Определени са концесионерите на 6 плажа по Южното Черноморие

Решението на Министерския съвет идва на фона на скандал за начина, по който се отдават ивиците

Най-ниската цена за чадър и шезлонг на територията на Бургаска област е по 36 стотинки за плажен артикул. Предлага я фирма „Перла турист”, която поема „Къмпинг „Нестинарка“. За концесионер на „Къмпинг „Оазис“ в община Царево е определен „Оазис бийч“ ООД  с цена за чадър и на шезлонг от по 6 лв. в платената зоната на плажа. „Дюни-юг“ ще стопанисва „ГБС-ТУРС“ ЕАД. Тяхната цена за ползване на чадър и шезлонг е от по 7 лв. Плажът „Обзор-юг“ ще се стопанисва от „Еспи Агро“ ООД. Там това лято ще се плаща за плажни аксесоари по 3 лв. По 6 лева ще иска концесионера на двете ивици „Нов плаж „Свети Влас“ и „Свети Влас-изток“ - „Венид Бийч“ ООД. Концесионерите са определени след проведени конкурси и ще стопанисват плажовете за срок от 20 години. За останалите две процедури за отдаване на морски плажове на концесия, които са в ход – „Бургас-север“ и „Поморие-централен“, са подадени жалби пред Комисията за защита на конкуренцията. Кабинетът одобри и подписването на допълнително споразумение с концесионера на морски плаж „Аркутино“ за извършване на укрепителни дейности на намиращия се в него вълнолом. Съоръжението е брегоукрепващо и вълнозащитно, като се използва и за пристан. В сключения през 2001 г. договор за концесия със срок от 20 години не са предвидени инвестиции след 2010 г. Сключването на допълнителното споразумение ще определи допълнителен предмет на концесията за извършване на строителни и монтажни работи за частична реконструкция и рехабилитация на вълнолома с финансиране, предложено от концесионера, в размер на 434 000 лв. С оглед направените инвестиции,  срокът на концесията се удължава до 2027 г.


print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

Бургас отново е домакин на цветята

Официално бе открито 33-то изложение за цветя Флора Бургас. Сред акцентите тази година са  триметрова фея и хобит къща. В цветният форум участват десетки фирми от цялата страна, каза при официалното откриване зам. кметът Чанка Коралска: "Всяка година по това време Бургас се превръща за една седмица в дом на един празник на цветята и за трета година..

публикувано на 28.04.17 в 15:28

Бургас отбеляза паметта на загиналите при трудови злополуки

С минута мълчание, синдикалисти и представители на държавната власт почетоха паметта на загиналите при трудови злополуки. Днес отбелязваме световния ден, посветен на безопасността и здравето на работното място. Данните за миналата година показват, че в Бургас са станали 95 трудови злополуки, като пет от тях са завършили със смърт. Тенденцията е към..

публикувано на 28.04.17 в 13:21

Електронна система ще предупреждава за наводнения в Бургаско

Първата информационна система, която следи за покачване нивото на реките е внедрена в Бургас. По този начин се надяваме да предотвратим наводненията, които се случиха през 2014г., каза зам-кметът Руска Бояджиева. „Усилията са насочени върху изграждане на инфраструктура, която да дава подходяща информация, при това от най-голям брой точки,..

публикувано на 28.04.17 в 11:51

НАТФИЗ идва в Бургас в рамките на "Учи в България, завладей света!"

Започва "Учи в България, завладей света!", издание 2017, НАТФИЗ -превантивна кампания срещу интелектуалната емиграция на младите българи!   НАТФИЗ търси обществено съучастие за решаване на проблема с интелектуалната миграция. Студентите и преподавателите на Академията посещават редица градове в страната, за да защитят авторитета на българското висше..

публикувано на 28.04.17 в 11:21

Радио Бургас поставя три къщички за книги за рождения си ден

Три къщички за книги ще постави радио Бургас по повод петия си рожден ден. Едната ще бъде в Морската градина, другата до Часовника, а третата в парк "Изгрев". Там днес от 15 часа децата от шест училища ще се включат в маратон по четенето, ще играят забавни игри с награди и ще рисуват върху асфалта. В инициативата ще се включат деца от СУ..

публикувано на 28.04.17 в 10:27

Високи са цените на сезонните зеленчуци, смятат бургазлии

С настъпването на пролетта все по-често на бургаските пазари може да срещнем пресни за сезона зеленчуци. Най-скъпи според бургазлии се оказват необходимите съставки за традиционната българска салата - доматите и краставиците. „… Навсякъде са високи цените на зеленчуците. Може ли преди Великден една връзка чесън да струва един лев? И..

публикувано на 28.04.17 в 08:50

"Флора Бургас'2017" започва днес

Ароматна маслодайна роза и екзотично хищно растение ще могат да видят посетителите на изложбата "Флора Бургас'2017", която се открива днес в морския град. В 33-тото й издание участват над 90 фирми от цялата страна.  Темата на изложението тази година е „Приказка“ и участниците са подготвили впечатляващи инсталации и аранжировки на цветя, съобщи..

публикувано на 28.04.17 в 08:28