Посланикът на Руската федерация: 600 000 руснаци са летували миналия сезон по Черноморието

Над 600 000 руски туристи са посетили Българското Черноморие миналото лято. Това заяви посланикът на Руската Федерация у нас Негово Превъзходителство Анатолий Анатолиевич Макаров на среща с кмета Димитър Николов. Според руския дипломат регионът има огромен потенциал за развитие и на алтернативен туризъм като религиозен, исторически, екологичен.

Очакванията са запазване на тенденцията към увеличение на руски туристи у нас,  като паралелно нараства броят на руските граждани, които закупуват имоти в областта, стана ясно още по време на срещата. Обсъден бе и въпросът за установяването на нови транспортни връзки, които да стимулират туризма и икономическите взаимоотношения между Русия и Бургаския регион.

Търговският съветник към посолството на Руската Федерация  Игор Илингин  и кметът Димитър Николов се включиха в среща между представители на деловите кръгове от двете държави. Обсъдени бяха възможностите за  динамизиране на експорта на традиционни български продукти. Коментирани бяха най-често срещаните казуси  и бюрократични препятствия, който среща българо-руският бизнес, разгледани бяха и конкретни предложения за улесняването на процедурите.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Бойко Борисов: Ще имаме нови самолети, обяви премиерът в Бургас

Ще купим нови самолети, но ще се пазарим за тях, каза в Бургас премиерът Бойко Борисов. Той бе категоричен, че 3 милиарда в момента са прекалено голяма сума за държавата. Борисов коментира думите на президента Радев от Ню Йорк отноно изтребителите Грипен, че не е добра практика да му се дават съвети отвъд Океана призова държавният глава да не..

публикувано на 20.09.17 в 08:35

Санират четири сгради в Малко Търново за над един милион лева

Четири сгради в комплекс „Изток“ в Малко Търново ще бъдат санирани по проект за енергийна ефективност на стойност 1 600 000 лева. Кметът на Малко търново Илиян Янчев обясни, че в момента тези сгради се намират в много лошо състояние. „Това са блокове, строени преди Демокрацията. Тогава строителството е било бързо, за сметка на качеството...

публикувано на 19.09.17 в 16:18

Откриха уникални древни кораби в Черно море

Нови ценни останки от корабокрушения в древността са открити по време на  осъществяването на проекта „Бляк сий мап“ за изследване на дъното на Черно море. Те са част от общо 60 плавателни съда, които са проучени от международен екип от учени. Резултатите от работата им бяха представени днес на изследователския кораб „Хавила  суб сий“, който..

публикувано на 19.09.17 в 16:11

Нискотарифен авиопревозвач свързва Бургас с повече европейски летища

Търговският директор на най-голямата  нискотарифна авиокомпания  в Европа  се извини за отменените полети до различни точки на света. Дейвид О'Брайън от  Ryanair  е категоричен, че   ще се съобразят с начините за компенсиране на пътниците и и продължават да търсят нови атрактивни пазари. Първите  им полети   от Бургас  ще стартират в края на..

публикувано на 19.09.17 в 15:43

С милион и половина лева възстановяват улици в Средец

Основни улици в Средец ще бъдат ремонтирани, след като общината спечели проект за 1.5 млн. лв. Днес, кметът Иван Жабов подписа договора за финансирането, което ще е по Програмата за развитие на селските райони. Сумата включва всички дейности по проекта, посочи пред БНР - Бургас градоначалникът: "Рехабилитация и реконструкция на улиците „Васил..

публикувано на 19.09.17 в 14:00

Общината обяви ученически конкурс за лого на международното математическо състезание догодина

Математическото състезание IMC (International Mathematics Competition) e едно от най-престижните в света. За Бургас е чест да бъде негов домакин през следващата 2018 година Това е и признание за усилията и средствата, които се инвестират за развитие на образованието тук. Създадено през 2003 г., всяка година състезанието се провежда в различна държава...

публикувано на 19.09.17 в 13:35

Нова Загора се вдига на протест

Нова Загора излиза на протест днес срещу обгазяването от инсталация за биогаз в града. Това съобщават от инициативния комитет „Нова Загора иска да диша“. Протестът е насрочен за 17.30 часа.  Очаква се протестното шествие да тръгне от автогарата в  Нова Загора и да спре пред инсталацията за биогаз на входа на града. От инициативния комитет..

публикувано на 19.09.17 в 12:39