Катастрофите в Сливенско се увеличават

1207 са регистрираните пътни произшествия през 2016 година на територията на Сливенска област. Броят на ранените е 223, а загиналите в катастрофи са 22. Това показва доклада на Областна дирекция на МВР Сливен. Увеличението на пътно-транспортните произшествия за 2016 година, спрямо възникналите през 2015 година е с 14%.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Камиони отново ще се движат през Прохода на Републиката

Днес  около 17 ч. ще бъде възстановено движението на камионите над 12 тона през Прохода на Републиката. Ремонтът на близо 2-километровия участък от второкласния път през град Гурково, който стартира на 20 септември т.г., завърши. Отсечката е с нова асфалтова настилка и маркировка, съобщават от Агенция"Пътна инфраструктура" При извършването на..

публикувано на 25.11.17 в 10:11

Води се следствие след сигнал на Елена Йончева за строежа на оградата

Води се следствие по сигнала,който Елена Йонченва е пуснала до ДАНС и прокуратурата за строителството на оградата на българо-турската бразда, съобщи тя в Бургас при представянето  на филма "Граница".Това е разследване, не за това, че  съоръжението лесно се преминава и пропадна след дъждовете, а разследване за корупционни схеми при строежа й,..

публикувано на 25.11.17 в 09:49

Бившият кмет на Царево Петко Арнаудов не е злоупотребявал със служебно положение

Бившият кмет на община Царево Петко Арнаудов бе оправдан по обвинения в злоупотреба.  Бургаският апелативен съд потвърди присъда на окръжния съд в града, с която  е признат за невиновен. Той беше обвинен, че е извършил злоупотреба със служебно положение и по този начин е нанесъл финансови щети на управлявана от него община.  Делото се разглежда за..

публикувано на 24.11.17 в 15:26

9-годишно дете е в реанимация след катастрофа в Сливен

9-годишно момиче е настанено в Отделението по реанимация на сливенската болница с тежки травми, получени при катастрофа от вчера.  Детето е със счупвания на черепа, мозъчен кръвоизлив и счупено ребро, съобщават от МБАЛ "Д-р Иван Селимински". Детето е с опасност за живота. Майката на момиченцето е настанена в ортопедия с травма на раменна става, а..

публикувано на 24.11.17 в 10:11

Полицията задържа нападателите на служители от приюта за кучета в Несебър

Задържани са нападателите над служители от общинския приют за безстопанствени кучета   към Община Несебър. Инцидентът е бил в близост до хипермаркета в Несебър. Разпитани са всички свидетели – очевидци на .жестокия  побой. До него се е стигнало след като служителите от приюта са се отзовали на сигнал да приберат куче, нахапало преминаващ.човек. Открили..

публикувано на 23.11.17 в 20:03

За сексуално посегателство срещу непълнолетен - 8 годишна присъда

22 годишният Васил Чолаков получи окончателна присъда от 8 години "лишаване от свобода" за сексуално посегателство срещу непълнолетен. Случаят е от лятото на 2016 година, в к-с "Меден рудник", близо до детска градина „Делфин“. Спрямо ненавършилото 14 години момче, той е упражнил насилие и сплашване с нож. Присъдата на Окръжен съд-Бургас е..

публикувано на 23.11.17 в 16:49

Иван Вълков:След анализ част от глобите за нарушители на пътя могат да бъдат увеличени

Част от санкциите за нарушители на пътя  може да бъдат увеличени, за да бъдат овладени произшествията, каза бургаският депутат Иван Вълков. Той бе инициатор на редица  промени, които влязоха в последния Закон за движение по пътищата: "Определени глоби трябва да бъдат още завишени.Това показват наказанията и съответните актове и наказателни..

публикувано на 23.11.17 в 15:55