Има проблеми с електрозахранването в Бургас, Сливен и Ямбол

Десетки селища в Бургаско са без ток, заради аварии в електропреностната мрежа. Работи се по отстраняването им, но заради тежката зимна обстановка , екипите на EVN трудно достигат до проблемните места. 
20 населени места в Странджа, в района на Средец са без електозахранване, съобщи говорителят на електроразпраделителното дружество Петър Костадинов: 
"Нямаме голямо населено място или град, който да има проблем с електрозахранването, но наистина в Бургас, в Сливен, в Ямбол и района на Нова Загора имаме проблем към момента."
Повече от 12 часа без ток бяха и жителите на село Баня, община Несебър  , това ни съобщи наша слушателка Пепа Николова, която разказа че много възрастни хора се отопляват на климатици и студуват без отопление:
"Това е кошмар! който е с климатик и не може да си запали печката...В момента техниците работят" 
Въпреки затворена път до селото екип на ИВН е успял да стигне до мястото  и аварията вече трябва да е отстранена. 
чуйте в звуковия файл репортажа на Стефка Бакърджиева


ВИЖТЕ ОЩЕ

Търсят доброволци за спасяването на бедстващи щъркели в Айтоско

Община Айтос търси доброволци за спасяване на около 20 бедстващи от студа щъркели. Те се намират в заблатена местност до село Караново. От местната администрация апелират всеки, който може да се включи, за да помогне на общинските екипи, които са на място. Улавянето на птиците става трудно, защото могат да проявят агресия и да наранят този,..

публикувано на 22.03.18 в 13:36
Атанасовско езеро край Бургас като уникална екосистема е сред финалистите в престижния конкурс

Атанасовско езеро е сред финалистите за европейските Оскари в областта на природозащитата

Атанасовско езеро е сред 25-те финалисти в европейските Оскари в областта на природозащитата за наградата Натура 2000. Номинацията е в раздел Комуникации за проекта "Солта на живота", по който работи и Българска фондация биоразнообразие. Според Радостина Ценова от бургаския й клон има защо езерото да е номинирано, защото няма друго такова място в..

публикувано на 22.03.18 в 12:48

Чолаков: Р. Средецка е в коритото си, няма опасност за с. Дебелт

Ситуацията в област Бургас е спокойна, река Средецка е влязла в коритото си и няма опасност за населението на село Дебелт. Река Средецка е изцяло в коритото си в момента, нивото ѝ не е надвишило дигата, поясни областният управител Вълчо Чолаков, който инспектира района на с. Дебелт, община Средец. "Почвата е напоена с вода, но няма..

публикувано на 22.03.18 в 12:02

Благотворителният базар и концерт "Надежда за Милен" предстоят днес в ДНА

Благотворителен базар и концерт ще се проведат днес в помощ на учителя Милен Зайков, който има нужда от бъбречна трансплантация. Необходими са 35 хиляди долара, непосилна сума за семейството му. БНР - Бургас е медиен партньор на инициативата. Сумата събрана до момента в помощ на Милен е близо 20 000 лв. и 3 000 евро, съобщи певицата Ежда Чаушева,..

публикувано на 22.03.18 в 10:36

Вълчо Чолаков: Обстановката в Бургаско се следи непрекъснато

Няма опасност от преливане на водоеми и реки в Бургаско за момента. Критичните места се наблюдават непрекъснато. Към момента не се налага евакуация на хора, но при необходимост институциите са готови да реагират, съобщи областният управител на Бургаска област Вълчо Чолаков: " 25 - 30 литра дъжд на квадратен метър не е толкова голямо количество дъжд, но..

публикувано на 22.03.18 в 09:38

Има лек спад в заболеваемостта от туберкулоза

Във връзка с 24 март, когато се отбелязва световния ден за борба с туберкулозата, белодробната болница в Бургас предоставя безплатни изследвания за това заболяване. Д-р Евелина Трошанова, управител на Специализираната болница в Бургас каза че наблюдава лек спад в заболеваемостта.. „ Хората започнаха да ни търсят рано, което е много добре...

публикувано на 22.03.18 в 09:33

Слаб снеговалеж в областта, обстановката е спокойна (обновена)

Слаб дъжд вали в района на Ямбол, слаб сняг на Дюлински проход,  в Айтос, Кръстина, Драганци, Ловно Ханче, Прилеп и Тръвдица. Пътните настилки са мокри, на места заледени, но вече обработени, информират от Областно пътно управление. "Готовност за снегопочистване от поддържащите филми има на пътя Слънчев бряг - Обзор. Техниката е на място, каза..

публикувано на 22.03.18 в 09:09