Определени са концесионерите на 6 плажа по Южното Черноморие

Решението на Министерския съвет идва на фона на скандал за начина, по който се отдават ивиците

Най-ниската цена за чадър и шезлонг на територията на Бургаска област е по 36 стотинки за плажен артикул. Предлага я фирма „Перла турист”, която поема „Къмпинг „Нестинарка“. За концесионер на „Къмпинг „Оазис“ в община Царево е определен „Оазис бийч“ ООД  с цена за чадър и на шезлонг от по 6 лв. в платената зоната на плажа. „Дюни-юг“ ще стопанисва „ГБС-ТУРС“ ЕАД. Тяхната цена за ползване на чадър и шезлонг е от по 7 лв. Плажът „Обзор-юг“ ще се стопанисва от „Еспи Агро“ ООД. Там това лято ще се плаща за плажни аксесоари по 3 лв. По 6 лева ще иска концесионера на двете ивици „Нов плаж „Свети Влас“ и „Свети Влас-изток“ - „Венид Бийч“ ООД. Концесионерите са определени след проведени конкурси и ще стопанисват плажовете за срок от 20 години. За останалите две процедури за отдаване на морски плажове на концесия, които са в ход – „Бургас-север“ и „Поморие-централен“, са подадени жалби пред Комисията за защита на конкуренцията. Кабинетът одобри и подписването на допълнително споразумение с концесионера на морски плаж „Аркутино“ за извършване на укрепителни дейности на намиращия се в него вълнолом. Съоръжението е брегоукрепващо и вълнозащитно, като се използва и за пристан. В сключения през 2001 г. договор за концесия със срок от 20 години не са предвидени инвестиции след 2010 г. Сключването на допълнителното споразумение ще определи допълнителен предмет на концесията за извършване на строителни и монтажни работи за частична реконструкция и рехабилитация на вълнолома с финансиране, предложено от концесионера, в размер на 434 000 лв. С оглед направените инвестиции,  срокът на концесията се удължава до 2027 г.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Живеещите в Сарафово недоволстват от новото разписание на линия №15

Жителите на бургаския квартал „Сарафово“ са против промяната на разписанието на линия номер 15. От тази седмица е въведено зимно разписание, според което две от спирките в квартала не се обслужват. Направено е наблюдение колко често се използват спирките „Лазурна“ и“Ангел Димитров" в бургаския квартал Сарафово. Преди да бъде взето решението..

публикувано на 18.10.17 в 08:38

27 души са настанени в Центъра за бездомни хора след спецакция в Бургас

Общо 27 скитащи и бездомни хора са установени в града при проведена специализирана полицейска акция, съвместно със служители на Община Бургас. В Централна градска част са намерени 18 лица като девет от тях са от Бургас, а останалите са от населени места извън морския град - 4 - ма са от региона на Ямбол, 2 - ма от община Средец, 1 от Маринка и по..

публикувано на 17.10.17 в 21:29

Проблеми и предложения към Община - Бургас от хората със зрителни увреждания

Предизвикателствата и проблемите в ежедневието, на   хората със зрителни увреждания, бяха обсъдени по време на форум, иницииран от Общинския съвет и общината. Поводът е Международния ден на белия бастун. Няма по-добра възможност от тази, регулярно да се срещаме с хората, които имат зрителни увреждания, за да знаем как да им помогнем. Това..

публикувано на 17.10.17 в 18:27

Облекчени такси за пенсионерите над 80 години обмисля „Бургасбус“

Облекчени такси за пътуване на бургазлии над 80 години обмисля общинският превозвач „Бургасбус“. В началото на месеца бургазлии входираха питане  дали е възможно възрастните хора да пътуват безплатно по една линия на градския транспорт. В писмото си до Общинския съвет бургазлията дава пример с негови възрастни приятели, на които се е наложило да..

публикувано на 17.10.17 в 16:26

Увеличението на разходите на „Бургасбус“ налага поскъпването на билета за градския транспорт

Увеличението на разходите общинския превозвач „Бургасбус“ налага поскъпването на билета за градския транспортна 1.30 лв. Предложението вече е одобрено на комисия и ще бъде гласувано по време на следващата сесия на Общинския съвет в Бургас. Част от причините е увеличението на минималната работна заплата, както и промяната в първоначалната идея на..

публикувано на 17.10.17 в 16:11

Иван Алексиев: Държавата е мащеха на общинските болници

Подписка за запазване на дейността на общинската многопрофилна болница в Поморие инициираха жителите на града. Местните хора настояват за промяна на политиката спрямо общинското здреопазване в страната.  На входа на болницата, пред сградите на общината и читалището в Поморие, както и в кметствата на малките населени места може да се види и..

публикувано на 17.10.17 в 15:42

Кондукторите остават в автобусите

Кондукторите няма да отпаднат след въвеждането на валидаторите. Първоначалната идея беше те да останат само като контрольори, а билетите да се закупуват от шофьора на по-висока цена, поясни управителят на общинския превозвач „Бургасбус“ инж. Петко Драгнев.  "Отчитайки спецификата и манталитета на българина, ние сме наясно, че в момента, в..

публикувано на 17.10.17 в 14:41