Радио Бургас ви кани на концерта по случай 5-ия рожден ден на медията

| обновено на 15.05.17 в 13:32

Обществената медия на българския Югоизток - Радио Бургас, празнува 5-ия си рожден ден през тази година.

След редица инициативи, които посветихме на нашия празник и чрез които доказахме мотото си, че сме "близо до вас", е време и да се позабавляваме. А какъв по-подходящ начин от това да го направим с концерт.

Елате на 30 май, на площад "Тройката" в Бургас, където за вас ще пеят най-бургаската певица Тони Димитрова и "Гласовете на България"  Димитър Атанасов/Христо Младенов и Кристиян Грънчаров.

Страхотни емоции и добро настроение ви обещаваме, ако станете част от нашия празник - на 30 май, от 19 ч.ВИЖТЕ ОЩЕ

Бургаският театър открива сезона с английска пиеса

„Един безумен уикенд“ от Алън Ейкбърн е първото от общо петте  премиерни заглавия за новия сезон с участието на бургаските актьори Тони Минасян, Асен Лозанов, Николай Стоименов, Зорница Константинова, Невена Цанева и Ива Папазова. Живеем в свят, в който все повече неизбежно и неусетно  усещаш, че самотата в живота ти пълзи като мъгла. Движиш..

публикувано на 19.09.17 в 08:05

Кристофър Бъкстон с ново издание на романа "Далече от Дунава"

Кристофър Бъкстон представи в Бургас второ, допълнено издание   на романа „Далече от Дунава“, което излиза десет години по-късно и е  с десет нови глави. Забранената любов и драматичната съдба на Европа през 14-15 век  са  свързани с българката Мария- Искра. След битката при Никопол  тя се опитва да спаси един от рицарите и  да отпътува с него..

публикувано на 18.09.17 в 19:04

Българин със светлинен проект за Статуята на свободата

Светлинна инсталация, предназначена за Статуята на свободата, показва Благой Атанасов, архитект и скулптор със световно признание. Това е една от най-мащабните ми работи, която претърпя многократни изменения, правил съм й може би повече от 10 проекта. Инсталацията за   Статуята на свободата е специфична за мястото си, Острова на..

публикувано на 18.09.17 в 16:43

Балерините са запазената марка на скулптурката Любка Кирилова

Балетът е любимият танц, който Любка Кирилова показва в своите малки  пластики. Чувственост, нежност и красота са в основата на творбите, изработени първо чрез пчелен восък, след това -в бронзолеярна. Желанието  за изящните фигури идва след   постановка на „Жизел“ преди време . Странно   ми е като ми кажат, че скулптурата е мъжка..

публикувано на 18.09.17 в 09:05

Художничката Надя Станчева гостува в галерия "Бургас"

Надя Станчева гостува в галерия „ Бургас“ за трети път със самостоятелна изложба. Обикновено представянията й са отдалечени едно от друго на две години разстояние. Този път  художничката заложи на  декоративните измерения, на въздействащите тонове и форми в пейзажа и натюрморта. В някои от картините  й   реалният рисунък  е само леко загатнат,..

публикувано на 17.09.17 в 20:11

С фестивала "Джурджуна" Царево се сбогува с лятото

Интересно културно събитие закрива сезона в Царево. Там започва фестивалът Джурджуна - празник на местния фолклор. За него разказва кметът Георги Лапчев: Местните хора, местната бохема 60-те и 70-те години назад се събират по някогашните „капанчета“, по плажовете, по заведенията ето точно в този период, когато лятото преваля и идва сезонът на..

публикувано на 15.09.17 в 12:20

Минчо Минчев и тайнствената сила на музиката

На сцената трябва да дадеш най-доброто от себе си. Без значение дали публиката е от  петдесет слушатели или от пет хиляди -свириш оптимално, по възможно най-добрият начин. Това отбелязва професор Минчо Минчев. Като   първият цигулар, за когото държавата откупи „Страдивариус“  и като изпълнителят, получил възможността да свири в продължение..

публикувано на 14.09.17 в 19:18