Чешки полицаи пак ще патрулират в Приморско

Засилено полицейско присъствие ще осигурява безопасността и спокойствието на туристите, стана ясно на срещата. В Приморско и това лято ще има групи от чешки полицаи, които ще помагат на местните служители на реда. Министър Ангелкова информира присъстващите, че мобилни групи на министерството на туризма ще следят за състоянието на плажовете, като проверките ще бъдат както планирани, така и изненадващи. Тя информира, че се работим по създаването на туристически инспекторат, който ще извършва контрола на всички дейности, свързани със Закона за туризма.Промени в правилника за наемане на сезонен персонал от трети страни също вече е с улеснена процедура.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Изграждат нова улица в Промишлена зона „Север“

Изграждане на нова улица в Промишлена зона „Север“ се предвижда в бюджета за 2018 г. на Община Бургас. Заложени са и средства за продължаването на изграждането на инфраструктура в индустриалната зона в Българово. Това стана ясно по време на Комисията по международно сътрудничество, оперативни програми и неправителствени организации. Предвижда се..

публикувано на 16.01.18 в 16:06

Транспортната комисия даде зелена светлина за изграждането на паркоместа на ул. „Поморийска“

С появата на зелена зона в Бургас платеното паркиране достигна и „Приморски парк“. Конкретното предложение на общинските съветници от ГЕРБ се отнася за изграждането на близо 70 паркоместа на улица Поморийска от кръстовището с ул. „24-ти Черноморски пехотен полк“ до паркинг пред северен плаж. Мотивите са, че увеличеният брой на автомобили на..

публикувано на 16.01.18 в 16:03

Нов закон за вероизповеданията на ВМРО позволява създаването на ислямски университет

Създаване на ислямски университет и изискване, проповядващите религиозни учения да са завършили в България, предлагат в нов закон за вероизповеданията от ВМРО. Кампанията за запознаване на обществото с него бе открита в Бургас от депутата Александър Сиди.Причината тя да започне в морския град са многобройните нерегламентирани щендери по..

публикувано на 16.01.18 в 15:24

Търсят се доброволци за участие в Младежка банка

Обществен дарителски фонд Пиргос - Бургас сформира екип доброволци за участие в Младежка банка. Търсят се млади и амбициозни хора, които ще допринесат за развитието на гражданското общество, здравеопазването, образованието, опазването на околната среда и др. Приемат се доброволци на възраст от 16 до 25 години - ученици, студенти, работещи и..

публикувано на 16.01.18 в 13:52

Започна подготовката за следващото издание на "Флора Бургас"

"С поглед в бъдещето" е мотото на предстоящото ново издание на цветното изложение "Флора Бургас". То ще се проведе в дните от 28 април до 7 май, а подготовката му вече стартира. Производители и вносители на цветя, посадъчен материал, архитектурни и художествени изделия и елементи, лека градинска техника, препарати и други експонати, имащи..

публикувано на 16.01.18 в 12:42

Съветник предлага Бургас да е домакин на състезание за еколози за втори път

За втора поредна година в Бургас да се проведе конференцията „Да мислим екологично за бъдещето" предлага за разглеждане в местния парламент - общинския съветник Калояна Живкова. Конференцията да се реализира от преподаватели от катедрата по „Екология и опазване на околната среда" при Университет „Проф. д-р Асен Златаров" – Бургас, предлага в..

публикувано на 16.01.18 в 12:37

Въвеждат мерки за енергийна ефективност в Дневния център за възрастни с увреждания в Малко Търново

Започва реконструкция, модернизация и въвеждане на мерки за енергийна ефективност в сградата на „Дневния център за възрастни хора с увреждания“ в Малко Търново. Общата стойност на проекта е 300 380 лева, по-голямата част от които са европейско финансиране. Дневният център работи при пълен капацитет, но от създаването си през 2004г до сега са..

публикувано на 16.01.18 в 11:50