Организират благотворителен шоу - концерт за Алекс и Ани

Благотворителен шоу - концерт под надслов "Забавляваме се и помагаме“ има за цел да окаже финансова помощ на семействата на двете деца. Организаторите на проявата с огромен ентусиазъм събират съмишленици, за да представят истинско забавление за всички, които ще откликнат на призива има да се помогне на Ани и Алекс. Концертът ще е уникален, категорична е Цвета Янчева един от инициаторите:

„Освен певци, ще има изява и на млади таланти – дечица, инструктори по салса, зумба, ориенталски танци, йога и др. И точно защото е много пъстро и много цветно , и най – различни стилове за това не е само шоу и не е само концерт, а от двете по малко.

Алекс е на десет месеца, при нея липсва малък пищял на дясното краче и деформация на стъпалото. Нужни са 250 хиляди долара за специална операция в Съединените щати, част от сумата е вече събрана, нужни са обаче още 200 хиляди лева. Ани има множество заболявания , но най – важното е да се спаси нейното зрение . Тя вижда на 10 % и за да се запазят трябва да преминава периодично през курсове на лечение в Русия. За всяко посещение са и нужни по 5 хиляди лева.“

Според Цвета Янчева, тъй като заболяванията не са животозастрашаващи, кампаниите за децата текат бавно, а те нямат време да чакат и трябва да им се помогне сега, за това апелът към бругазлии е да посетят благотворителния шоу – концерт. Поканата за него е на цена 5 лева.

Специален гост ще е Тони Димитрова, гост - водещ „Мис Глобул свят“ Румяна Маринова, ди джей Драгомир Пантов. Ще се включат клуб по латино танци „Бургаски делфини“, цигулков ансамбъл „Звездички“, зумба инструктори, танцьори по спортни танци, модерен балет, ориенталски танци и много други. Предвидена е и творческа работилница за децата. Датата на благотворителната проява е 26 февруари, неделя, а радио Бургас е неин медиен партньор.

интервюто с Цвета Янчева може да чуете в звуковия файл


ВИЖТЕ ОЩЕ

Иван Михайлов се нуждае от спешно лечение в Англия

Иван Москов Михайлов е на 42 години и е диагностициран с агресивна, бързоразвиваща се болест - остра миеломоноцитна левкемия, придружена от транслокация на хромозоми и FLT3-ITD генетична мутация. Мъжът е преминал първия етап от лечението на заболяването чрез химиотерапия, но за успешното излекуване трябва да бъдат извършени процедури за трансплантация..

публикувано на 13.11.18 в 17:25

Да помогнем на малкия Виктор да оздравее! (СНИМКИ)

Малкият Виктор, на 1 година и 2 месеца, от Бургас се нуждае от помощ. От 6 месеца детето се бори за живот ,след тежката диагноза рак на простатата и пикочния мехур. На 1-ви декември майки от Бургас организират благотворителен базар в подкрепа на семейството . Събраните средства ще бъдат предоставени за предстоящите животоспасяващи терапии и операции на..

публикувано на 09.11.18 в 12:06

Тригодишният Никола от Бургас се нуждае от скъпа операция, за да ходи нормално

Тригодишният Никола Димов от Бургас е с вроден дефицит на бедрената кост. За да се движи нормално, той се нуждае от операция на стойност 120 000 щатски долара в САЩ.  Операцията трябва да се извърши в най-кратък срок, а сумата е непосилна за семейството! Нека помогнем на малкия Никола да оздравее и да ходи нормално! Община Бургас подкрепя..

обновено на 04.09.18 в 15:13

50 хиляди евро са нужни за операция на Антонио

10-годишният Антонио от Бургас се нуждае спешно от лечение, след като преди 6 години му откриват тумор в мозъка. Сумата, необходима за оперативната интервенция в Хановер е 50 хиляди евро . За съжаление тя е непосилна за родителите му, които разчитат на дарителски SMS, за да може Антонио да се излекува. Когато Антонио Георгиев е едва на 4..

публикувано на 03.09.18 в 14:26

Спешно се търсят кръводарители в Бургас

Спешната нужда от кръводарители предимно с нулева група има  Отделението по трансфузионна хематология на УМБАЛ Бургас. Търсят се дарители, които да се отзоват бързо, по възможност в рамките на деня. Причината е в изчерпване на количествата, които са прелети на пациенти в тежко състояние, с голяма кръвозагуба и с нужда от масирано кръвопреливане...

публикувано на 23.08.18 в 11:56

Шанс за Таня отново да се включи в рехабилитация в Словакия

Стоянка Гъркова, майка на Таня, която се нуждае от рехабилитация, съобщава, че дарителските есемеси на които разчитат, в края на юни са се оказали много нисък брой.На дъщеря й предстои рехабилитация в Словакия,   има т много малко време, а недостигащата сума е приблизително 2000 лв. Офертата е 2569 евро, трансфер 160 евро за самолетните..

публикувано на 01.07.18 в 08:44

Белодробната болница обявява Седмица на отворените врати

От днес Белодробната болница в Бургас организира Седмица на отворени врати за скрининг на риска за туберкулоза. Мотото тази година е "Свят без туберкулоза". Скринингът ще се осъществява чрез анкета от 09.00 до 17.30 часа, а самите консултации ще са от 11.00 до 17.00 часа в самото лечебно заведение. По график мобилни екипи ще посетят и останалите..

публикувано на 18.06.18 в 08:52