотел "Атлантис", както и допълнителна спирка срещу..

публикувано на 29.06.17 в 16:14

Инициират референдум за дейността на „Кроношпан“

Инициативен комитет, свързан с дейността на завод за дървесни плоскости „Кроношпан”, бе създаден в Бургас вчера. В него влизат седем души с авторитет в здравеопазването, бизнеса, културата и медиите. Те застават зад идеята да бъде проведен местен референдум, който да поиска мнението на гражданите дали желаят „Кроношпан” да извършва дейност в..

публикувано на 29.06.17 в 16:11

Фестивалът на пясъчните фигури празнува десетата си годишнина

10-то издание на Фестивала на пясъчните скулптури ще бъде открито официално утре от 19:00 часа. Шоуто ще предложи много музика и изненади, а входът ще е свободен.  И тази година пясъчният град, сътворен от 21 скулптори от България, Чехия, Полша, Украйна, Турция, Германия, Латвия, Португалия, Русия, ще очарова своите посетители. "Пясъчни приказки" ще..

публикувано на 29.06.17 в 14:36

Островът привлича гости със специална програма

Остров Света Анастасия привлича любители на различните изкуства и на спорта от различни възрасти през цялото лято, заяви в ефира на БНР Бургас управителят на Острова Павлин Димитров. Той разкри какво може да очаква публиката до края на месец юли: „Всяка сряда актьорите от бургаския куклен театър привличат най-малките островитяни за пиратското..

публикувано на 29.06.17 в 13:45

Авиомузеят отваря врати

Авиомузеят в  Бургас  ще отвори  врати  с   официална церемония  в  17.30  часа. Ще бъде отбелязана и 90-тата годишнина на летището.   Посетителите ще имат възможността да направят обиколка по реновираната писта на летището и да разгледат самолетите, които са част от експозицията. Представени са Ан12, Ан24 със симулация на полет, два изтребителя МиГ..

публикувано на 29.06.17 в 13:05

Авария задържа пътническия влак от Сливен за Бургас

Пътническият влак от Сливен за Бургас престоява в участъка Сливен – Желю войвода, съобщават от БДЖ Около 09:35 ч., в участъка между гарите Сливен и Желю войвода, локомотивната бригада на пътническия влак № 80143 от Сливен за Бургас забелязва дим, който излиза от машинното отделение на локомотива. Машинистите своевременно са предприели..

публикувано на 29.06.17 в 12:10