Няма опит за източване на НЗОК в "Бургасмед"

Няма опит за източване на здравната каса в болницата „Бургасмед“. Въпреки това има открити нарушения при случая, в който бургазлийка алармира, че й е извършена операция на крака, но само на документи. 
След разпространен телевизионен репортаж, в който бургазлийка твърди, че по документи й е извършена операция, а всъщност е направена само пункция от здравната каса са извършили проверка, уточни регионалният директор Таня Макшева:

"Извършена е частична дейност по лечението на коляното на пациентката, но не е довършена тази дейност, тъй като и пациентката се е почуствала облекчена и се отказала от по-нататъшна терапия. Това е някакво решение между пациента и лечебното заведение, но ние няма как там да се намесим, просто пациентката си е тръгнала след пункцията. Дали такава е била уговорката или такова е било решението на пациента , нямам идея."
Дейността по клиничната пътека не е довършена, което ние считаме за сериозно нарушение, поясни Макшева.
Стойността й е 910 лева и тя няма да бъде платена, тъй като е и надлимитна дейност, добави тя. Други санкции към момента няма да бъдат налагани. В болницата тече и цялостна проверка, която ще завърши до два месеца.
Припомняме, че заради този случай бе уволнен от поста си заместник - министър на здравеопазването Стоил Апостолов, управител на лечебното заведение по това време.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Ремонтират улици във Воден

Частични кърпежи и ремонти по улиците на с. Воден, Община Болярово, ще бъдат извършени след месец май. Това обяви на събрание в населеното място общинският кмет Христо Христов. Започва ремонт на улицата от Малко Шарково, през Воден до Странджа. Относно належащата рехабилитация  на храма в селото, ще бъде организирана дарителска кампания...

публикувано на 19.04.18 в 16:32

Руска Драганова от Поморие – с награда за постижения в областта на физиката

Международната фондация „Св. св. Кирил и Методий” отличи поморийката Руска Драганова - Христова с награда „Акад. Матей Матеев“ за изключителни постижения при откриването и развитието на млади таланти в областта на физиката. Наградата ѝ бе връчена в Плевен, по време на Национална конференция по въпросите на обучението по физика на тема: „Европейски..

публикувано на 19.04.18 в 14:44

Йордан Господинов: Непрозрачни са условията за разпределение на квотата за калкана

Заповедта за разпределение на квотата за калкана от части е противоречива, непрозрачна и непроверима. Това каза председателят на Асоциацията на производителите на рибни продукти „БГ ФИШ” Йордан Господинов.  Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури и рибарският бранш проведе днес среща, на която обсъдиха конкретни проблеми при..

публикувано на 19.04.18 в 13:49
архив

Организират почистване на плажовете на Странджа по повод Деня на Земята

Доброволци ще чистят тази неделя труднодостъпни плажове на юг от Ахтопол. Инициативата е част от събитията, с които ще бъде отбелязан Денят на Земята – 22 април. Организаторите от сдружение “Зелена Странджа” ще проведат преди това и традиционното бягане до устието на река Велека. За трета поредна година природолюбителите са поканени да се..

публикувано на 19.04.18 в 12:48
снимката е илюстративна

Ремонтират бургаските улици "Иван Вазов" и "Цар Петър"

Преминаването по няколко бургаски улици ще бъде затруднено през уикенда, информират от Община Бургас, заради ремонтни дейности. Това важи за участък от „Иван Вазов“ (между „Уилям Гладстон“ и „Константин Фотинов“) и за „Цар Петър“ (от „Фердинандова“ до „Иван Вазов“). Движението няма да се спира, но ще е затруднено, за периода от 8 ч. в..

публикувано на 19.04.18 в 12:45

В ЦОП помагат на деца в риск

В Центъра за обществена подкрепа се предоставя комплекс от социални услуги в общността, с цел осигуряване на ефективен достъп на високо рискови общности до всички предлагани форми на съдействие и подкрепа и осъществяване на превантивни дейности сред децата и семействата.Директорът Мария Атанасова сподели, че капацитетът на центъра е за 100..

публикувано на 19.04.18 в 11:23

Безплатен интернет в зоните на големите автобусни спирки в града

Община Бургас постави днес  стикери със знака "wi fi"  на ключови автобусни спирки, където жителите и гостите на града могат да ползват безплатен интернет. Той вече е активиран на територията на самите заслони, хваща се и периферно около тях. Възможно е през следващите няколко дни да има смущения, докато бъдат извършени всички настройки, но от..

публикувано на 19.04.18 в 10:35