Апелативният съд остави в затвора убиец

След протест на Окръжна прокуратура –Бургас, Апелативният съд в града отмени акт на Окръжния съд, съгласно който осъденият за две престъпления – убийство на мъж, извършено по особено мъчителен за умъртвения начин и за блудство с едно от децата си - Иван Петров, трябваше да бъде освободен предсрочно.

  За горепосочените две престъпления, на Петров е било наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от 20 г., като до момента затворникът е изтърпял общо 17г. 3м. и 5д. от наказанието.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Окръжният съд осъди на 15 години затвор мъж за опит за убийство

Окръжният съд на Бургас осъди Даниел Пешев на „Лишаване от свобода“ за 15 години, при първоначален „строг“ режим на изтърпяване на наказанието. Съдът измени взетата до момента мярка за неотклонение „Домашен арест“ в „Задържане под стража“. Той е признат за виновен за това, че на 30.08.2005 г. в к-с „Славейков“, направил опит умишлено да..

публикувано на 16.01.18 в 16:52

Александър Добрев е новият ръководител на Районна прокуратура – Котел

Прокурор Александър Добрев е новият ръководител на Районна прокуратура – Котел. Той бе избран от ВСС в края на 2017г. Александър Добрев е на 46г. Той е завършил юридическото си образование   в Технически университет – Варна през 1997г. Добрев има 3 - годишен опит като съдия – изпълнител към Окръжен съд - Сливен и 2 -годишен опит като..

публикувано на 16.01.18 в 16:44

Декларация в защита свободата на словото връчиха бургаски журналисти на депутат

Декларацията в защита на свободата на словото,която приеха бургаски журналисти, бе връчена днес на Александър Сиди, народен представител и  зам.-председател на парламентарната комисия по взаимодействие с НПО и жалбите на гражданите. Тя бе изпратена до 15 институции в страната. В нея се настоява прокуратурата да провери делата, водени от Петър..

публикувано на 16.01.18 в 16:14

Обединени патриоти против Истанбулската конвенция

Всякакви организации в страната се опитват да прокарват идеите си, пореден опит е Истанбулската конвенция, обясни депутатът  Александър Сиди от парламентарната група " Обединени патриоти". България е под сериозен натиск  да приеме доста по- либерални текстове в законите си. Нашата група ще гласува против конвенцията. 99 % от нейното съдържание е..

публикувано на 16.01.18 в 15:51

Възрастен мъж е с опасност за живота след като е бил блъснат от лек автомобил

Възрастен мъж е с опасност за живота след като е бил блъснат от лек автомобил в района на жп гарата в Бургас. От Многопрофилната болница в града съобщиха, че инцидентът е станал рано тази сутрин. Мъжът е настанен в лечебното заведение с опасност за живота.

публикувано на 16.01.18 в 12:19

Пожар е възникнал снощи в 18-етажен блок в „Славейков“

Пожар е възникнал в подпокривно помещение над 18-я етаж в бл. 53 в ж.к. „Славейков“, съобщиха от полицията. То е обитавано от 64-годишен мъж. Причината за пожара е, че той ползвал свещ, заради липсата на електрическо захранване. Пожарът е потушен от два противопожарни автомобила и седем огнеборци. Нанесени са щети на подпокривното помещение и..

публикувано на 16.01.18 в 09:12

Възрастна жена е блъсната на пешеходна пътека в "Изгрев"

71 – годишна жена е блъсната снощи на пешеходна пътека на  кръстовището между бл. 86 в к-с „Изгрев“ и общежитието на Химическия техникум, съобщиха от полицията. Тя е пресичала по несигнализирана пешеходна пътека, когато е ударена от 19 –годишен шофьор от село Листец. Той се е движел с превишена скорост в участъка. Жената е без опасност за живота, с..

публикувано на 16.01.18 в 09:03