Сливенската прокуратура се самосезира за падналата козирка

 Районна прокуратура – Сливен се самосезира, след публикувани материали в интернет пространството, относно срутена 30 метрова козирка на бл.28 в кв.“Даме Груев“ в Сливен ( на 10.04.2017г.).

  Наблюдаващият прокурор е възложил проверка за установяване на собственика и отговорния за поддържането на козирката, полагани ли са дължимите по закон грижи за безопасно й състояние, налице ли са незаконни преустройства или допълнителни строежи по и около козирката, които са довели до инцидента, включително има ли извършено престъпление по чл.356 от НК или друго престъпление от общ характер.


print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

Арестуваха млад мъж за нападение над незрящи туристи

Задържан е 21-годишният мъж, който нападна група от незрящи туристи в Стария Несебър. Поредният случай на агресия е заснет от видеокамери и разпространен, в медиите.  Инцидентът е станал на оживена търговска улица в морския град преди дни. На видеото ясно се вижда как младият несебърлия слиза от колата си и удря жената, която води групата от трима..

публикувано на 27.06.17 в 14:35

Днес ще продължи делото за убийството на Димитър Стаматов-Мастара

Бургаските магистрати продължават с поредно заседание по делото  срещу Пламен Дишков и Тодор  Неделчев. Те са обвиняеми като поръчители, на убития Димитър Стаматов- Мастара преди 15 години в Бургас.

публикувано на 27.06.17 в 08:07

Откриха нападателя на туристи с увредено зрение в Несебър

Във връзка с разпространен през медиите видеоматериал, визиращ нападение над група от туристи със зрителни дефицити, осъществено в Стария Несебър преди дни, Районно управление – Несебър се е самосезирало, като в резултат на бързите оперативно-издирвателни мероприятия, предприети от полциейските служители, е установен и задържан за срок от едно..

публикувано на 27.06.17 в 06:29

Четирима мъже са нападнали бургаския журналист Боян Станилов

Бургаският журналист и поет Боян Станилов е бил нападнат от четирима мъже преди два дни в комплекс „Изгрев“. Станилов е излязъл вечерта до близък магазин и на връщане е срещал непознатите мъже. След като се разминават, един от тях му нанася удар с метален бокс.   „Аз паднах, защото не очаквах. Започнаха да ме ритат и да ми викат, че съм..

публикувано на 26.06.17 в 17:28

Глобяват наемателя на плаж "Делфин"

Община Царево и бургаската екоинспекция ще наложат санкции на наемателя на плаж „Делфин“. РИОСВ – Бургас е извършила няколко проверки по сигнали на граждани. Дървената стълба, която е изградена към ивицата, не е съгласувана с нас, поясни пред БНР – Бургас началникът на инспекцията Тонка Атанасова. "На място е направено веднага предписание за..

публикувано на 26.06.17 в 12:13

Откраднаха лотарийни билети за 1 000 лева

600 лотарийни билета са откраднати от букмейкърски пункт в к-с "Славейков", съобщават от полицията. В пункта е проникнато чрез натиск на PVC прозорец, а кражбата е на стойност около 1 000 лв. Работата по случая продължава

публикувано на 26.06.17 в 07:30

Мъж без книжка се опита да подкупи полицай с 27 лева, а друг с цяло 50

Два опита за подкуп на полицаи са регистрирани през почивните дни в региона, съобщават от полицията. При единия 66-годишен мъж подхвърлил банкнота от 50 лева в служебен полицейски автомобил, за да предотврати съставянето на акт и отнемането на шофьорската книжка. Задържан е за 24 часа с полицейска заповед. По случая е образувано бързо полицейско..

публикувано на 26.06.17 в 07:27