Окръжният Бургаски съд ще заседава по делото срещу Петър Низамов - Перата

Петр Низамов - Перата
Снимка: 24 часа

Окръжният Бургаски съд ще заседава по делото срещу Петър Низамов - Перата. Той е обвинен в незаконно задържане на мигранти край странджанското село Евренозово. Държавното обвинение протестира решението на Бургаския районен съд, който на 7 март оправда Низамов. В мотивите на първата инстанция бе посочено, че няма достатъчно доказателства, че Петър Низамов противозаконно е лишил от свобода тримата афганистанци преминали нелегално българо-турската граница. Според прокурора по делото е имало вътрешен натиск спрямо част от свидетелите, а защитата на обвиняемия определи целите му като патриотични. Заседанието на втората инстанция е насрочено за 9,30ч днес


print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

Мъжът, който нападна жени в Несебър, ще бъде настанен за 6 месеца в психиатрично заведение

Мъжът, който нападна две жени в Несебър, ще бъде настанен за 6 месеца в психиатрично заведение от затворен тип в с. Царев Брод, реши Районен съд – Бургас. За това настоя и вещото лице, д-р Пашова, която следи случая на Божидар Колев. Тя свидетелства за това, че първите му прояви на „параноидна шизофрения“ са от 2013 година. Според нея, заболяването..

публикувано на 27.07.17 в 12:17

Наркотици и бижута заловиха митничари

Наркотични вещества, злато и цигари без бандерол задържаха на КПП "Капитан Андреево". Те са открити късно снощи на митническият пункт при съвместна акция от служители на ОД на МВР-Хасково и  на Митница Бургас. В хода на операцията са проверявани лица, леки автомобили, микробуси и автобуси. При проверките са открити и иззети 11 560 къса цигари без..

публикувано на 27.07.17 в 10:31

Започва делото срещу датчанина лихвар

Днес трябва да започне делото  срещу датчанин, който близо 5 години е раздавал незаконно кредити срещу ипотека. Той е развивал своята дейност в Айтос. Заседанието в Окръжния съд започва в 9:30 ч. 

публикувано на 27.07.17 в 08:55

Съдът остави в ареста петимата, хулиганствали в созополски бар

Спрямо обвиняемите са повдигнати обвинения за престъпления от общ характер, за които се предвиждат наказания - за двама от тях до шест години „Лишаване от свобода“, а за  другите трима до пет години „Лишаване от свобода“.  От установената до момента фактическа обстановка, Районен съд – Бургас намира, че са налице всички предпоставки за..

публикувано на 26.07.17 в 11:37

Работник в Слънчев бряг излъгал за откраднати му пари

Разносвач на храна в Слънчев бряг съобщил в полицията, че бил нападнат от четирима мъже, които му откраднали 600 лева. Оказало се, че всъщност парите са проиграни от мъжа в казино.

публикувано на 26.07.17 в 09:35

Верижна катастрофа завърши без пострадали

На бургаската улица „Одрин”, в отсечката след „Кроношпан” в посока кв. „Долно Езерово”, настъпва пътен инцидент  между : . „Мазда 323”, „БМВ 318”, и Киа Соренто”, Пострадала пътуващата в „БМВ ” дъщеря на водача – на 21 години , която след медицински преглед напуснала болницата/. Причина за инцидента е, че :  водачът на „Маздата ” не спазил..

публикувано на 26.07.17 в 09:24

Пострада работник в ямболско село

Работник е пострадал при свличане на земна маса на строителен обект в село Атолово,.  Пострадалият 51-годишен мъж от Сливен е транспортиран и настанен за лечение в МБАЛ – Ямбол в тежко състояние, с фрактури на ребра, с опасност за живота. Установено е, че мъжът е извършвал строителни дейности в широк около 8 м и дълбок около 4 м изкоп, когато е бил..

публикувано на 26.07.17 в 09:04