Има проблеми с електрозахранването в Бургас, Сливен и Ямбол

Десетки селища в Бургаско са без ток, заради аварии в електропреностната мрежа. Работи се по отстраняването им, но заради тежката зимна обстановка , екипите на EVN трудно достигат до проблемните места. 
20 населени места в Странджа, в района на Средец са без електозахранване, съобщи говорителят на електроразпраделителното дружество Петър Костадинов: 
"Нямаме голямо населено място или град, който да има проблем с електрозахранването, но наистина в Бургас, в Сливен, в Ямбол и района на Нова Загора имаме проблем към момента."
Повече от 12 часа без ток бяха и жителите на село Баня, община Несебър  , това ни съобщи наша слушателка Пепа Николова, която разказа че много възрастни хора се отопляват на климатици и студуват без отопление:
"Това е кошмар! който е с климатик и не може да си запали печката...В момента техниците работят" 
Въпреки затворена път до селото екип на ИВН е успял да стигне до мястото  и аварията вече трябва да е отстранена. 
чуйте в звуковия файл репортажа на Стефка Бакърджиева


print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ
Колоездене

Велоуикенд в Бургас, затворени са част от улиците в града

През почивните в Бургас се провежда колоездачното състезание "Купа Бургас", което ще продължи до 17,00 ч. Състезанието ще премине в два етапа. Маршрутът  е  от  бул. "Демокрация" /в районна на Турското консулство"/ посока жк. "Лазур" обръщане на кръстовище на бул. "Демокрация" и околовръстен път. Обръщане на пешеходната пътека на бул. "Алеко..

публикувано на 22.04.17 в 13:38

Над 1100 туристи пристигнаха с първия за сезона круизен кораб в Бургас днес

 С автобуси те бяха изведени до различни дестинации по Българското Черноморие.  Предимно французи са туристите от лайнера Costa NeoRiviera. Те са избрали да посетят културно-исторически дестинации в България, обясни един от туроператорите.  Луп е от Холандия и планира днес да разгледа Бургас и Несебър. „Просто да посетя старите градове. Да..

публикувано на 22.04.17 в 11:49

Днес бургазлии могат да изпробват различни велосипеди на Флората

Инициативата "Аз карам велосипед, последвай ме!" се провежда днес и утре в Бургас. Експозиционен център "Флора " ще се превърне в терен за любителите на велосипеда и активния начин на живот.  В зала №4 ще се проведе изложение на велосипеди Sprint и Shockblaze  Посетителите ще имат възможност безплатно да изпробват различни типове и класове..

публикувано на 22.04.17 в 10:39

Авариен ремонт променя организацията на автомобилното движение

Заради извършването на аварийни ремонти на ВиК мрежата ул. "Константин Величков", в участъка от ул. "Велико Търново" до ул. "24-ти пехотен Черноморски полк", ще бъде затворена за движение в периода от 08.30 ч. на 24 април, понеделник, до 17.30ч. на 5 май. Движението на превозни средства ще се извършва съгласно временна организация на..

публикувано на 22.04.17 в 10:29

Новият здравен министър трябва да е от съсловието, смятат медици

В Равда се провежда третата научно - практическа конференция на Българския лекарски съюз. На нея специалисти дискутират нуждата от реформи,  проблемите в здравеопазването и новости в лечението. Все още обаче за лекарското съсловие е мистерия кой ще е новия здравен министър. Според председателя на Българския лекарски съюз д-р Венцислав Грозев,..

публикувано на 21.04.17 в 16:35

“Колело за смет" радва деца от бедни семейства

Стартира дарителската кампания “Колело за смет, за дете велосипед”. Тя се организира от сдружение „МОГА Дряново“j , което събира стари и непотребни колелета, ремонтираjт ги и ги дарява на малчугани от социално слаби семейства. Тази година плановете са да бъдат зарадвани 120 деца, съобщи инициаторът на кампанията Александър Македонски "Искам..

публикувано на 21.04.17 в 13:00

Първият за годината лайнер пристига утре в Бургас

Круизният сезон на пристанище „Бургас“ се открива утре, макар заради сложната геополитическа обстановка и тази година той ще е скромен. Все пак, от порта отчитат, че са заели нишата, освободена от Египет и Тунис, заради събитията там. Положението в Турция, Крим и Украйна също дава своето отражение и Черно море не е толкова предпочитана дестинация...

публикувано на 21.04.17 в 11:51