С още два дни продължиха ваканцията

Удължава се ваканцията на учениците в област Бургас до края на седмицата, съобщи началникът на Регионалното управление по образование в Бургас Виолета Илиева:

"Към момента има пристигнало становище от РЗИ, в което се препоръчва 12-ти и 13-ти януари да бъдат обявени за неучебни дни, продължаваме процедурата по обявяването на тези дни за неучебни със заповеди на директорите на всяко едно от училищата на територията на Бургаска област."


Илиева уточни, че предстои кметът на община Бургас Димитър Николов да издаде заповед за удължаването на ваканцията.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Живеещите в Сарафово недоволстват от новото разписание на линия №15

Жителите на бургаския квартал „Сарафово“ са против промяната на разписанието на линия номер 15. От тази седмица е въведено зимно разписание, според което две от спирките в квартала не се обслужват. Направено е наблюдение колко често се използват спирките „Лазурна“ и“Ангел Димитров" в бургаския квартал Сарафово. Преди да бъде взето решението..

публикувано на 18.10.17 в 08:38

27 души са настанени в Центъра за бездомни хора след спецакция в Бургас

Общо 27 скитащи и бездомни хора са установени в града при проведена специализирана полицейска акция, съвместно със служители на Община Бургас. В Централна градска част са намерени 18 лица като девет от тях са от Бургас, а останалите са от населени места извън морския град - 4 - ма са от региона на Ямбол, 2 - ма от община Средец, 1 от Маринка и по..

публикувано на 17.10.17 в 21:29

Проблеми и предложения към Община - Бургас от хората със зрителни увреждания

Предизвикателствата и проблемите в ежедневието, на   хората със зрителни увреждания, бяха обсъдени по време на форум, иницииран от Общинския съвет и общината. Поводът е Международния ден на белия бастун. Няма по-добра възможност от тази, регулярно да се срещаме с хората, които имат зрителни увреждания, за да знаем как да им помогнем. Това..

публикувано на 17.10.17 в 18:27

Облекчени такси за пенсионерите над 80 години обмисля „Бургасбус“

Облекчени такси за пътуване на бургазлии над 80 години обмисля общинският превозвач „Бургасбус“. В началото на месеца бургазлии входираха питане  дали е възможно възрастните хора да пътуват безплатно по една линия на градския транспорт. В писмото си до Общинския съвет бургазлията дава пример с негови възрастни приятели, на които се е наложило да..

публикувано на 17.10.17 в 16:26

Увеличението на разходите на „Бургасбус“ налага поскъпването на билета за градския транспорт

Увеличението на разходите общинския превозвач „Бургасбус“ налага поскъпването на билета за градския транспортна 1.30 лв. Предложението вече е одобрено на комисия и ще бъде гласувано по време на следващата сесия на Общинския съвет в Бургас. Част от причините е увеличението на минималната работна заплата, както и промяната в първоначалната идея на..

публикувано на 17.10.17 в 16:11

Иван Алексиев: Държавата е мащеха на общинските болници

Подписка за запазване на дейността на общинската многопрофилна болница в Поморие инициираха жителите на града. Местните хора настояват за промяна на политиката спрямо общинското здреопазване в страната.  На входа на болницата, пред сградите на общината и читалището в Поморие, както и в кметствата на малките населени места може да се види и..

публикувано на 17.10.17 в 15:42

Кондукторите остават в автобусите

Кондукторите няма да отпаднат след въвеждането на валидаторите. Първоначалната идея беше те да останат само като контрольори, а билетите да се закупуват от шофьора на по-висока цена, поясни управителят на общинския превозвач „Бургасбус“ инж. Петко Драгнев.  "Отчитайки спецификата и манталитета на българина, ние сме наясно, че в момента, в..

публикувано на 17.10.17 в 14:41