ОДЗ,, Радост,, Бургас празнува 70 годишен юбилей

 С голям концерт една от най - старите детски градини -,,Радост,, , закри тази вечер юбилейна седмица, посветена на 70 години от основаването й.  Малки танцьори и изпълнители зарадваха в уютния и цветен двор гости, връстници и родители.С танци и песни  се включиха състави от ЦДГ ,,Златното ключе,,, училищата -,,Любен Каравелов ,, и ,,Княз Борис I,,, НУМСИ , Младежкия център, Центъра за личностно развитие , Кристина Гугучкова, Иван Притъргов и др.

Кметът Димитър Николов изпрати поздравителен адрес. Градината получи парична награда от Общината.

Основано през 1947 година с две групи, в ОДЗ ,,Радост,, днес се възпитават 262 деца. Те са разпределени в 6 групи в к-с ,,Възраждане,, и  други две във филиала в Крайморие.  

  Думите иновативност, креативност и интерактивност не са чужди на моите колеги , каза за радио Бургас директорът на градината Светла Гугучкова:

 ,,Носители сме на много награди, участваме  в научни конференции, работим по различни програми. Малко са  детските  градини, които печелят европейски проекти. Ние успяваме, обновяваме  базата си. Обменяме  педагогически  опит с колеги от европейски  страни.,,

ИНТЕРВЮ СЪС СВЕТЛА ГУГУЧКОВА


В момента ,,Радост,, работи по втори проект по програмата ,,Еразъм,, и реализира,,Радостното дете не се страхува,,.

 Вече 24 години старши учител Златина Иванова работи с малчуганите в градината:

 ,,Това е моят втори дом. Всички  проблеми и радости ги изживявам, нося ги вкъщи. Днешните деца са много по-различни. Освободени са, не държат на авторитетите. В градината, обаче, постепенно разбират, че трябва да има правила и се учат. Мога да кажа, че нашите деца не са агресивни . В ,,Радост,, ги учим , като името на градината, да се радват и когато имат проблеми да ги подминават с усмивка.,,

ИНТЕРВЮ СЪС ЗЛАТИНА ИВАНОВА


print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

300 абсолвенти изпрати днес БСУ

  Депутати, представители на областната и общинска администрация, родители и гости станаха част от празника на 300 абсолвенти, които за последно чуха студентския химн и хвърлиха нависоко шапките си. Приветствие към тях отправи  ректорът проф. Галя Христозова: "Младите хора имат нужда от криле, казва големият писател Антон Дончев, доктор хонорис..

публикувано на 23.05.17 в 17:38
Николина Ангелкова

Министърът на туризма провери готовността за сезона на Слънчев бряг

Министърът на туризма Николина Ангелкова направи изненадваща проверка за готовността на сезона в Слънчев бряг, съобщиха от министерството. По време на проверката тя отчете, че плажовете са почистени и готови да посрещнат туристи.  Ангелкова бе категорична, че през целия летен сезон ще продължат проверките по плажовете и курортите за стриктното..

публикувано на 20.05.17 в 14:10

Мръсен въздух

Проблемът със замърсения въздух в Бургас трябва да бъде трайно решен в най-скоро време; Това каза бургаският депутат Ивелина Василева по повод зачестилите сигнали от живеещите в близост до дървообработващото предприятие в к-с "Славейков". Приоритетите ми са в сферата на екологията и най-вече по важната и чувствителна тема за бургазлии, коментира още..

публикувано на 15.05.17 в 18:25

Вандали счупиха информационни табели край Атанасовско езеро

Вандали изпочупиха табели по Пътеката на саблеклюна, която беше официално открита преди по-малко от година. До този момент по пътеката са минали над 5 000 посетители. Районът около Атанасовското езеро се е превърнал в предпочитано място за спорт, забавления и наблюдения на птици, твърди Радостина Ценова от БФБ, която е станала свидетел на вандалския акт...

публикувано на 14.05.17 в 18:37

Фестивалът на зелениката с нови рекорди

Природен парк „Странджа” подобри няколко свои рекорда на Фестивала на зелениката 2017, който се проведе на 13 и 14 май. Над 6 000 души взеха участие в двата фестивални дни. За пръв път бяха предложени седем маршрута на природолюбителите, които дойдоха в местността Ямата край Малкотърновското село Граматиково. „Реката” от туристи,  тръгнали по..

публикувано на 14.05.17 в 16:25

Хоро на "Тройката"

На първото за тази година хоро, по инициатива на Организацията за защита на българските граждани (ОЗБГ) се хванаха бургазлии, на традиционното място – площад "Тройката". Две са датите през месец май, днес и на 28 май, каза Христо Атанасов от организацията: "Започнахме тази традиция миналата година, опитахме се да го направим традиция. Тва е първото..

публикувано на 14.05.17 в 13:41

Ремонт училища

Обществена поръчка е обявена за ремонт на две бургаски гимназии -   по транспорт  и по туризъм. Общата стойност на поръчката е 2 470 847 лв. "В сградата на гимназията по транспорт ще бъде направен ремонт и пристройка на физкултурен салон. Предвижда се в съблекалните да се направят тоалетни и душове, кабинет на учител по физкултура и складове за..

публикувано на 14.05.17 в 10:29