Повтори приключението

Животът е най-големият измисляч на истории. Ние само можем да препишем успешно от него, споделя авторката на романа „И Бог се смее“ Мария Станкова.

Бургас е най-прекрасното място с улиците, по които съм тичала в детството. Вече я няма тази интимност между град и море, която съществуваше навремето, когато зад Тройката ни посрещаше сладкарницата за карамелизирани бадеми, и шкембеджийницата, до която ме изпращаше баща ми. Но винаги ни предстои нещо  ново, отбелязва Мария.

Самата тя  винаги е  готова да остави за малко  писането, заради  други смислени занимания, защото е важно да сме на път и да не засядаме в плитчините.

Правя играчки от филц, избодох си пръстите, но станаха фантастични, когато трябваше да ги приготвя за благотворителна кауза. Продадох филцови играчки за 300 евро за деца в неравностойно положение и съм много горда.

Какви са приключенията на Мария- от Бургас и от Флоренция, какъв е италианският й пример за обич и отдаденост, може да чуете в звуковия файл:


print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

Ивайло Диманов: "Китарата на Булат Окуджава имаше дупка от хитлеристки куршум"

Известният бард Ивайло Диманов, който е пял с Ал Бано и Ромина Пауър, и е свирил на китарата на Окуджава представи в Бургас новата си книга "Колумбарий за птици и мъртви илюзии".   В десетата си книга поетът е поместил 60 от новите си стихотворения. Писани са и в трудни, и във весели мигове. Някои са родени в Клиниката по лъчетерапия, където..

публикувано на 26.06.17 в 14:17

Крейг Бейли представя музиката на Рей Чарлз

Крейг Бейли ще свири тази вечер в Бургас. От 1987 г. той е музикален директор, аранжор, водещ саксофонист и флейтист в оркестъра на Рей Чарлз. Българският вокалист Петър Салчев посочва, че Бейли е в България по негова покана за реализирането на идея, свързана с авторска  музика за Биг бенд и за представяне аранжименти  за песни, изпълнявани от..

публикувано на 23.06.17 в 14:06

Отличия за младите театрали на Валери Еличов

Театралната трупа на Валери Еличов  с нови отличия. Младите дарования се завърнаха с награди от фестивала "Приказка за теб", който се проведе във Варна: І-ва награда за дебют и оригинална драматургия на "Завещанието на поп Григори" от Тодор Христосков и ІІ-ра награда за театрален спектакъл. Те участваха и в международния младежки театрален фестивал..

публикувано на 23.06.17 в 10:56

Местните тракийци се събират за XX -тия събор "Памет за Тракия"

20-то издание на Тракийския фолклорен събор „Памет за Тракия“ предстои утре / 24 юни / в парк „Минерални бани“. Тази година основен акцент в него ще е представянето на тракийските клубове към бургаското дружество „Екзарх Антим I“. Предвидена е програма, включваща фолклорни изпълнения на тракийски битови групи и изпълнители, демонстрация на..

публикувано на 23.06.17 в 10:44

През септември започват археологическите разкопки в Бродилово и Ахтопол

Археологическите проучвания на укрепения владетелски дом край  село Бродилово и късноантичната и средновековна крепост в Ахтопол се очкава да започнат през септември, обясни Яна Кирязова, директор на музея в Царево. Министерстовото на културата ще отпусне средства на културната институция за проучване на тези два обекта през годината...

публикувано на 21.06.17 в 15:11

Кан Крум и Айнщайн се извисяват в пясъчния град

Световноизвестни  майстори на пясъчни скулптури  реализират  новите  си  проекти  за 10-я  юбилеен  бургаски фестивал. В пясъчния  град  могат да се видят  причудливи форми и модели, които се радват на голяма популярност. Пясъчна архитектура  предлага  австралиецът  Кевин  Крауфорд,  когото  почитателите на феста вече познават  от „Зоотрополис”...

публикувано на 21.06.17 в 10:57
Танжу Фикрет

Изложби на Танжу Фикрет и Мерсур Сабит в Бургас

Магичен художник на необичайно място. Танжу Фикрет представя самостоятелна изложба в бургаската  галерия „13-о стъпало“. Авторът работи предимно в областта на живописта и графичните рисунки. Стилът му е повлиян от импресионистите – лаконичен, синтезиран и експресивен, с маски, радващи окото, и вътрешен колорит, знаещ стойността на цвета и нюанса –..

публикувано на 21.06.17 в 09:41