Организират благотворителен шоу - концерт за Алекс и Ани

Благотворителен шоу - концерт под надслов "Забавляваме се и помагаме“ има за цел да окаже финансова помощ на семействата на двете деца. Организаторите на проявата с огромен ентусиазъм събират съмишленици, за да представят истинско забавление за всички, които ще откликнат на призива има да се помогне на Ани и Алекс. Концертът ще е уникален, категорична е Цвета Янчева един от инициаторите:

„Освен певци, ще има изява и на млади таланти – дечица, инструктори по салса, зумба, ориенталски танци, йога и др. И точно защото е много пъстро и много цветно , и най – различни стилове за това не е само шоу и не е само концерт, а от двете по малко.

Алекс е на десет месеца, при нея липсва малък пищял на дясното краче и деформация на стъпалото. Нужни са 250 хиляди долара за специална операция в Съединените щати, част от сумата е вече събрана, нужни са обаче още 200 хиляди лева. Ани има множество заболявания , но най – важното е да се спаси нейното зрение . Тя вижда на 10 % и за да се запазят трябва да преминава периодично през курсове на лечение в Русия. За всяко посещение са и нужни по 5 хиляди лева.“

Според Цвета Янчева, тъй като заболяванията не са животозастрашаващи, кампаниите за децата текат бавно, а те нямат време да чакат и трябва да им се помогне сега, за това апелът към бругазлии е да посетят благотворителния шоу – концерт. Поканата за него е на цена 5 лева.

Специален гост ще е Тони Димитрова, гост - водещ „Мис Глобул свят“ Румяна Маринова, ди джей Драгомир Пантов. Ще се включат клуб по латино танци „Бургаски делфини“, цигулков ансамбъл „Звездички“, зумба инструктори, танцьори по спортни танци, модерен балет, ориенталски танци и много други. Предвидена е и творческа работилница за децата. Датата на благотворителната проява е 26 февруари, неделя, а радио Бургас е неин медиен партньор.

интервюто с Цвета Янчева може да чуете в звуковия файл


ВИЖТЕ ОЩЕ

Бургазлийка се нуждае от спешно кръвопреливане

Спешна нужда от кръвопреливане има бургаска майка. Маргарита Драганова е получила усложнения при раждането си и е развила ДИК – синдром (нарушения при съсирването на кръвта). Драганова в момента е в болница „Дева Мария“, нуждае се от кръв, желателно е да е с група Б отрицателна, която може да бъде дарена в Отделението по трансфузионна..

публикувано на 16.04.18 в 12:04

Да помогнем на Ели да живее

Елисавета Дафова, наш колега и приятел, дългогодишен служител на БНР – Радио Пловдив, се нуждае от финансова помощ за животоподдържаща терапия и трансплантация на бял дроб. Диагнозата на Ели, която е на 48 години, е 4-ти стадий на идиопатична белодробна артериална хипертония, едно от редките заболявания в света, което е невъзможно да се лекува в..

публикувано на 05.04.18 в 11:54

Баща на близнаци се нуждае от 35 хиляди долара за трансплантация

Милен Зайков е на 43 години от Бургас. Страда от бъбречно заболяване от раждането си. Благодарение на проведено лечение бъбреците му функционират нормално, но се разболява от шарка, която впоследствие причинява бъбречна недостатъчност. Следващите пет години прекарва на хемодиализа.През 1997 година му правят трансплантация в Санкт Петербург, Русия..

публикувано на 16.02.18 в 14:48

До края на януари решават къде и какви паралелки ще редуцират

До края на януари трябва да бъде взето решение в кои училища, колко паралелки ще бъдат съкратени в бургаска област през новата учебна година, обясни Виолета Илиева, началник Регионалното управление на образованието. Редуциране ще има и в езиковите и в професионалните гимназии.За първи път няма да се кандидатства след 8 -ми клас, а само след 7 -ми, затова..

публикувано на 23.01.18 в 12:53

Да помогнем за лечението на Радостина от Бургас

39-годишна жена от Бургас се нуждае от спешно лечение в Турция, за да продължи да живее пълноценно. Ради страда от онкологично заболяване и въпреки усилията на българските медици, се налага да потърси шанс в чужбина. Лекари в Турция дават надежда, че тя ще пребори коварното заболяване, но сумата нужна за интервенциите, е непосилна за..

публикувано на 08.01.18 в 13:02
сем.Боеви

ЗОВ ЗА ПОМОЩ: Мариян има нужда от средства за бъбречна трансплантация

27-годишният Мариян Боев от село Орлинци се нуждае от средства за спешна бъбречна трансплантация. Майка му Славка е съвместим донор и е готова да даде за сина си свой бъбрек, но за да бъде извършена трансплантацията трябват 25 хиляди евро. Семейството няма нужната сума и моли за помощ! Мариян се разболял през 2010, лекували го от..

публикувано на 08.11.17 в 11:43

Бургаската болница организира кръводарителска акция в помощ на родилка

УМБАЛ-Бургас призовава всеки, който има възможност и желание да помогне за спасяването на родилка, която е в тежко състояние. Жената е родила преждевременно близнаци, като в момента има нужда от кръвопреливане. Лекарите полагат всички грижи за родилката и бебетата. Желаещите могат да дарят кръв в Отделението по трансфузионна хематология..

публикувано на 12.10.17 в 16:37