Радио Бургас стартира кампания "Чети и се забавлявай" за петия си рожден ден

Кампанията „Чети и се забавлявай“ по повод  петия рожден ден на Радио Бургас стартира с изработването на дървени къщички за книги, които ще бъдат  монтирани на различни места  в града. Днес екипът ни  ще помогне  на  децата от Начално базово училище "Михаил Лъкатник"  да  направят своите първи интервюта, каза  Марияна Рачева,  мениджър реклама.

„Нашите малки приятели от Началното базово училище ще бъдат в ролята на журналисти. Те ще са облечени като приказни герои и заедно ще гостуваме на Община Бургас и НАП-Бургас. Заедно ще питаме какво обичат да четат възрастните, какво са чели като деца, кои са любимите им детски герои, ще питаме дали нашите малки журналисти познават героите, в които са се превъплатили и ще завършим тези интервюта в Радио Бургас.“

Ученици от шест училища ще се включат в събитието на открито, което се организира на 28 април  от 15.00 часа в парка на комплекс "Изгрев" , добави Рачева.

Чуйте в звуковия файл репортажа на Радостина Великова:print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

БЧК и SOS ПТП стартират кампанията "Избирам живота"

„Избирам живота“ е кампания, която стартира тази седмица, и е съвместна на SOS ПТП и Българския червен кръст. Лектори, в рамките на месец, ще информират в часовете по Първа долекарска помощ, какво поведение на пътя трябва да имат всички млади водачи.  Ментор по време на лекциите на младите водачи, ще бъде момиче, претърпяло тежка катастрофа, а в..

публикувано на 24.04.17 в 14:58

Търсят наемател на северния плаж в Бургас

Обявена е тръжна процедура за наемател на плажа "Бургас - Север" с цел осигуряване на летния туристически сезон. Това потвърди министърът на туризма Стела Балтова. Плажът се пуска на търг под наем, защото процедурата по концесионирането му се обжалва. „Нарочно в петък не го обявих, за да не е преди уикенда. Вече е качен на страницата на Министерството..

публикувано на 24.04.17 в 14:39

Няма пари за поддръжка на скривалищата в Бургас

Няма средства за поддържането на скривалища при определен вид атаки над градовете. Отделно, нормативната уредба в тази посока не е прецизна и не дава яснота какво да се прави с тези обекти.  18 скривалища има на територията на Бургас, които са собственост на Министерството на вътрешните работи, но няма средства за тяхната поддръжка, коментира директорът..

публикувано на 24.04.17 в 12:52

Бургас и региона без вода, спират я за профилактика

"Водоснабдяване и канализация" ЕАД уведомява жителите на град Бургас и населените места водоснабдени от система "Камчия"/Айтос, Карнобат, Несебър, Поморие, Камено, Сунгурларе, Руен/, че във връзка с пролетно-лятната профилактика на съоръженията ще бъде спряно водоподаването след 12 часа на 26 април 2017 г. /сряда/. За .Поморие спирането се предвижда за..

публикувано на 24.04.17 в 11:57

90 фирми на Флора 2017

Екзотично хищно растение от Ботаническата градина в "София", ароматна маслодайна роза "Дамасцена" от долината на розите, причудливи бонсай дръвчета, орхидеи във всички възможни цветове, пана от скандинавски мъх - най-модерното решение в интериорния дизайн, хиляди цветя, десетки цветни аранжировки, мащабни цветни инсталации и скулптури ще видят..

публикувано на 24.04.17 в 10:56

Двама министри ще участват в дискусия за подготовката на специалистите в туризма

Министърът на туризма Стела Балтова и министърът на образованието и науката проф. Николай Денков ще участват в кръгла маса на тема „Образованието и реализацията на специалистите в сферата на туризма“. Дискусията се организира от Министерството на туризма с любезното домакинство на Община Бургас. Дискусията ще се проведе от 11:00 ч. в Културен център..

публикувано на 24.04.17 в 09:15

КРИБ и общината обмислят проблема с недостиг на кадри

Алтернативни начини за справяне с проблема с недостига на работна ръка в региона в краткосрочен план ще бъдат представени днес от 15.30 ч от Конфедерацията на работодателите и индустриалците в Бургас. Събитието е под мотото „Привличане на кадри за нуждите на местната икономика.“Според специалистите една от причините за задълбочаване на..

публикувано на 24.04.17 в 09:09