Посланикът на Руската федерация: 600 000 руснаци са летували миналия сезон по Черноморието

Над 600 000 руски туристи са посетили Българското Черноморие миналото лято. Това заяви посланикът на Руската Федерация у нас Негово Превъзходителство Анатолий Анатолиевич Макаров на среща с кмета Димитър Николов. Според руския дипломат регионът има огромен потенциал за развитие и на алтернативен туризъм като религиозен, исторически, екологичен.

Очакванията са запазване на тенденцията към увеличение на руски туристи у нас,  като паралелно нараства броят на руските граждани, които закупуват имоти в областта, стана ясно още по време на срещата. Обсъден бе и въпросът за установяването на нови транспортни връзки, които да стимулират туризма и икономическите взаимоотношения между Русия и Бургаския регион.

Търговският съветник към посолството на Руската Федерация  Игор Илингин  и кметът Димитър Николов се включиха в среща между представители на деловите кръгове от двете държави. Обсъдени бяха възможностите за  динамизиране на експорта на традиционни български продукти. Коментирани бяха най-често срещаните казуси  и бюрократични препятствия, който среща българо-руският бизнес, разгледани бяха и конкретни предложения за улесняването на процедурите.


ВИЖТЕ ОЩЕ

В бургаските автобуси спирките няма да се съобщават на английски

Защо Интегрираният градски транспорт на Бургас, който е усвоил европейски средства за внедряването на система в един туристически град, не е бил предвиден да бъде на няколко езика, адаптиран за туристи? Това попитаха наши слушатели . Нито по спирките, нито на информационните табла, нито в автобусите може да се прочете нещо на друг език различен от..

публикувано на 21.06.18 в 12:36

33 милиона евро ще получи страната ни по програмата за възобновяема енергия

33 милиона евро са средствата, които ще получи страната ни, по програмата за “Възобновяема енергия, енергийна ефективност и енергийна сигурност“, финансирана от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство, за периода 2014-2021г. В Бургас беше подписано споразумение по програмата от директора на „Националното координационно..

публикувано на 21.06.18 в 12:10

Градският транспорт на Бургас не е адаптиран за туристи

Градският транспорт на Бургас не е адаптиран за туристи, смятат бургазлии. Те дават за пример информационните табели по спирките, които са само на български език. Михаил Минков от години живее в Германия и когато се прибира в родния Бургас уменията му да е ориентира са поставени пред изпитание. " Имената на спирките нищо не ми говориха, а..

публикувано на 21.06.18 в 10:27
Ресторант

Приоритет в проверките на ОБАБХ са хотелите и ресторантите, където се хранят деца

Хотелите и ресторантите, където се хранят деца ще са приоритет в проверките на Агенцията по безопасност на храните през лятото. Д-р Денка Благоева от областната дирекция в Бургас, посочи че те задължително получават информация къде ще бъдат настанени деца. " Ние идваме да проверим обекта дали има осигурени суровини за тяхното хранене. Наредба 9..

публикувано на 21.06.18 в 09:08

Нов метод за безкръвно премахване на камъни в бъбреците въведе Бургаската болница

Урологията на УМБАЛ Бургас стана третата в страната, която въведе революционен метод за безкръвно премахване на камъни в бъбреците. Иновацията идва в Бургас почти веднага след като е представена на световния урологичен конгрес в Копенхаген, разказа началникът на отделението д-р Николай Миринчев. Тя представлява миниатюрна видеокамера на върха на..

публикувано на 21.06.18 в 08:54

Аташетата по рибарство обсъждат ефективния контрол на среща в Бургас

Неформална среща на генералните директори и аташетата по рибарство ще се състои в Бургас. По време на срещата в рамките на ротационното българско председателство на Съвета на Европейския съюз (ЕС), генералните директори ще обменят мнения по новите предложения на ЕК за изменение на системата за контрол на ЕС в рибарството и ефективността на..

публикувано на 21.06.18 в 08:24

Силата на колективните проекти и корпоративната социална отговорност дебатират на икономически форум

Защо и как корпоративната социална отговорност е за всеки бизнес; лидерство и поемане на лична инициатива; силата на колективните проекти са сред основните теми на форума „Бизнесът - сила за добро“. Кметът Димитър Николов ще открие събитието от 10-12.30ч. в зала "Георги Баев" на Морското казино. Форумът се организира от Българската мрежа на Глобалния..

публикувано на 21.06.18 в 08:18