RPG с бургаско участие учи младите на българската история

Снимка: Facebook/Pillars of history

Компютърна игра, която акцентира върху периода по създаването на българската държава се разработва от нашенска фирма. Целта ни е да образоваме и младите хора, като го правим по един забавен за тях начин, коментира един от създателите й бургазлията Иван Фъртунов. „Стълбовете на историята“ е класическо RPG, но с много интерактивност, добави той:

"Точно такива реалистични, без всякакви фентъзи елементи, от сорта на дракони, магия, магьосници...Масовото, това, което се наложи на пазара е с фентъзи елементи. То позволява и много по-голяма свобода, когато се вкарат всички тия фантасмагории... Защото, когато трябва да си достоверен и реалистичен, си "вързан" отвсякъде, понеже трябва всичко да ти е проверено като информация. Самият геймплей също се ограничава до една или друга степен"

Единият от консултантите за играта и за нейната историческа достоверност е директорът на РИМ Бургас Милен Николов.*

*забележка: Другият консултант не е Николай Овчаров, както е посочено в звуковия файл, а Светлозар Теохаров.

Репортаж по темата можете да чуете в прикачения файл.ВИЖТЕ ОЩЕ

"Havila Subsea" отново акостира в Бургас

Научноизследователският кораб RV „Havila Subsea“ пристана в „Пристанище Бургас“ ЕАД отново във връзка с извършване на океанографска експедиция за реализацията на археологически проект Black Sea M.A.P. (Maritime Archaeology Project). Той бе швартован сутринта на 18.08.2017 г. на 2 корабно място пред Морска гара Бургас. Доброто сътрудничество на..

публикувано на 18.08.17 в 15:44

Бойко Борисов: Започваме обхода на Ахелой, след това четирилентовия път

Ще настояваме за директни полети от Китай до Бургас. Това каза след среща с китайски инвеститори в морския град премиерът Бойко Борисов. Става дума да имаме магистрала Варна-Бургас, да я вържем с Хемус и Тракия, както и пристанището, както и директните полети, всичко това ще е добре за района. Освен това мога да кажа, вече доста уверено, че август..

публикувано на 18.08.17 в 14:06

Над 400 нарушения на саниращи се блокове откри Инспекцията по труда

Над 400 нарушения са констатирани по блокове, които се санират по националната програма от началото на годината. Това каза за БНР - Бургас началникът на инспекцията по труда в морския град Павлин Васков. Извършени са 85 проверки, написани са 61 акта, посочи Васков: "Те се извършват ежемесечно и ще бъдат извършвани до края на тази програма със..

публикувано на 18.08.17 в 13:52

Туристическия ръст не бил толкова голям

Информацията на хотелиерите за рекордни ръстове в туризма не е точна, смята председателят на Регионалната туристическа камара в Бургас Иван Иванов. Според председателя на туристическата камара в Бургас туристите са малко повече от миналата година, тук привличаме повече летовници от Европа, а тази година и от Кувейт: На територията на Бургаска..

публикувано на 18.08.17 в 13:29

Двама носители на болестта бруцелоза са открити в Сливенско

Според директора на МБАЛ "Д-р Иван Селимински" в Сливен д-р Васислав Петров  при тях не се наблюдават клинични данни, че са болни, а са само носители на болестта.  Предстои днес двамата да бъдат приети в Инфекциозното отделение на болницата, където ще бъдат лекувани, а престоят им вероятно ще продължи около пет дни.  Д-р Петров посочи, че от..

публикувано на 18.08.17 в 11:30

И Бургас скърби за жертвите в Барселона

Кметът Димитър Николов изпрати съболезнователен адрес до посланика на Испания у нас Н. Пр. Хорхе Луис Тапиа по повод извършения терористичен атентат в Барселона. В него се казва: "Поднасям моите искрени съболезнования за жертвите и пострадалите невинни хора по време на терористичния атентат в Барселона. Потресен съм от поредната жестокост, извършена в..

публикувано на 18.08.17 в 11:16

Демонстрации на стари занаяти за празника на Деултум

Демонстрации на стари занаяти ще предизвикат интереса на посетителите на Деултум. Те са включени в програмата за отбелязване на празника на Национален археологически резерват "Античен и средновековен град Деултум - Дебелт", община Средец - "Ден на древен Деултум - врата към загадъчната Странджа", който ще се проведе утре. Гостите на събитието ще..

публикувано на 18.08.17 в 11:07