Прокуратурата настоява за ефективна присъда на Низамов-Перата

2 години затвор и 1000 лева глоба поиска бургаската окръжна прокуратора при възобновеното дело днес срещу Петър Низамов -Перата.Обвинението обжалва оправдателната присъда на Райония съд.
Прокурорът Красимира Кателиева заяви, че присъдата не е правилна

"По делото са налични доказателства, че подсъдимият Низамов е извършител на престъпленията, за които е обвинен, затова ще настояваме тази оправдателна присъда да бъде отменена."

Обвинението не представи нови доказателства, но поиска да бъдат отново да бъдат издирени и разпитани тримата афганистанци.съдът обаче прецени, че посочените от мъжете лични данни може и да не са верни и изидирването може да посочи само адресът им.
Низамов припомни, че районният съд  е преценил, че не е важно кой е връзвал хората и не е имало умисъл и заяви:
"Прокуратурата ще поддържа обвинението, защото тя е субординирана, всичко идва отгоре, самото дело тръгна отгоре от Цацаров."
Перата обяви още, че патрулите по границата още продължават.


чуйте в звуковия файл репортажа на Десислава ЗлатеваВИЖТЕ ОЩЕ

Над 30 ученици гостуваха на бургаски съдилища

Апелативен съд – Бургас и Административен съд – Бургас посрещнаха над 30 бургаски ученици за „Деня на отворените врати“. Съвместната инициатива се реализира за трета поредна година, като целта й е учениците да получат представа за двете съдилища на територията на Бургаската съдебна палата и да се запознаят на място с видовете дела, които те..

публикувано на 19.04.18 в 17:16

Ден на отворените врати в бургаските прокуратури

Прокуратурите в Бургас организират „Ден на отворените“ врати утре (20.04), от 10:30 ч. Желаещите могат да се запознаят с дейността на държавното обвинение и да разговарят с прокурори по различни въпроси. Магистратурите ще бъдат посетени от десетки ученици и студенти от гр. Бургас. Гостите ще бъдат запознати и с Мобилния център на Окръжен..

публикувано на 19.04.18 в 16:22

Разпитват свидетели за взрива край "Петолъчката"

В Ямболския районен съд започна разпит на свидетелите по делото за взрива в базата за боеприпаси край пътен възел "Петолъчката". На 5 юни 2012 година при експлозията загинаха трима работници. Съдът отхвърли поредното искане на защитата на подсъдимите да не се дава ход на делото заради участие на Окръжната прокуратура в дело, подсъдно..

публикувано на 19.04.18 в 14:39
снимката е илюстративна

Автобус се запали по линията Бургас - Камено, няма пострадали

Автобус по линията Бургас – Камено се е запалил тази сутрин в движение. Няма пострадали пътници при инцидента. Сигналът е подаден в полицията около 10 ч. Пътниците, около 15 души, са изведени от превозното средство. Разследват се причините за запалването, което е тръгнало от двигателния отсек на автобуса.

публикувано на 19.04.18 в 12:39
снимката е илюстративна

Сгазиха и убиха велосипедист в Сливен

Велосипедист е бил блъснат и убит на разклона за сливенския квартал „Диньо Дачев“ снощи, съобщават от полицията. Сигналът е бил подаден на спешния телефон след 21 ч. Удареният велосипедист е 71-годишен мъж от Сливен. Пристигналият на място полицейски екип е констатирал, че смъртта на мъжа е настъпила, след като е бил ударен от автомобил, който..

публикувано на 19.04.18 в 12:36

На "Лесово" откриха в тайник на автомобил контрабандни цигари

Контрабандни цигари от необичаен тайник на лек автомобил откриха митническите и гранични служители на ГКПП Лесово.  Тайникът бил специално изграден и монтиран под тапицерията в купето на автомобила, а за отварянето му служел предпазният колан на пътническата седалка до шофьора. „Иновацията" на контрабандистите е открита от митническите служители при..

публикувано на 19.04.18 в 09:34

До неделя продължават проверките за скоростта от Пътна полиция

Тази седмица се провежда операция по спазване на разрешената максимална скорост за движение по линия на  TISPOL. Засилен контрол има  до неделя включително,  в населените места, главните пътища, магистралите и третокласните шосета в Сливенско. Тази сутрин приключи и 24-часовият  контрол на скоростта.  Със старта на 24 часовия контрол на..

публикувано на 19.04.18 в 09:09