Христиан Митев:Компромисите трябва да са в рамките на разумното

„Най-доброто за българските граждани е, да има работеща изпълнителна власт, която да носи отговорност“. Това каза за радио Бургас Христиан Митев от "Обединените патриоти", който днес положи клетва като депутат от 44-тото Народно събрание.
"Предполагам, че ще трябва да се направят компромиси, както бяха направени и до този момент, при това надграждане на програмите на двете политически сили, но, разбира се, това трябва да е в рамките на разумното, съвсем логично е, че поне ние - "Обединените патриоти",  няма как да отстъпим от определени наши позиции. Различните ни виждания са в изборното законодателство - те/ ГЕРБ / държат на мажоритарната система, докато ние смятаме, че преди да бъде окончателно произнесено решението на Върховния административен съд не би следвало да предопределяме това, ако въвеждаме мажоритарен елемент в изборната система."
Митев определи като положителен елемент влизането на нови лица в Парламента. Според него е нормално съставът да бъде обновяван.

чуйте в звуковия файл интервюто на Ивайло Пеевprint Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

Тошко Иванов бе избран за член на Националния изпълнителен съвет на СДС

Тошко Иванов бе избран за член на Националния изпълнителен съвет (НИС) на СДС от Югоизточна България, съобщиха от партията. Той бе подкрепен  единодушно по време на регионалната конференция на структурите от Бургас, Сливен, Ямбол и Стара Загора, която се състоя днес в морския град.  „ Благодаря на колегите, че ми гласуваха доверие и..

публикувано на 25.06.17 в 14:06

АБВ: Оградата по границата е неефективна и необосновано скъпа

Билбордове с лъжите на управляващите ще поставя АБВ в Бургас. На тях ще пише „Патриотично е да се лъже“ и след него ще има уточняващи тектове от типа „Всяко село – полицай“, „Пенсия 300 лева“, „Ограда гарантираща сигурността на България“, това съобщи в града ни зам. председателят на партията Румен Петков. Според него бежанската вълна не е..

публикувано на 21.06.17 в 14:33

България и Македония подписват договор на 2 август

Премиерът Бойко Борисов ще присъства на тържествата по повод Илинденско-Преображенското въстание в Македония на 2 август. Тогава ще бъде подписан и договор за двустранно сътрудничество между България и Македония. Това обявиха премиерът Борисов и македонският му колега Зоран Заев, който е на посещение у нас. В знак на добросъседство София ще кръсти улица..

публикувано на 20.06.17 в 15:47

Валери Симеонов: Няма злоупотреби при строителството на оградата по границата

Двучасов оглед с хеликоптер по дължината на цялата ограда извършиха вицепремиерът Валери Симеонов, депутати от ГЕРБ и областния управител на Бургас Вълчо Чолаков. Вицепремиерът заяви, че няма злоупотреби при строителството на оградата по българо-турската граница. Той ще настоява за промени в Закона за обществените поръчки, за да не се провеждат..

публикувано на 15.06.17 в 16:42

БСП не успя да избере нов областен лидер в Бургас

 Областният съвет на БСП не успя да избере  нов председател. До избора се стигна, след като настоящият Николай Тишев стана депутат. За  лидерското място спорят Стойко Танков и Георги Тодоров. След проведени две тайни гласувания, двамата имат равни резултати от по 18 гласа.Това не е прецедент и друг път се е случвала подобна ситуация, каза за БНР..

публикувано на 13.06.17 в 12:34

Петър Кънев: Безумни регулации пречат на малкия бизнес

През новата седмица Министерският съвет ще утвърди Правилника за прилагане на Закона за трудовата миграция и трудовата мобилност, който ще ускори издаването на визи до седем дни от подаването на искане от работодателя. Ще отпадне изискването за представяне на документи за правоспособност, квалификация и превод на диплома, ще се изискват само паспорт и..

публикувано на 04.06.17 в 10:14

Бургаски депутат пита военния министър за съдбата на военния санаториум в Поморие

Народният представител от ГЕРБ-Бургас Димитър Бойчев зададе въпрос от парламентарната трибуна до зам.-министър председателя и министър на отбраната Красимир Каракачанов относно политиката на ведомството за  възстановяване работата на  Болницата за долекуване, продължително лечение и рехабилитация в Поморие. Димитър Бойчев припомни, че съгласно..

публикувано на 02.06.17 в 11:25