ОДЗ,, Радост,, Бургас празнува 70 годишен юбилей

 С голям концерт една от най - старите детски градини -,,Радост,, , закри тази вечер юбилейна седмица, посветена на 70 години от основаването й.  Малки танцьори и изпълнители зарадваха в уютния и цветен двор гости, връстници и родители.С танци и песни  се включиха състави от ЦДГ ,,Златното ключе,,, училищата -,,Любен Каравелов ,, и ,,Княз Борис I,,, НУМСИ , Младежкия център, Центъра за личностно развитие , Кристина Гугучкова, Иван Притъргов и др.

Кметът Димитър Николов изпрати поздравителен адрес. Градината получи парична награда от Общината.

Основано през 1947 година с две групи, в ОДЗ ,,Радост,, днес се възпитават 262 деца. Те са разпределени в 6 групи в к-с ,,Възраждане,, и  други две във филиала в Крайморие.  

  Думите иновативност, креативност и интерактивност не са чужди на моите колеги , каза за радио Бургас директорът на градината Светла Гугучкова:

 ,,Носители сме на много награди, участваме  в научни конференции, работим по различни програми. Малко са  детските  градини, които печелят европейски проекти. Ние успяваме, обновяваме  базата си. Обменяме  педагогически  опит с колеги от европейски  страни.,,

ИНТЕРВЮ СЪС СВЕТЛА ГУГУЧКОВА


В момента ,,Радост,, работи по втори проект по програмата ,,Еразъм,, и реализира,,Радостното дете не се страхува,,.

 Вече 24 години старши учител Златина Иванова работи с малчуганите в градината:

 ,,Това е моят втори дом. Всички  проблеми и радости ги изживявам, нося ги вкъщи. Днешните деца са много по-различни. Освободени са, не държат на авторитетите. В градината, обаче, постепенно разбират, че трябва да има правила и се учат. Мога да кажа, че нашите деца не са агресивни . В ,,Радост,, ги учим , като името на градината, да се радват и когато имат проблеми да ги подминават с усмивка.,,

ИНТЕРВЮ СЪС ЗЛАТИНА ИВАНОВА


ВИЖТЕ ОЩЕ

Поморие и Ахелой почетоха Свети Николай

С вкусна рибена чорба, печена риба и с други осветени рибни блюда се нагостиха жителите на Поморие и Ахелой в днешния слънчев 6 декември. Никулден започна с литургии в местните храмове. Плавателните съдове на територията на общината бяха благословени, за здравето на собствениците им бяха прочетени молитви, а в морето бяха хвърлени венци и..

публикувано на 06.12.17 в 16:40

Сцената на "Тройката" е готова за довечера

Сцената от която довечера около 18.00 часа ще бъдат включени празничните светлини на града вече е готова.   Върху нея ще се качат, за да зарадват бургазлии с изпълненията си Владимир Ампов - Графа, Тони Димитрова, Росен Сеновски, от музикалното училище в Бургас,ансамбъл "Странджа" и още много изпълнители. Водещи ще са Мария Силвестър и Ники..

публикувано на 06.12.17 в 12:37

Едночасово ледено удоволствие на "Тройката"

Ледената пързалка на площад "Тройката" работи от днес. Допускат се групи до 100 души от съображения за безопасност, от 10.00 на всеки два часа - в 12, 14, 16, 18 и последно в 20 часа. Пързалката разполага с 200 чифта кънки различен размер. Карането ще е 60 минути, а в промеждутъците ще се извършва почистване, полиране и..

публикувано на 06.12.17 в 12:11

Без вода утре на няколко места в центъра

На 7 декември от 9 до 16 часа без вода, поради строително- монтажни работи ще бъдат живущите на следните улици в Централна градска част:  - ул."П.Каравелов",  - ул."Славянска"/ м/у "Богориди" и "Константин.Фотинов"  - ул."Г.Кирков /м/у  "Антим I" и "Славянска"  - ул."Антим I" / м/у "Богориди" и "Славянска"  - ул."Богориди" /м/у "Славянска" и..

публикувано на 06.12.17 в 11:25

Без "Синя зона" и учебни часове на 6 декември

Синята зона за платено паркиране в Бургас няма да функционира утре, по повод празника на града. Също утре ще бъде спазена традицията 6 декември да е неучебен ден за всички ученици на територията на община Бургас, напомнят от общината.

публикувано на 05.12.17 в 13:45

Мъж е загинал на място след катастрофа на пътя Бургас - Варна

Мъж е загинал на място след катастрофа на пътя Бургас - Варна, след разклона за Иракли към 13,30часа днес. Той е шофирал автомобил с румънска регистрация с несъобразена скорост, поради което се е блъснал в крайпътно дърво и загива на място. Пострадали са и трима от спътниците му, които са откарани за преглед и диагноза във Варненската болница.

публикувано на 30.11.17 в 15:21

За пети пореден път всички именици на Никулден ще могат да се включат в снимка за спомен

За пети пореден път всички именици на Никулден в града ще могат да се запечатат на т. нар. златна снимка за поколенията. Кметът Димитър Николов отправя покана към всички, които носят името на светеца-покровител на Бургас да се включат в общото фото в 13:30 часа на площад "Атанас Сиреков", пред Община Бургас. Снимката ще бъде изпратена за..

публикувано на 30.11.17 в 13:55