Определени са концесионерите на 6 плажа по Южното Черноморие

Решението на Министерския съвет идва на фона на скандал за начина, по който се отдават ивиците

Най-ниската цена за чадър и шезлонг на територията на Бургаска област е по 36 стотинки за плажен артикул. Предлага я фирма „Перла турист”, която поема „Къмпинг „Нестинарка“. За концесионер на „Къмпинг „Оазис“ в община Царево е определен „Оазис бийч“ ООД  с цена за чадър и на шезлонг от по 6 лв. в платената зоната на плажа. „Дюни-юг“ ще стопанисва „ГБС-ТУРС“ ЕАД. Тяхната цена за ползване на чадър и шезлонг е от по 7 лв. Плажът „Обзор-юг“ ще се стопанисва от „Еспи Агро“ ООД. Там това лято ще се плаща за плажни аксесоари по 3 лв. По 6 лева ще иска концесионера на двете ивици „Нов плаж „Свети Влас“ и „Свети Влас-изток“ - „Венид Бийч“ ООД. Концесионерите са определени след проведени конкурси и ще стопанисват плажовете за срок от 20 години. За останалите две процедури за отдаване на морски плажове на концесия, които са в ход – „Бургас-север“ и „Поморие-централен“, са подадени жалби пред Комисията за защита на конкуренцията. Кабинетът одобри и подписването на допълнително споразумение с концесионера на морски плаж „Аркутино“ за извършване на укрепителни дейности на намиращия се в него вълнолом. Съоръжението е брегоукрепващо и вълнозащитно, като се използва и за пристан. В сключения през 2001 г. договор за концесия със срок от 20 години не са предвидени инвестиции след 2010 г. Сключването на допълнителното споразумение ще определи допълнителен предмет на концесията за извършване на строителни и монтажни работи за частична реконструкция и рехабилитация на вълнолома с финансиране, предложено от концесионера, в размер на 434 000 лв. С оглед направените инвестиции,  срокът на концесията се удължава до 2027 г.


print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

Забраняват улова на бяла мида за 60 дни

Проектозаповед за забрана на улова на бяла мида е публикувана от Министерството на земеделието и храните. Предстоят и проверки от страна на институциите, свързани с незаконното тралене. Действията на министерството са по повод отправени въпроси от страна на председателя на Комисията по околната среда и водите Ивелина Василева. Те са свързани с..

публикувано на 27.06.17 в 16:36

„Спирит ъф Бургас“ е на път да остане в историята

„Спирит оф Бургас“ е на път да остане в историята на Бургас. Втора година нито една музикална компания не се наема да организира фестивала.  Упорито се говори и че въпреки многохилядната публика, която се събира на Централния плаж в морския град, мащабното музикално събитие не може да покрие разходите по организацията и инвестираните средства.  Спирит..

публикувано на 27.06.17 в 16:18

Паркингът до Сарафово става платена зона

Паркингът до Сарафово става платена зона,  решиха общинските съветници. Информира Елена Димитрова. Дали да бъде "синя зона" или платен паркинг - над тази дилема дискутираха общинските съветници на днешното заседание по докладната, внесена от кмета Димитър Николов. Предложението на транспортната комисия мястото да се отдаде под наем не срещна..

публикувано на 27.06.17 в 14:17

"До работа с колело" мотивира хората да ходят до работното си място с велосипед

Български работодатели вече могат да бъдат сертифицирани по нов европейски еко стандарт, ако осигуряват на служителите си удобства да ходят до работа с колело. Вече заработи и сайтът, чрез който могат да научат повече за критериите, на които трябва  да отговарят, както и да подготвят необходимите документи. Инициативата е част от проекта „До..

публикувано на 27.06.17 в 09:21

Общинарите решават за "синя зона" на входа на "Сарафово"

Дали да се регулира със синя зона паркирането до кв. Сарафово  ще решават днес общинските съветници в Бургас. Общо 28 точки са включени в дневния ред на сесията на местния парламент .  Паркингът, разположен край кръговото кръстовище на входа на кв. "Сарафово" да стане платен - това предлагат от общинската администрация. Докладната записка е от името..

публикувано на 27.06.17 в 08:39

„Спирит ъф Бургас“ може да се възроди само с подкрепа и от бургазлии

Редица жалби и сигнали са постъпвали срещу провеждането на фестивала „Спирит ъф Бургас“ през годините, поясни кметът на Бургас Димитър Николов. Общината притежава ноу-хау-то, но е необходима подкрепа, за да се направи отново музикалното събитие, каза Николов и добави, че досега тя е била пасивна: "Такова събитие трябва да става с вдъхновение, с..

публикувано на 27.06.17 в 08:21

Потомък на Рикардо Тоскани показа архивни документи с личния подпис и печат на архитекта на Бургас

Книга с документи на 170 години и личния печат на Рикардо Тоскани, проектирал едни от най-емблематичните сгради на Бургас, показаха в източно католическия храм „Успение Богородично“, в морския град.   Това стана по време на визитата на потомъка на архитекта - Вирджилио Тоскани , запазил в семейния архив редица документи, проследяващи живота и..

публикувано на 26.06.17 в 11:52