Облекчиха наредбата за лодките за разходка

Собственици на туристически лодки  ще могат да превозват без проблем туристи това лято. Променени са текстове в наредба за дейността им. От бранша очакват силен сезон. 

32 са лодките, които осигуряват превоз на туристите в Несебър. собствениците миналото лято често бяха санкционирани заради проблеми с нормативната наредба на дейността им.За тях разказва Милко Харизанов:

"Лодките ни позволяват да возим повече туристи, отколкото ни позволява Морска администрация. това се получава, защото нашите капитански разрешение ни позволяват да возим до 40 бруто - регистър тона, а ни позволяват да возим до десет човека плюс двама човека екипаж. Но нашите лодки, примерно, са сертифицирани, където се издава едно крениране, което се заверява в Морска администрация, което позволява на моята лодка да вози 32 човека. Но за да ги водя аз тези 32 човека, аз трябва да имам по-голямо капитанско от 40 бруто-регистър тона, което да го изкарам ми искат две години стаж в извън териториалните води в Черно море."

Наредбата вече е отменена. Всеки желаещ да работи ще трябва да има година стаж и да е завършил курс. Обучението ще се извършва в бургаското морско училище.работата е сезонна и не е лесна, трябва да има повече кейове, казаха други превозвачи 


чуйте в звуковия файл репортажа на Десислава Златеваprint Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

Бургазлии оптимисти за съставянето на правителство

Бургазлии не са изненадани от резултатите от изборите, показа анкета на радио Бургас. Повечето са на мнение, че ще бъде съставено правителство, а някои смятат, че то няма да е стабилно. „Най-вероятно ще се направи правителство, но не знам дали ще просъществува дълго – с много големи разногласия са партиите… не, не ме изненада…Мисля, че ще..

публикувано на 27.03.17 в 10:08

И БСП, и "Обединени патриоти" са очаквали по-високи резултати

Данни към 09:00 на 27.03.2017 г. при обработени 100.00% СИК протоколи в РИК-Бургас 35.74%   ПП ГЕРБ 23.08%  БСП ЗА БЪЛГАРИЯ 10.17%  ОБЕДИНЕНИ ПАТРИОТИ – НФСБ, АТАКА И ВМРО 10.10%  ДВИЖЕНИЕ ЗА ПРАВА И СВОБОДИ – ДПС 5.22%   ОБЕДИНЕНИЕ ДОСТ   3.96%  ВОЛЯ 2.57%  РЕФОРМАТОРСКИ БЛОК – ГЛАС НАРОДЕН 1.63%  КП ДВИЖЕНИЕ ДА БЪЛГАРИЯ..

публикувано на 27.03.17 в 09:26

С 13 % ГЕРБ побеждава БСП в Бургаско

ГЕРБ печели изборите в Бургаска област с 13 % преднина пред БСП. Това показват данните на РИК Бургас при обработени 99,59 % от протоколите. Партията на Бойко Борисов е първа по резултат в 9 общини , като за нея са гласували малко над 70 хил.избиратели, докато подкрепата за БСП е 45 299 хил.глава. Социалистите печелят вота в Малко Търново и..

публикувано на 27.03.17 в 09:13

Блокадата на границата край Малко Търново засега е свалена

Блокадата на  границата в района на ГКПП Малко Търново е временно прекратена, транспарантите са свалени, но протестиращите имат готовност да ги издигнат пак, ако преминават автобуси от Турция в посока България. Протестиращите са край пътя, досега са преминали два автобуса от България към Турция.

публикувано на 24.03.17 в 15:39

Скок на заболелите от туберкулоза в Ямболска област.

Нови 39 случая на заболели от туберколоза са регистрирани през последната година в Ямболска област, като случаите на извънбелодробна туберколоза са единадесет, сочат даните на лечебните заведения. При децата от 0 до 17-години през миналата година има десет регистрирани заболявания от туберколоза, което е три пъти повече от предходната година. Основни..

публикувано на 24.03.17 в 10:50

Очакват се нови блокади по границата

И днес се очаква политически партии и техни привърженици да блокират граничните пунктове с Турция. По предварителна информация, около 11 ч. се очакват импровизирани протести на границата край Малко Търново и Лесово. Те са насочени срещу изборния туризъм и пристигащи с автобуси гласоподаватели от Турция.

публикувано на 24.03.17 в 09:33

200 души ще ползват пет години социалната трапезария в Бургас

От днес социалнослаби граждани от община Бургас могат да кандидатстват, за да се възползват от услугата „Топъл обяд“. Тя ще се предоставя на 200 души до 2023 година, като финансирането за това е осигурено чрез европейски проект. Целевите групи, които могат да се възползват от помощта са определени съобразно наредба на социалното министерство , съобщи..

публикувано на 23.03.17 в 13:47