Очаквайте новите фактури за ток

EVN България е готова с първата група фактури след влизането в сила на новите цени на електроенергията от 7 април 2017 г. Това каза за радио Бургас Крум Косев, говорител на електроразпределителното дружество EVN.

"Досега не е имало неясноти по съответните фактури. Във всяка от тях клиентът може да види своето потребление по дата. Конкретните стойности  съвсем ясно са описани."

Косев припомни, че от 7 април цената за електроенергията на клиентите на EVN са повишени с 0,95% за кв/ч за дневната тарифа и 1% за кв/ч при нощната тарифа. 

Чуйте в звуковия файл интервюто на Ивайло Пеев:

ВИЖТЕ ОЩЕ

Неделно училище строят в Бургас

Първа копка на сграда на неделното училище беше направена в Бургас. Тя ще се издигне зад спирката на тролеите на ул. Сан Стефано. Няколко години към  храм свети "Иван Рилски" православни занимания се организират  за  деца и възрастни. Те ще могат да се обучават в  нова, удобна  сграда, за която средства са  събрани чрез дарения.  Финансова помощ е..

публикувано на 19.10.17 в 17:16

Липсата на кадри е една от причините за спад на американските инвестиции у нас

Демократичните ценности и българо-американските отношения бе тема на лекцията на американския посланик у нас Ерик Рубин, която той представи пред бургаски студенти. Сред акцентите в нея бяха проблемите на американските инвеститори у нас. " През последната година има спад на инвестициите в България, не само на американските фирми, но и като цяло...

публикувано на 19.10.17 в 17:06

От ВиК обещават до края на годината да приключат ремонтите по "Богориди"

До края на годината ще приключат ВиК ремоните по улица „Алеко Богориди“ в Бургас. С подмяната на водопровода се поставя началото на цялостната реконструкция, която предстои да бъде извършена на бургаския булевард, в частта му от  ул. "Лермонтов" до ул. "Демокрация". В момента фирмата изпълнител работи в участъка по ул. Цар Симеон, каза Димитър..

публикувано на 19.10.17 в 12:14

Поморие събра над 1000 подписа в защита на болницата си

Само за два дни, подписката инициирана от граждани на Поморие в защита на местната болница, събра близо 1000 подписа. Тя е адресирана лично до премиера Бойко Борисов и цели спешни мерки за запазване дейността на МБАЛ Поморие и промяна в политиката на общинското здравеопазване в България. Към момента, в МБАЛ Поморие продължава да работи Спешният..

публикувано на 19.10.17 в 11:39

БНР – БУРГАС ПРАЗНУВА ЗАЕДНО С АЙТОС И СЛИВЕН!

За първи път БНР Бургас ще излъчва на живо от две изнесени студия. На Димитровден, ще гостуваме едновременно на Айтос и Сливен, за които 26 октомври е официален празник на града. В АЙТОС ще гостуваме с открито студио на площад „Свобода“. От „града на орлите“ ще излъчваме на живо от 10 ч. предаването „Живея в град невероятен“. В СЛИВЕН..

публикувано на 19.10.17 в 11:34

Поправят оградата по турската граница след дъждовете

Завършва възстановяването на щетите на  възпрепятстващото съоръжение по българо-турската граница, нанесени от природно бедствие в община Малко Търново  Бедствените наводнения през изминалите седмици нанесоха значителни щети в района на община Малко Търново, като в засегнатите райони бяха частично повредени и участъци от оградата по границата с..

публикувано на 19.10.17 в 11:11

Над 60 учени от 3 континента пристигат в Поморие за престижен научен форум

От 25 до 28 октомври 2017 г. Поморие ще бъде домакин н амеждународна научна конференция под надслов „Симеонова България в историята на европейския Югоизток: 1100 години от битката при Ахелой”. Градът ще посрещне елита на българската и световна медиевистика или повече от 60 учени – историци от България, Русия, САЩ, Австрия, Германия, Канада, Полша,..

публикувано на 19.10.17 в 09:12