Радио Бургас стартира кампания "Чети и се забавлявай" за петия си рожден ден

Кампанията „Чети и се забавлявай“ по повод  петия рожден ден на Радио Бургас стартира с изработването на дървени къщички за книги, които ще бъдат  монтирани на различни места  в града. Днес екипът ни  ще помогне  на  децата от Начално базово училище "Михаил Лъкатник"  да  направят своите първи интервюта, каза  Марияна Рачева,  мениджър реклама.

„Нашите малки приятели от Началното базово училище ще бъдат в ролята на журналисти. Те ще са облечени като приказни герои и заедно ще гостуваме на Община Бургас и НАП-Бургас. Заедно ще питаме какво обичат да четат възрастните, какво са чели като деца, кои са любимите им детски герои, ще питаме дали нашите малки журналисти познават героите, в които са се превъплатили и ще завършим тези интервюта в Радио Бургас.“, каза Рачева.

На 28 април  от 15.00 часа в парка на комплекс "Изгрев" съвместно с Регионалната библиотека "Пейо Яворов" и читалище "Изгрев 1909" организираме голямо четене със забавни игри и рисунки. Там ще участват децата от СУ "Йордан Йовков“, ОУ "Георги Бенковски", СУ "Добри Чинтулов", ОУ "Свети Климент Охридски", Начално базово училище "Михаил Лъкатник" и Частно начално училище "Д-р Мария Монтесори".

Чуйте в звуковия файл репортажа на Радостина Великова:ВИЖТЕ ОЩЕ

Ръст на туристите заради евтините полети

Сериозен интерес към нискотарифните полети за Бургас са отбелязани от лоу – кост компанията, която започна да оперира на летището в морския град. Нейни ръководители са се срещнали с кмета Димитър Николов и се декларирали близо 90% запълване на самолетите си. Това надхвърли първоначалните прогнози, посочи Николов: „От кои държави са..

публикувано на 24.04.18 в 17:55

Съветниците в Царево са против изграждането на бежански център

Общинските съветници от Царево се обявиха твърдо против изграждането на Бежански център в Странджа. Това те заявиха в декларация инициирана от председателя на общинския парламент Даниел Скулиев. "Предвид наличието на дълбоко безпокойство от страна на жителите на цялата община по повод на постъпила информация за изграждането на бежански центрове в..

публикувано на 24.04.18 в 16:56

Частен съдебен изпълнител влезе в къмпинг "Златна рибка"

Проблем със собствеността на част от къмпинг "Златна рибка" поставя под въпрос началото на летния сезон там. В терените днес влезе частен съдебен изпълнител, а собственикът каза, че ще сезира компетентните органи. Делата за собствеността на една част от къмпинга се водят от години. Частният съдия изпълнител Георги Михалев посочи, че има..

публикувано на 24.04.18 в 16:55

Ученици от природо-математическата създадоха вълшебно килимче

Ученици от природо-математическата гимназия "Акад. Никола Обрешков" са големите победители в тридневното предизвикателство за разработване на софтуерни приложения, наречено „Хакатон“ – Бургас.  За своя проект дванадесетокласниците Георги Шавов и Калоян Терзиев, десетокласникът Димитър Костов и деветокласникът Димитър Дечев спечелиха първо място в..

публикувано на 24.04.18 в 15:39

Горещи страсти в Царево заради тегленето на нов кредит

Тегленето на нов дълг от 7 млн лв предизвика дебат на 22-та общинска сесия в Царево.  Малко над 2 млн лв от новия кредит ще бъдат пренасочени към рефинансиране на стари дългове, които са с по-висок лихвен процент. Останалите почти 5 млн. лв са предвидени за дофинансиране на бъдещи инвестиционни проекти, като завършване на площада в Царево,..

публикувано на 24.04.18 в 15:24

Еднакви чадъри и тенти в центъра и Морската градина на Бургас

Край на шарените чадъри и рекламните съоръжения в центъра на Бургас и Морската градина. От 1 юни те трябва да са в една цветова гама и без рекламни надписи по тях. Преместваемите обекти също не трябва да са брандирани и с реклами, решиха днес общинските съветници. Чадърите, например, трябява да са в една цветова гама – от бяло до охра в..

обновено на 24.04.18 в 14:58

Лошата инфраструктура в Странджа спира инвеститорите

Инфраструктурата в Странджа е в плачевно състояние, смята кметът на Община Малко Търново Илиян Янчев. В лошо състояние е пътят Босна-Визица, както и Царево - Малко Търново.Според кметът именно лошите пътища спират инвестициите в района. Той даде за пример село Граматиков, където има няколко хотела, но пътя до там е много лош.  " За Заберново..

публикувано на 24.04.18 в 13:47