RPG с бургаско участие учи младите на българската история

Снимка: Facebook/Pillars of history

Компютърна игра, която акцентира върху периода по създаването на българската държава се разработва от нашенска фирма. Целта ни е да образоваме и младите хора, като го правим по един забавен за тях начин, коментира един от създателите й бургазлията Иван Фъртунов. „Стълбовете на историята“ е класическо RPG, но с много интерактивност, добави той:

"Точно такива реалистични, без всякакви фентъзи елементи, от сорта на дракони, магия, магьосници...Масовото, това, което се наложи на пазара е с фентъзи елементи. То позволява и много по-голяма свобода, когато се вкарат всички тия фантасмагории... Защото, когато трябва да си достоверен и реалистичен, си "вързан" отвсякъде, понеже трябва всичко да ти е проверено като информация. Самият геймплей също се ограничава до една или друга степен"

Единият от консултантите за играта и за нейната историческа достоверност е директорът на РИМ Бургас Милен Николов.*

*забележка: Другият консултант не е Николай Овчаров, както е посочено в звуковия файл, а Светлозар Теохаров.

Репортаж по темата можете да чуете в прикачения файл.ВИЖТЕ ОЩЕ

Нужни са редица подобрения хората с увреждания да стигат морето, показа проверка

Нужни са редица подобрения, за да може хората с увреждания да ползват плажните ивици и да имат достъп до морето, показа проверка на плажовете в Бургас инициирана от кмета Димитър Николов. Проверен е централния плаж в квартал "Сарафово", Централния и Северния плаж в Бургас, бившия Евин плаж и ивицата в квартал "Крайморие". На собствениците и..

публикувано на 22.06.18 в 13:24

В село Бероново събират средства за строеж на църква

Кампания за събиране на средства за изграждане на храм  в сунгурларското село Бероново е започнало местното църковно настоятелство. Около 100 хиляди лева са необходими, за да бъде завършена постройката. Нейната първа копка е направена през февруари от митрополит Йоаникий, обясни кметският наместник Христо Велков: "Идеята не е от скоро, от..

публикувано на 22.06.18 в 11:57

Ядливи чаши за кафе вече и на българския пазар

Чаши за кафе, които могат да се консумират предлага вече българският пазар. Причината да бъдат създадени е пагубното влияние на пластмасата върху природата ни, коментира Марина Стефанова, директор устойчиво развитие в Българска мрежа на глобалния договор на ООН. „Чашите имат пълните сертификати и са напълно безопасни. Срокът им на годност..

публикувано на 22.06.18 в 10:43

Международният фестивал „Корабът на изкуствата“ започва в Поморие

Изпълнители и художествени колективи от Русия, Молдова, Украйна, Сърбия и цяла България пристигат в Поморие за петото юбилейно издание на международния фестивал „Корабът на изкуствата“. Фестивалът ще започне днес от 17.30 часа с дефиле на участниците по главната пешеходна улица на града и концерт в залата на НЧ „Просвета 1888“. Над 300 деца..

публикувано на 22.06.18 в 09:05

Над 1 200 евро получават реализиралите се възпитаници на Морското училище

Между 1 200 и 4 000 евро заплата могат да получават завършилите Професионалната гимназия по морско корабоплаване и риболов „Свети Никола“. Училището обяви прием за ученици след основно образование, а бъдещата работа е сигурна, тъй като световният морски флот се нуждае от 20 000 морски офицери. Гимназията приема ученици в две специалности:..

публикувано на 22.06.18 в 09:00

Контролирани взривни работи на кариерата край "Банево" днес

Контролирани взривни работи, свързани с добивния процес на кариерата край бургаския квартал "Банево", ще се извършват днес, съобщават от Община Бургас. Гражданите в близост до обекта за тяхна безопасност в това време не трябва да се приближават на разстояние по-малко от 1 километър около границите на кариерата. Районът ще бъде отцепен.

публикувано на 22.06.18 в 08:39

Община Созопол очаква скоро да получи Дома на морския флот

Община Созопол очаква да получи в най - скоро време от Министерството на отбраната собствеността върху Дома на морския флот. Преговорите са напреднали и се надяваме през есента да подпишем договора, съобщи кметът Панайот Рейзи.  „Надявам се с Министерството на отбраната да се договорим. Имахме няколко срещи с тях. Надявам се през есента да..

публикувано на 22.06.18 в 08:35