До 700-800 видеокамери ще има в Бургас след инцидента на автобусна спирка

Заради инцидента с нападнатата на спирка жена в Бургас общината ще постави още видеокамери в града, каза кметът Димитър Николов. Още при първия сигнал на тел. 112 служителите от фирмата за видеонаблюдение са включили камeрите в автобуса онлайн, каза кметът.  
"Дават го на полицията и го хващат веднага, след като слиза от автобуса.Ако нямаше камери, можехме да не разберем кой е.Нашата роля стига дотам да предадем цялата иформация, записите на полицията, да могат да си свършат техните неща, ние нямаме отношение по криминалната част. Но този инцидент допълнително мотивира, вчера събирахме повечето компании с видеонаблюдение. Ще разширим мрежата, може би около 700-800 камери ще станат."
По този начин когато се въведе номер на автомобил, водачът му ще може да бъде разпознат където и да е в града, уточни кметът. 

ВИЖТЕ ОЩЕ

Ремонтират улици във Воден

Частични кърпежи и ремонти по улиците на с. Воден, Община Болярово, ще бъдат извършени след месец май. Това обяви на събрание в населеното място общинският кмет Христо Христов. Започва ремонт на улицата от Малко Шарково, през Воден до Странджа. Относно належащата рехабилитация  на храма в селото, ще бъде организирана дарителска кампания...

публикувано на 19.04.18 в 16:32

Руска Драганова от Поморие – с награда за постижения в областта на физиката

Международната фондация „Св. св. Кирил и Методий” отличи поморийката Руска Драганова - Христова с награда „Акад. Матей Матеев“ за изключителни постижения при откриването и развитието на млади таланти в областта на физиката. Наградата ѝ бе връчена в Плевен, по време на Национална конференция по въпросите на обучението по физика на тема: „Европейски..

публикувано на 19.04.18 в 14:44

Йордан Господинов: Непрозрачни са условията за разпределение на квотата за калкана

Заповедта за разпределение на квотата за калкана от части е противоречива, непрозрачна и непроверима. Това каза председателят на Асоциацията на производителите на рибни продукти „БГ ФИШ” Йордан Господинов.  Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури и рибарският бранш проведе днес среща, на която обсъдиха конкретни проблеми при..

публикувано на 19.04.18 в 13:49
архив

Организират почистване на плажовете на Странджа по повод Деня на Земята

Доброволци ще чистят тази неделя труднодостъпни плажове на юг от Ахтопол. Инициативата е част от събитията, с които ще бъде отбелязан Денят на Земята – 22 април. Организаторите от сдружение “Зелена Странджа” ще проведат преди това и традиционното бягане до устието на река Велека. За трета поредна година природолюбителите са поканени да се..

публикувано на 19.04.18 в 12:48
снимката е илюстративна

Ремонтират бургаските улици "Иван Вазов" и "Цар Петър"

Преминаването по няколко бургаски улици ще бъде затруднено през уикенда, информират от Община Бургас, заради ремонтни дейности. Това важи за участък от „Иван Вазов“ (между „Уилям Гладстон“ и „Константин Фотинов“) и за „Цар Петър“ (от „Фердинандова“ до „Иван Вазов“). Движението няма да се спира, но ще е затруднено, за периода от 8 ч. в..

публикувано на 19.04.18 в 12:45

В ЦОП помагат на деца в риск

В Центъра за обществена подкрепа се предоставя комплекс от социални услуги в общността, с цел осигуряване на ефективен достъп на високо рискови общности до всички предлагани форми на съдействие и подкрепа и осъществяване на превантивни дейности сред децата и семействата.Директорът Мария Атанасова сподели, че капацитетът на центъра е за 100..

публикувано на 19.04.18 в 11:23

Безплатен интернет в зоните на големите автобусни спирки в града

Община Бургас постави днес  стикери със знака "wi fi"  на ключови автобусни спирки, където жителите и гостите на града могат да ползват безплатен интернет. Той вече е активиран на територията на самите заслони, хваща се и периферно около тях. Възможно е през следващите няколко дни да има смущения, докато бъдат извършени всички настройки, но от..

публикувано на 19.04.18 в 10:35