Най-добрата Кармен на бургаска сцена

Даниела Дякова, сочена за най-добрата българска изпълнителка на образа на Кармен от едноименната опера на Жорж Бизе, ще излезе тази вечер на бургаска сцена. Дякова, която е позната на публиката в Европа и Азия, ще си партнира с друг фаворит на оперната сцена – Йоана Железчева, която за първи път ще влезе в ролята на Микаела. В музикалните среди Даниела Дякова е сочена за най-доброто мецосопрано в България, а Йоана Железчева – за най-доброто сопрано. В „Кармен“ двете солистки на Държавна опера – Бургас ще си партнират на сцената като съперници за сърцето на дон Хозе, изпълнен от утвърдения тенор Даниел Дамянов. Звездният каст допълва присъствието на баритона Валери Турманов, който влиза в ролята на Ескамилио,


ВИЖТЕ ОЩЕ

"Тектоника на чувствата" - на бургаска сцена

„Тектоника на чувствата“ от Ерик Еманюел Шмит ще гостува на бургаска сцена. В пиесата участват Стефан Вълдобрев, Стефка Янорова, Пламена Гетова, Вяра Начева и Николина Велчева. Постановката е на Драматичен театър „Стефан Киров“ – Сливен, а ще бъде поставена на 24 април от 19 ч. Режисьорът е Недялко Делчев, а сценографията е на..

публикувано на 19.04.18 в 15:45

През май завършва реставрацията на храм „Йоан Алитургетос“ в Несебър

До средата на май трябва да бъдат завършени дейностите по реставрацията и консервацията на храм „Йоан Алитургетос“ в Несебър. Кметът Николай Димитров и посланикът на САЩ у нас Ерик Рубин днес извършиха проверка на място. Връщането към нов живот на средновековната църква от 14 век се осъществява със средства от американското посолство в размер..

публикувано на 19.04.18 в 15:35

Катерина Евро представя "Тетрадка за рецепти и спомени“ с вечеря

Катерина Евро - една от най-обичаните български актриси ще представи своята книга "Тетрадка за рецепти и спомени" на специална вечеря, включваща кулинарни изкушения по нейни рецепти. Едва ли има българин, който да не знае коя е Катерина Евро. Тя е изключителна дама, която определено обича вкусния живот и готви прекрасно. Кулинарните си..

публикувано на 19.04.18 в 11:26

В неделя брейк денс и бийт бокс в спектакъла "Ритъмът на Корея"

Впечатляващият музикално-танцов спектакъл "Ритъмът на Корея" ще бъде представен пред бургаска публика на 22 април /неделя/ от 17.00 часа в Операта. "Ритъмът на Корея" е представление, което съчетава традиционни и съвременни музикални етюди, изпълнени от "Чонгга Акхуе", както и танцови изпълнения на "Чинджо Крю" - водеща корейска брейк денс група...

публикувано на 18.04.18 в 12:48

Михаил Вешим: Внуците на Бай Ганьо са живи!

„Добро настроение с вестник „Стършел” е озаглавена срещата на редакторите на хумористичното издание Румен Белчев и Сергей Трайков, както и главния му редактор Михаил Вешим с бургаските творци. Тя ще се проведе днес, в Дома на писателя в Бургас. На нея ще бъде представена и изложба от карикатури излизали във вестник „Стършел“  през годините. Според..

публикувано на 18.04.18 в 09:40

Млади оперни надежди ще пеят в Бургаската опера

Концерт на   „Млади оперни надежди“ ще има тази вечер в Държавна опера - Бургас съвместно с Националната музикална академия  "Проф. Панчо Владигеров". В него ще се представят млади изпълнители, обяснява диригентът Ивайло Кринчев. На сцената на бургаската опера тази вечер ще видим Боян Савов, Василий Метаниев, Елена Мишинова, Елена Петрова, Калина..

публикувано на 18.04.18 в 09:36

Хепънинг на "Тройката за повече толерантност

Део и няколко ученически групи ще участват днес в хепънинг на площад „Тройката“ . Той е част от проект за образователната интеграция на ученици от етнически малцинства в община Бургас. За него разказва координаторът Веска Делева "Хепънингът е по повод денят на толерантността, който се чества на 16 ноември. Миналата година тогава беше проведен първия..

публикувано на 18.04.18 в 07:27