Чешки полицаи пак ще патрулират в Приморско

Засилено полицейско присъствие ще осигурява безопасността и спокойствието на туристите, стана ясно на срещата. В Приморско и това лято ще има групи от чешки полицаи, които ще помагат на местните служители на реда. Министър Ангелкова информира присъстващите, че мобилни групи на министерството на туризма ще следят за състоянието на плажовете, като проверките ще бъдат както планирани, така и изненадващи. Тя информира, че се работим по създаването на туристически инспекторат, който ще извършва контрола на всички дейности, свързани със Закона за туризма.Промени в правилника за наемане на сезонен персонал от трети страни също вече е с улеснена процедура.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Над 650 души се подписаха за спасяването на бургаската математическа гимназия

Над 650 души са се подписали в петицията за запазване на ППМГ „Акад. Никола Обрешков“. Акцията на родители, ученици и преподаватели стартира след опасността паралелка от елитното училище да бъдат закрити. Подписалите се заявяват категоричната си позиция срещу политиката на МОН да се увеличи приемът в професионалните гимназии за сметка на..

публикувано на 24.03.18 в 10:33

Пътна обстановка(обновява се)

Отпадна ограничението за камиони над 12 тона по пътя Слънчев бряг - Обзор. Котленския проход е забранен за камиони над 12 тона, информират от пътната агенция.

обновено на 24.03.18 в 09:05

Община Бургас гаси лампите за час, присъединява се към Часът на Земята

Община Бургас ще се включи в инициативата Часа на Земята. Между 20:30 и 21:30 часа ще бъдат загасени светлините на сградата на Община Бургас. В глобалната инициатива ще се включват и други общини от региона. По време на Часа на Земята милиони хора от целия свят символично изгасят осветлението в домовете си за един час, а знакови сгради..

публикувано на 24.03.18 в 08:57

Бургас осъмна заснежен и с ограничения (галерия)

Снежната покривка е минимална. Продължава да вали слабо. Улиците са проходими.Времето е тихо и ясно, -1 градус е в града. Пристанището работи нормално. Машините на фирмата ангажирана със зимното поддържане и почистване в града, са излезли още към 03.30ч. Няма затворени участъци в града. Няма сигнали за преляли водоеми в региона. Сняг вали..

обновено на 24.03.18 в 07:40

Руската гимназия с литературно събитие за светлите страници от историята ни

Руската гимназия сподели с бургаската общественост едно от значимите празнични събития, с които  отбелязва 55 години от създаването си. Духовен жест към всички ценители на литературата бе представянето на романа на Неда Антонова "Първият след Бога", с подзаглавие "Любовта и смъртта на Васил Левски" съвместно с издателство „Факел“. Сред гостите..

публикувано на 23.03.18 в 20:16
Николай Нанков

Очаква се обходът на Поморие да е готов идната пролет

В края на юни - началото на юли тази година ще започне изграждането на обхода на Поморие. Това отговори министърът на регионалното развитие Николай Нанков на въпрос на бургаските народни представители от ПП ГЕРБ. Преди месец те направиха пълен обход на трасето на пътяІ-9 Бургас - Слънчев бряг. Тогава стана ясно, че уширението на..

публикувано на 23.03.18 в 17:09

Несебър очарова поляците в Катовице

За 24 – ти път се провежда международното туристическо изложение в полския град Катовице. То се провежда в международния конгресен център. Градът е център на полско войводство, както се наричат регионите в страната. С атрактивен танц, който предизвика голям интерес, участва тук Община Несебър. Фестивал на пътешественици включва..

публикувано на 23.03.18 в 16:48