Организират благотворителен шоу - концерт за Алекс и Ани

Благотворителен шоу - концерт под надслов "Забавляваме се и помагаме“ има за цел да окаже финансова помощ на семействата на двете деца. Организаторите на проявата с огромен ентусиазъм събират съмишленици, за да представят истинско забавление за всички, които ще откликнат на призива има да се помогне на Ани и Алекс. Концертът ще е уникален, категорична е Цвета Янчева един от инициаторите:

„Освен певци, ще има изява и на млади таланти – дечица, инструктори по салса, зумба, ориенталски танци, йога и др. И точно защото е много пъстро и много цветно , и най – различни стилове за това не е само шоу и не е само концерт, а от двете по малко.

Алекс е на десет месеца, при нея липсва малък пищял на дясното краче и деформация на стъпалото. Нужни са 250 хиляди долара за специална операция в Съединените щати, част от сумата е вече събрана, нужни са обаче още 200 хиляди лева. Ани има множество заболявания , но най – важното е да се спаси нейното зрение . Тя вижда на 10 % и за да се запазят трябва да преминава периодично през курсове на лечение в Русия. За всяко посещение са и нужни по 5 хиляди лева.“

Според Цвета Янчева, тъй като заболяванията не са животозастрашаващи, кампаниите за децата текат бавно, а те нямат време да чакат и трябва да им се помогне сега, за това апелът към бругазлии е да посетят благотворителния шоу – концерт. Поканата за него е на цена 5 лева.

Специален гост ще е Тони Димитрова, гост - водещ „Мис Глобул свят“ Румяна Маринова, ди джей Драгомир Пантов. Ще се включат клуб по латино танци „Бургаски делфини“, цигулков ансамбъл „Звездички“, зумба инструктори, танцьори по спортни танци, модерен балет, ориенталски танци и много други. Предвидена е и творческа работилница за децата. Датата на благотворителната проява е 26 февруари, неделя, а радио Бургас е неин медиен партньор.

интервюто с Цвета Янчева може да чуете в звуковия файл


ВИЖТЕ ОЩЕ

Обзор привлича поляци и руснаци със спокойствие и риба

Поляци и руснаци са сред чуждите туристи, най-често посещаващи Обзор. Чистите плажове привличат и българите да се връщат  тук всяко лято, показа репортерската ни проверка.  "Плажът е много хубав, много хубав парк, спокойно е. Обичаме да се разхождаме, да откриваме нови заведения. Тук е най-вкусната Черноморска риба - рибена чорба, на скара, цаца с..

публикувано на 10.08.18 в 09:11

Шанс за Таня отново да се включи в рехабилитация в Словакия

Стоянка Гъркова, майка на Таня, която се нуждае от рехабилитация, съобщава, че дарителските есемеси на които разчитат, в края на юни са се оказали много нисък брой.На дъщеря й предстои рехабилитация в Словакия,   има т много малко време, а недостигащата сума е приблизително 2000 лв. Офертата е 2569 евро, трансфер 160 евро за самолетните..

публикувано на 01.07.18 в 08:44

Тригодишният Никола Димов от Бургас се нуждае от скъпа операция, за да ходи нормално

Тригодишният Никола Димов от Бургас е с вроден дефицит на бедрената кост. За да се движи нормално, той се нуждае от операция на стойност 120 000 щатски долара в САЩ.  Операцията трябва да се извърши в най-кратък срок, а сумата е непосилна за семейството! Нека помогнем на малкия Никола да оздравее и да ходи нормално! Вроденият дефицит на..

публикувано на 25.06.18 в 17:07

Белодробната болница обявява Седмица на отворените врати

От днес Белодробната болница в Бургас организира Седмица на отворени врати за скрининг на риска за туберкулоза. Мотото тази година е "Свят без туберкулоза". Скринингът ще се осъществява чрез анкета от 09.00 до 17.30 часа, а самите консултации ще са от 11.00 до 17.00 часа в самото лечебно заведение. По график мобилни екипи ще посетят и останалите..

публикувано на 18.06.18 в 08:52

2-годишната Лора от Русе има нужда от подкрепа, за да проходи самостоятелно

Родителите на малката Лора от Русе отправят апел за събирането на средства, за да може детето да проходи самостоятелно. Тя  е на 2 години и е с рядката диагноза Вроден дефицит на бедрена кост (Congenital Femoral Deficiency, Paley type IB). Диагнозата е свързана с тежка малформация на таза със забавено вкостяване на шийката на бедрената кост, с тежка..

публикувано на 30.05.18 в 18:28

Бургазлийка се нуждае от спешно кръвопреливане

Спешна нужда от кръвопреливане има бургаска майка. Маргарита Драганова е получила усложнения при раждането си и е развила ДИК – синдром (нарушения при съсирването на кръвта). Драганова в момента е в болница „Дева Мария“, нуждае се от кръв, желателно е да е с група Б отрицателна, която може да бъде дарена в Отделението по трансфузионна..

публикувано на 16.04.18 в 12:04

Да помогнем на Ели да живее

Елисавета Дафова, наш колега и приятел, дългогодишен служител на БНР – Радио Пловдив, се нуждае от финансова помощ за животоподдържаща терапия и трансплантация на бял дроб. Диагнозата на Ели, която е на 48 години, е 4-ти стадий на идиопатична белодробна артериална хипертония, едно от редките заболявания в света, което е невъзможно да се лекува в..

публикувано на 05.04.18 в 11:54