Очаквайте новите фактури за ток

EVN България е готова с първата група фактури след влизането в сила на новите цени на електроенергията от 7 април 2017 г. Това каза за радио Бургас Крум Косев, говорител на електроразпределителното дружество EVN.

"Досега не е имало неясноти по съответните фактури. Във всяка от тях клиентът може да види своето потребление по дата. Конкретните стойности  съвсем ясно са описани."

Косев припомни, че от 7 април цената за електроенергията на клиентите на EVN са повишени с 0,95% за кв/ч за дневната тарифа и 1% за кв/ч при нощната тарифа. 

Чуйте в звуковия файл интервюто на Ивайло Пеев:

ВИЖТЕ ОЩЕ

Над 8 000 лева събраха бургаски майки за лечението на малката Велина

Благотворителният базар и коледният концерт „Да помогнем на Велина“, организирани от Майки ГЕРБ и „Мамите на Бургас“, успяха да съберат 8260 лева. Инициатива бе подета от бургаските майки за спасяването на едногодишната Велина, която е с опасен тумор на мозъка. Красивите щандове и оригинални идеи на дамите успяха да привлекат за каузата множество..

публикувано на 18.12.17 в 14:15

Панйот Рейзи с амбиция за четвърти мандат кмет на Созопол

Със 7-8 % повече от миналата година собствени приходи ще приключи община Созопол 2017 –та. Кметът на общината Панайот Рейзи се похвали, че изминалата година е била сред най-успешните, както по отношение на туризма, така и на инвестициите. Подготовката на проектите за новия програмен период е било едно от най-големите предизвикателства през..

публикувано на 18.12.17 в 13:54

Видимостта пред Транспортна болница ще бъде увеличена

Видимостта в района на Транспортна болница ще бъде увеличена, за да се намали конфликтът между колоездачи и пешеходци . Ще търсим съдействие да бъдат преместени големите саксии с растения, която я намаляват, каза пред БНР - Бургас управителят на лечебното заведение Чанко Мирчев. “Проблемът на тази алея е, че велосипедистите, които идват..

публикувано на 18.12.17 в 13:29

Никулден по стар стил отбелязват рибарите от Ченгене скеле утре

Бургаските рибари от Ченгене скеле неизменно спазват старата традиция и отново ще отбележат Никулден по стар стил, на 19 декември. Различното тази година е това, че са решили да го направят съвместно с ИАРА, като посланието е, че са готови заедно да работят за бъдещето на професията. Събитието ще се проведе утре от 11 часа в Магазия 1 на..

публикувано на 18.12.17 в 12:07
конфликтната велоалея

Колоездач блъсна жена на велоалея - прати я в болница

Не за първи път сме алармирали за конфликтни ситуации, свързани с бургаските велоалеи. Последната такава коства травми на жена, която излиза от Транспортната болница и е пометена от колоездач. Резултатът е три дни в друго лечебно заведение, след получено комоцио от сблъсъка. За неприятния инцидент алармира общественият посредник Тодор Стамболиев:..

публикувано на 18.12.17 в 09:09

Пътят за село Младежко вече е отворен

Пътят за село Младежко вече е отворен, след като реката беше излязла от коритото си заради дъжда и заля пътя, като отцепи селото, каза за БНР - Бургас кметът на община Малко Търново Илиян Янчев: "Снощи към полунощ дъжда спря. Нивото на река Младежка в момента е паднало и вече си е в коритото. Няма пострадали хора докато беше отцепено от водата..

публикувано на 18.12.17 в 07:46

Село Младежко е блокирано, пътят е затворен заради преливане на реката

Затворен е пътят към село Младежко след преливане на реката. Това потвърди за БНР - Бургас областният управител Вълчо Чолаков. " Поставени са постове от двете страни, където река Младежка е преляла и е ограничила достъпа до селото. За съжаление, все още вали там с интензивността, която беше сутринта. Прогнозата е, че по-късно дъждът ще..

публикувано на 17.12.17 в 17:08