Очаквайте новите фактури за ток

EVN България е готова с първата група фактури след влизането в сила на новите цени на електроенергията от 7 април 2017 г. Това каза за радио Бургас Крум Косев, говорител на електроразпределителното дружество EVN.

"Досега не е имало неясноти по съответните фактури. Във всяка от тях клиентът може да види своето потребление по дата. Конкретните стойности  съвсем ясно са описани."

Косев припомни, че от 7 април цената за електроенергията на клиентите на EVN са повишени с 0,95% за кв/ч за дневната тарифа и 1% за кв/ч при нощната тарифа. 

Чуйте в звуковия файл интервюто на Ивайло Пеев:

ВИЖТЕ ОЩЕ

Потомци на спасени евреи издигат мемориал в центъра на Бургас

Потомци на спасени евреи ще издигнат в Бургас мемориал на благодарността в памет на достойните жители на морския град. Той ще се намира до Часовника в центъра на Бургас и ще бъде открит на 11 април от 17:00 часа. В Бургас са организирани и още събития, посветени на 75г от спасяването на българските евреи. Сред тях е изложбата на МВнР на Израел,..

публикувано на 21.03.18 в 10:54

БЧК - Бургас започва раздаването на храни на нуждаещите се в петък, първият пункт ще е в Айтос

В края на тази седмица БЧК - Бургас ще започне раздаването на продукти от хранителната програма на Европейския съюз на социално слаби граждани. Първият пункт ще бъде разкрит в петък 23 март в Айтос в сградата на общината. Разкриването на пунктовете в областта ще става поетапно във всяка община, като право на помощта имат 13 872 души в бургаско. Поради..

публикувано на 21.03.18 в 09:42

Чрез трансгранични проекти Царево подобрява туристическата си инфраструктура

  Общинският съвет в Царево прие нова Наредба за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на община Царево.  Сега действащата наредба е изменяна и допълвана повече от 40 пъти, а новоприетият проект има за цел да актуализира цялостно разпоредбите и привеждането в съответствие с измененията от последните..

публикувано на 21.03.18 в 09:41

Ученици демонстрират последствията от климатичните промени

Ученици от СУ "Св.Св. Кирил и Методий" и НБУ "Михаил Лъкатник“ ще демонстрират от 10.30ч на площада пред първото училище последствията от климатичните промени върху природата и човека. Ще участват ученици от 1 до 12клас на двете училища. Учениците ще интерпретират темата за климатичните промени в различни експериментални и творчески центрове..

публикувано на 21.03.18 в 09:13

Овладяно е положението в карнобатското село Сърнево, опасност няма

Няма опасност за хората от карнобатското село Сърнево. След дъждовете река Русокастренска излезе от коритото и е наводнила няколко двора. Благодарение на предприетите действия и диги с чували, водата не стигна до домовете на хората. Кметският наместник Таня Славова посочи, че коритото на реката има нужда от почистване. " Нямаме и нямахме..

публикувано на 21.03.18 в 08:34
мъгла, мъгливо време

Мъгла има на пътя Слънчев бряг - Обзор и в района на Малко Търново

Мъгла затруднява видимостта на пътя Слънчев бряг - Обзор. Видимостта там е намалена до 50 метра. Ограничение на видимостта има на пътя между село Босна и Малко Търново. Видимостта е намалена между 50 и 100 метра. Пътните настилки са предимно сухи, няма наводнени или затворени участъци в региона.

публикувано на 21.03.18 в 07:30

Няма опасност за жителите в Ливада и Полски извор

Няма опасност от заливане на къщи и имущество в селата Ливада, Полски извор и Тръстиково, каза областният управител на Бургас Вълчо Чолаков. Първото село пострада много при последното наводнение през есента. Нивото на река Русокастренска е почти на ръба, но няма опасност да залее селото. Получени са и сигнали за карнобатското село Сърнево. Нивото на..

публикувано на 20.03.18 в 17:18