ОДЗ,, Радост,, Бургас празнува 70 годишен юбилей

 С голям концерт една от най - старите детски градини -,,Радост,, , закри тази вечер юбилейна седмица, посветена на 70 години от основаването й.  Малки танцьори и изпълнители зарадваха в уютния и цветен двор гости, връстници и родители.С танци и песни  се включиха състави от ЦДГ ,,Златното ключе,,, училищата -,,Любен Каравелов ,, и ,,Княз Борис I,,, НУМСИ , Младежкия център, Центъра за личностно развитие , Кристина Гугучкова, Иван Притъргов и др.

Кметът Димитър Николов изпрати поздравителен адрес. Градината получи парична награда от Общината.

Основано през 1947 година с две групи, в ОДЗ ,,Радост,, днес се възпитават 262 деца. Те са разпределени в 6 групи в к-с ,,Възраждане,, и  други две във филиала в Крайморие.  

  Думите иновативност, креативност и интерактивност не са чужди на моите колеги , каза за радио Бургас директорът на градината Светла Гугучкова:

 ,,Носители сме на много награди, участваме  в научни конференции, работим по различни програми. Малко са  детските  градини, които печелят европейски проекти. Ние успяваме, обновяваме  базата си. Обменяме  педагогически  опит с колеги от европейски  страни.,,

ИНТЕРВЮ СЪС СВЕТЛА ГУГУЧКОВА


В момента ,,Радост,, работи по втори проект по програмата ,,Еразъм,, и реализира,,Радостното дете не се страхува,,.

 Вече 24 години старши учител Златина Иванова работи с малчуганите в градината:

 ,,Това е моят втори дом. Всички  проблеми и радости ги изживявам, нося ги вкъщи. Днешните деца са много по-различни. Освободени са, не държат на авторитетите. В градината, обаче, постепенно разбират, че трябва да има правила и се учат. Мога да кажа, че нашите деца не са агресивни . В ,,Радост,, ги учим , като името на градината, да се радват и когато имат проблеми да ги подминават с усмивка.,,

ИНТЕРВЮ СЪС ЗЛАТИНА ИВАНОВА


ВИЖТЕ ОЩЕ

Ремонтират улици в Сливен

  Община Сливен започна реконструкцията на ул. „Акад. Любомир  Милетич” в кв. "Ново село – изток", съобщи Велико Балабанов, главен експерт и отговарящ за изпълнението на договорите за ремонт на пътищата. Участъкът  осигурява подход от източната страна на Дома за стари хора и до всички изградени жилищни сгради по други три улици в същия район-..

публикувано на 22.08.17 в 08:33

Над 25 хиляди посетили остров Св.Анастасия

 Над 25 000 души са посетили остров Света Анастасия от началото на април досега. Туристическият сезон върви много силно, въпреки че започна по-късно, обясни управителят му  Павлин Димитров: Най-много са били българите, идват ни гости от цяла България. Тези,които идват от чужбина са от Русия и Украйна, има и много румънци, английски..

публикувано на 22.08.17 в 08:28

8 села в Бургаска област на воден режим

На воден режим са  8 села в Бургаска област. Това са  руенските  Дропла, Мрежичко, Зайчар, Подгорец, Припек и Скала, както и  Грозден в Сунгурларска община и карнобатското  Екзарх Антимово. Водата е годна за пиене, част от показателите, обаче , се влошени,  обясни  д-р Марияна Кофинова от здравната инспекция:  Обеззаразяването става чрез дозаторни..

публикувано на 22.08.17 в 08:17

Данъчните затвориха пет заведения в центъра на Приморско

Пет от най-популярните заведения в центъра на Приморско са запечатани от НАП Бургас за 48 часа, съобщават от приходното ведомство. До запечатването се е стигнало след отказ за предаване на наличните средства от касите на обектите, които са натрупали значими просрочени задължения. Предстои да се съберат доказателства по предстоящи ревизионни..

публикувано на 21.08.17 в 13:40

Интензивен е трафикът и днес в Бургаско

В сезонът на отпуските интензивен е трафикът и днес в Бургаско. Най-натоварените отсечки са към курортите- на север и на юг от областния център. Затруднено е движението към Слънчев бряг. Много са инцидентите и това лято в участъка между Поморие и Слънчев бряг. Репортерска проверка на БНР Бургас показа, че придвижването с кола до най-големия ни..

публикувано на 12.08.17 в 10:43

Започва отстрела на прелетен дивеч, 1 600 ловци от сдружение "Лебед" ще се включат в него

Над 1600 са ловците в бургаското сдружение „Лебед“, които ще се включат в отстрела на прелетен дивеч, който се започва от днес. Ловуването ще става само с писмено разрешение от ловните сдружения. В тях ще бъде посочен срокът на валидност, начинът и мястото на ловуване, както и броят на разрешения за отстрел дивеч. “ Задължително е спазването на..

публикувано на 12.08.17 в 10:28

Започва петото издание на „Фестивала на солта“

Морската лагуна за пета година ще е вдъхновение за природозащитниици, артисти писатели и фотографи. Ще има артработилници, изложба, йога, танци са само част от проявите. Според един от организаторите Радостина Ценова, от Българска фондация Биоразнообразие тази година акцента е на хората на изкуството, тъй като темата е Вдъхновени от..

публикувано на 12.08.17 в 09:05