Радио Бургас стартира кампания "Чети и се забавлявай" за петия си рожден ден

Кампанията „Чети и се забавлявай“ по повод  петия рожден ден на Радио Бургас стартира с изработването на дървени къщички за книги, които ще бъдат  монтирани на различни места  в града. Днес екипът ни  ще помогне  на  децата от Начално базово училище "Михаил Лъкатник"  да  направят своите първи интервюта, каза  Марияна Рачева,  мениджър реклама.

„Нашите малки приятели от Началното базово училище ще бъдат в ролята на журналисти. Те ще са облечени като приказни герои и заедно ще гостуваме на Община Бургас и НАП-Бургас. Заедно ще питаме какво обичат да четат възрастните, какво са чели като деца, кои са любимите им детски герои, ще питаме дали нашите малки журналисти познават героите, в които са се превъплатили и ще завършим тези интервюта в Радио Бургас.“, каза Рачева.

На 28 април  от 15.00 часа в парка на комплекс "Изгрев" съвместно с Регионалната библиотека "Пейо Яворов" и читалище "Изгрев 1909" организираме голямо четене със забавни игри и рисунки. Там ще участват децата от СУ "Йордан Йовков“, ОУ "Георги Бенковски", СУ "Добри Чинтулов", ОУ "Свети Климент Охридски", Начално базово училище "Михаил Лъкатник" и Частно начално училище "Д-р Мария Монтесори".

Чуйте в звуковия файл репортажа на Радостина Великова:ВИЖТЕ ОЩЕ
В посока

За броени минути няколко катастрофи заради заледени пътища

Преди минути пътниците от бързата линия се наложи да слязат в района на спирка "Захари Стоянов" в комплекс "Меден рудник" на бул. "Ал. Г. Коджакафалията" в посока "Резвая". Автобусът не е успял да изкачи денивелацията на булеварда и е останал затапвайки пътното платно.  От "Бургасбус" съобщиха, че са подавали сигнали пътищата да бъдат обработени против..

публикувано на 25.02.18 в 20:32

АПИ: Ако не е е спешно, не пътувайте в следващите 24 часа!

Над 600 машини почистват републиканските пътища в районите със снеговалеж. През нощта срещу понеделник се очаква рязко влошаване на времето, усилване на валежите и понижение на температурите от силния североизточен вятър. Възможни са виелици и снегонавявания. При рязко влошаване на времето ще бъде ограничавано движението на тежкотоварните..

публикувано на 25.02.18 в 13:50

Снегът не създава проблеми засега

Падналият през нощта сняг не създава проблеми в Бургаски регион за сега. Това съобщиха дежурните по Гражданска защита и в Областно пътно управление. Повече сняг се е задържал на пътя Слънчев бряг- Обзор, но снегопочистващата техника работи. Пътят е почистен и опесъчен. Около 1 см. е снежната покривка в селата Драганово и Изворище. Ако започне да замръзва,..

публикувано на 25.02.18 в 07:25

Рекорден брой разрешителни за работа на непълнолетни са били издадени миналата година

Рекорден брой разрешителни за работа на непълнолетни са били издадени за миналата година от Областната инспекция по труда, съобщи нейният директор Павлин Васков. 2 422 са разрешителните и са най-много издадени до сега през годините. За 2016-та инспекцията е установила 9 447 нарушения по трудовото законодателство като преобладават тези свързани със..

публикувано на 24.02.18 в 13:56
България подготвя Стратегия за пътна безопасност 2011 – 2020 г.

Обсъждат създаването на единен орган, който да отговаря за пътната безопасност

Идеен проект за Закон за движението по пътищата обсъждат днес в Софийския университет. Дискусията се организира от Института по пътна безопасност. Богдан Милчев, член на УС на организацията, коментира пред БНР - Бургас, че едно от предложенията е да се създаде единен орган, който да отговаря за пътната безопасност: " Този орган ще осъществява и ще..

публикувано на 24.02.18 в 11:27

Мартеници от вестници и филц предлага Социалният център на тематично изложение в НХК

Изложение на ръчно изработени мартеници "Българската Баба Марта" ще бъде открито днес в Дома на нефтохимика. В него участват творци от цялата страна. Базарът ще бъде посетен и от самата Баба Марта, която ще връзва мартеници на всички присъстващи. Официалното откриване е от 11.00 часа с церемония по стар български обичай. Оригинални мартеници ще..

публикувано на 24.02.18 в 09:45
Традиционна кушия в Чирен, Снимка: Люба Филипова

Традиционните за Тодоровден кушии ще се проведат в Бургас, Камено и Приморско

Безплатна езда за деца и паркури започват от 10ч в конната база в Бургас. Това са първите конни състезания за годината които започват на минимални височини, обясни организаторът Георги Базотев. „ Ще има три надскачания едно за най-малките деца казва се X-паркур, когато бариерите са подредени на кръст. Това спомога за лесното им..

публикувано на 24.02.18 в 09:01