Млад бургазлия завоюва най-престижната награда за арихтектура

Най-престижната награда в архитектурните среди – „Архитектон“, вече е в ръцете на бургазлия. Емил Бурулянов от студио „Декор дизайн – Архитекти Бурулянови“ стана носител на годишния приз на Съюза на архитектите в България.

Отличеният проект е „Изнесени информационни офиси – соларни дървета – Бургас“. Той победи в конкуренция с общо 30 проекта. До финал достигнаха 6. Авторите им са архитекти с дългогодишен стаж и научни степени.

 „Архитектон“ се връчва за значителни постижения в областта на архитектурата и принос в развитието й. Пробивът за Бургас е двоен – за първи път бургазлия печели наградата и за първи път – толкова млад архитект. "Архитектон" значи първомайстор на архитектурната професия, а отличието е статуетка, изработена по проект на проф. Валентин Старчев, грамота и парична премия от 2 000 лева, част от които арх.Бурулянов веднага дари за Фонд "Архитектон".

чуйте в звуковия файл интервюто на Десислава Златеваprint Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

Бургазлии оптимисти за съставянето на правителство

Бургазлии не са изненадани от резултатите от изборите, показа анкета на радио Бургас. Повечето са на мнение, че ще бъде съставено правителство, а някои смятат, че то няма да е стабилно. „Най-вероятно ще се направи правителство, но не знам дали ще просъществува дълго – с много големи разногласия са партиите… не, не ме изненада…Мисля, че ще..

публикувано на 27.03.17 в 10:08

И БСП, и "Обединени патриоти" са очаквали по-високи резултати

Данни към 09:00 на 27.03.2017 г. при обработени 100.00% СИК протоколи в РИК-Бургас 35.74%   ПП ГЕРБ 23.08%  БСП ЗА БЪЛГАРИЯ 10.17%  ОБЕДИНЕНИ ПАТРИОТИ – НФСБ, АТАКА И ВМРО 10.10%  ДВИЖЕНИЕ ЗА ПРАВА И СВОБОДИ – ДПС 5.22%   ОБЕДИНЕНИЕ ДОСТ   3.96%  ВОЛЯ 2.57%  РЕФОРМАТОРСКИ БЛОК – ГЛАС НАРОДЕН 1.63%  КП ДВИЖЕНИЕ ДА БЪЛГАРИЯ..

публикувано на 27.03.17 в 09:26

С 13 % ГЕРБ побеждава БСП в Бургаско

ГЕРБ печели изборите в Бургаска област с 13 % преднина пред БСП. Това показват данните на РИК Бургас при обработени 99,59 % от протоколите. Партията на Бойко Борисов е първа по резултат в 9 общини , като за нея са гласували малко над 70 хил.избиратели, докато подкрепата за БСП е 45 299 хил.глава. Социалистите печелят вота в Малко Търново и..

публикувано на 27.03.17 в 09:13

Блокадата на границата край Малко Търново засега е свалена

Блокадата на  границата в района на ГКПП Малко Търново е временно прекратена, транспарантите са свалени, но протестиращите имат готовност да ги издигнат пак, ако преминават автобуси от Турция в посока България. Протестиращите са край пътя, досега са преминали два автобуса от България към Турция.

публикувано на 24.03.17 в 15:39

Скок на заболелите от туберкулоза в Ямболска област.

Нови 39 случая на заболели от туберколоза са регистрирани през последната година в Ямболска област, като случаите на извънбелодробна туберколоза са единадесет, сочат даните на лечебните заведения. При децата от 0 до 17-години през миналата година има десет регистрирани заболявания от туберколоза, което е три пъти повече от предходната година. Основни..

публикувано на 24.03.17 в 10:50

Очакват се нови блокади по границата

И днес се очаква политически партии и техни привърженици да блокират граничните пунктове с Турция. По предварителна информация, около 11 ч. се очакват импровизирани протести на границата край Малко Търново и Лесово. Те са насочени срещу изборния туризъм и пристигащи с автобуси гласоподаватели от Турция.

публикувано на 24.03.17 в 09:33

200 души ще ползват пет години социалната трапезария в Бургас

От днес социалнослаби граждани от община Бургас могат да кандидатстват, за да се възползват от услугата „Топъл обяд“. Тя ще се предоставя на 200 души до 2023 година, като финансирането за това е осигурено чрез европейски проект. Целевите групи, които могат да се възползват от помощта са определени съобразно наредба на социалното министерство , съобщи..

публикувано на 23.03.17 в 13:47