Четете ли книги?

Коя е последната книга, която сме прочели и подаряваме ли книги, бяха най-честите въпроси, които задаваха малки журналисти в своите първи интервюта по Радио Бургас. Те са част от поредицата инициативи през април, посветени на Деня на книгата и на петия рожден ден на медията.

"Да четем заедно" е инициатива, която провокира третокласници от Начално базово училище "Михаил Лъкатник",  да се включат в инициативата посветена на четенето и да станат журналисти, макар и за ден. Първите въпроси, бяха тези  към бургасия кмет Димитър Николов. Не липсваха и неудобни въпроси,  като - "Ще бъде ли построен скоро аквапарк в Морската градина?" и "Може ли въздухът в града ни да бъде по-чист?". След срещата с кмета, малките журналисти подготвиха поредните въпроси, към директора на Приходното ведомство в Бургас – Сияна Димитрова. Инициативите на Радио Бургас продължават в неделя, със специалното издание на предаването „Гларуси и шамандури“, в което малките журналисти от  Началното базово училище, този път ще бъдат в ролята на приказни герои, както и със старта на новата рубрика в същото  предаване „Влез в час“, с начало 11 часа.

Чуйте в звуковия файл репортажа на Свобода Атанасова
:
print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

Фестивалът на пясъчните скулптури ще бъде открит в петък

10-то издание на Фестивала на пясъчните скулптури ще бъде открито официално на 30 юни, петък, от 19:00 часа. Шоуто ще предложи много музика и изненади, а входът ще е свободен. И тази година пясъчният град, сътворен от 21 скулптори от България, Чехия, Полша, Украйна, Турция, Германия, Латвия, Португалия, Русия, ще очарова своите посетители. "Пясъчни..

публикувано на 28.06.17 в 15:11

Огнян Герджиков представя автобиографичната си книга в Поморие

Автобиографичната  книга  на бившия служебен премиер  Огнян Гердижков  ще бъде представена в Поморие. Аз не бях политик  е заглавието което очертава картината на днешния ден, но  ни връща  и в 50-те години на миналия век  отбелязва  авторът. Книгата е написана с чувство за хумор, което  се запазва и на срещите с читатели, посочва  редакторката  на..

публикувано на 28.06.17 в 09:58

Ивайло Диманов: "Китарата на Булат Окуджава имаше дупка от хитлеристки куршум"

Известният бард Ивайло Диманов, който е пял с Ал Бано и Ромина Пауър, и е свирил на китарата на Окуджава представи в Бургас новата си книга "Колумбарий за птици и мъртви илюзии".   В десетата си книга поетът е поместил 60 от новите си стихотворения. Писани са и в трудни, и във весели мигове. Някои са родени в Клиниката по лъчетерапия, където..

публикувано на 26.06.17 в 14:17

Крейг Бейли представя музиката на Рей Чарлз

Крейг Бейли ще свири тази вечер в Бургас. От 1987 г. той е музикален директор, аранжор, водещ саксофонист и флейтист в оркестъра на Рей Чарлз. Българският вокалист Петър Салчев посочва, че Бейли е в България по негова покана за реализирането на идея, свързана с авторска  музика за Биг бенд и за представяне аранжименти  за песни, изпълнявани от..

публикувано на 23.06.17 в 14:06

Отличия за младите театрали на Валери Еличов

Театралната трупа на Валери Еличов  с нови отличия. Младите дарования се завърнаха с награди от фестивала "Приказка за теб", който се проведе във Варна: І-ва награда за дебют и оригинална драматургия на "Завещанието на поп Григори" от Тодор Христосков и ІІ-ра награда за театрален спектакъл. Те участваха и в международния младежки театрален фестивал..

публикувано на 23.06.17 в 10:56

Местните тракийци се събират за XX -тия събор "Памет за Тракия"

20-то издание на Тракийския фолклорен събор „Памет за Тракия“ предстои утре / 24 юни / в парк „Минерални бани“. Тази година основен акцент в него ще е представянето на тракийските клубове към бургаското дружество „Екзарх Антим I“. Предвидена е програма, включваща фолклорни изпълнения на тракийски битови групи и изпълнители, демонстрация на..

публикувано на 23.06.17 в 10:44

През септември започват археологическите разкопки в Бродилово и Ахтопол

Археологическите проучвания на укрепения владетелски дом край  село Бродилово и късноантичната и средновековна крепост в Ахтопол се очкава да започнат през септември, обясни Яна Кирязова, директор на музея в Царево. Министерстовото на културата ще отпусне средства на културната институция за проучване на тези два обекта през годината...

публикувано на 21.06.17 в 15:11