Апелативният съд остави в затвора убиец

След протест на Окръжна прокуратура –Бургас, Апелативният съд в града отмени акт на Окръжния съд, съгласно който осъденият за две престъпления – убийство на мъж, извършено по особено мъчителен за умъртвения начин и за блудство с едно от децата си - Иван Петров, трябваше да бъде освободен предсрочно.

  За горепосочените две престъпления, на Петров е било наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от 20 г., като до момента затворникът е изтърпял общо 17г. 3м. и 5д. от наказанието.


print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

Цецка Цачева ще открие утре изнесена съдебна зала в бургаския затвор

Министърът на правосъдието Цецка Цачева ще проведе работна среща с административни ръководители на съдилища и прокуратури в Бургас утре. Цачева ще открие изнесената в Затвора в Бургас съдебна зала. Помещението е специално обособено за разглеждане на дела с участието на лишени от свобода и обвиняеми с най-тежката мярка за неотклонение „задържане..

публикувано на 28.06.17 в 11:54

Повдигнаха обвинение за хулиганство на нападателя на незрящи туристи в Несебър

21-годишният мъж нападнал група незрящи туристи от Словения в Стария Несебър е привлечен като обвиняем за хулиганство, съобщиха от прокуратурата. Той е задържан за 72 часа и предстои утре да бъде внесено в съда искането за налагане на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо него.  За подобно престъпление законът предвижда до 5 години..

публикувано на 28.06.17 в 11:16

Тръгва делото на Петър Низамов срещу бургаски сайт

Очаква се днес да бъде даден старт на делото, заведено от Петър Низамов с прякор Перата, срещу бургаски сайт за клевета и обида. Той съди медията за това, че през 2012г. е публикувала информация от полицията, в която се съобщава за наложена мярка за неотклонение "Задържане под стража" на три лица, обвинени за побой на охранители в местна дискотека...

публикувано на 28.06.17 в 09:10

Нарколаборатория разби полицията в с. Лъка

 В  дома на 37 годишен криминално проявен мъж  било открито специално пригодено помещение с халогенни лампи, термометри, релета и вентилатори, 33 саксии с канабисови растения в различен стадий на растеж.  Намерени и иззети са още пет пакетчета със суха зелена листна маса / марухуана/, електронна везна, компютърна конфигурация и чувал със суха зелена..

публикувано на 28.06.17 в 09:04

Арестуваха млад мъж за нападение над незрящи туристи

Задържан е 21-годишният мъж, който нападна група от незрящи туристи в Стария Несебър. Поредният случай на агресия е заснет от видеокамери и разпространен, в медиите.  Инцидентът е станал на оживена търговска улица в морския град преди дни. На видеото ясно се вижда как младият несебърлия слиза от колата си и удря жената, която води групата от трима..

публикувано на 27.06.17 в 14:35

Днес ще продължи делото за убийството на Димитър Стаматов-Мастара

Бургаските магистрати продължават с поредно заседание по делото  срещу Пламен Дишков и Тодор  Неделчев. Те са обвиняеми като поръчители, на убития Димитър Стаматов- Мастара преди 15 години в Бургас.

публикувано на 27.06.17 в 08:07

Откриха нападателя на туристи с увредено зрение в Несебър

Във връзка с разпространен през медиите видеоматериал, визиращ нападение над група от туристи със зрителни дефицити, осъществено в Стария Несебър преди дни, Районно управление – Несебър се е самосезирало, като в резултат на бързите оперативно-издирвателни мероприятия, предприети от полциейските служители, е установен и задържан за срок от едно..

публикувано на 27.06.17 в 06:29