Чешки полицаи пак ще патрулират в Приморско

Засилено полицейско присъствие ще осигурява безопасността и спокойствието на туристите, стана ясно на срещата. В Приморско и това лято ще има групи от чешки полицаи, които ще помагат на местните служители на реда. Министър Ангелкова информира присъстващите, че мобилни групи на министерството на туризма ще следят за състоянието на плажовете, като проверките ще бъдат както планирани, така и изненадващи. Тя информира, че се работим по създаването на туристически инспекторат, който ще извършва контрола на всички дейности, свързани със Закона за туризма.Промени в правилника за наемане на сезонен персонал от трети страни също вече е с улеснена процедура.

print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ
Плажът

Дежа вю с паркирането край Силистар

Достъпът на автомобили, включително и на линейки до плажа Силистар е блокиран. Това е написал в жалба до министерството на туризма и Областната управа в Бургас концесионерът на плажната ивица Стойчо Монев. Той уточнява, че загражденията са поставени в края на общинския път, където започва частен имот, превърнат в къмпинг. Заграждения..

публикувано на 23.06.17 в 16:42

За втори път през седмицата строители причиниха авария в центъра на Бургас

Днес за втори път в рамките на седмица строителни дейности на външна фирма причиниха авария в центъра на Бургас. Първата авария се случи на 19.06.2017 г. (понеделник), когато строителна фирма удари подзeмна кабелна линия 20 kV (киловолта). В резултат електрозахранването за част от живущите в централна градска част на гр. Бургас беше прекъснато за..

публикувано на 23.06.17 в 11:25

Над 50 000 нашумели играчки не отговарят на изискванията

51 хиляди спинери, които не отговарят на изискванията на Наредбата за съответствие на играчките, са били спрени от внос в страната от митнически инспектори. А от проверени 212 такива антистрес-продукта на пазара, инспекторите от Агенцията за метрологичен и технически надзор, са открили несъответствия в 167 от тях. Могат ли да бъдат опасни спинерите..

публикувано на 23.06.17 в 11:14

Д-р Светослав Гогов: „При сърдечен удар най-важното е пациентът рано да разпознае симптомите“

„Защита от Остър Миокарден Инфаркт“ – това беше темата на второто издание на здравното предаване в ефира на БНР Бургас, което също премина при голям слушателски интерес. Нашият гост – д-р Светослав Гогов, инвазивен кардиолог, отговори изчерпателно на всичките ни въпроси свързани с начините на лекуване и превенция. „Т ромбите, са..

публикувано на 23.06.17 в 11:04

Взривиха банкомат в "Славейков", не е ясно колко пари са откраднати

Банкомат разположен в банков офис в Бургас е бил разбит и ограбен тази вечер. Предстои да бъде уточнено каква е сумата, която е била е открадната. Кражбата е станала около 2.30ч. след полунощ, а банкоматът се намира в блок №58 в комплекс "Славейков", съобщи говорителят на бургаската полиция Цветелина Рандева: "Своевременно районът около..

публикувано на 23.06.17 в 09:09

Гледат дело за терени в ученическия лагер в Равда

Дело за собствеността на земята на ученическия лагер в Равда ще се гледа днес в Районния съд в Несебър. За терена, на който беше разрушен през май месец един от бившите спални блокове, има реституционни претенции. Това каза за БНР - Бургас Цветелина Николова, изпълнителен директор на държавното дружество „Ученически отдих и спорт“: "Спорът се води..

публикувано на 23.06.17 в 08:31

Хотелиери искат увеселителните заведения извън Слънчев бряг

Увеселителните заведения в Слънчев бряг трябва да са извън комплекса, за да може да се превърне той в спокойно място за почивка, каза за БНР -Бургас  Георги Николчев, председател на Асоциацията на собствениците в туризма. Множество сигнали срещу шума от участници в алкохолните турове се получават ежедневно, полицаи ги проверяват: "Вече ще започнат..

публикувано на 23.06.17 в 08:16