ОДЗ,, Радост,, Бургас празнува 70 годишен юбилей

 С голям концерт една от най - старите детски градини -,,Радост,, , закри тази вечер юбилейна седмица, посветена на 70 години от основаването й.  Малки танцьори и изпълнители зарадваха в уютния и цветен двор гости, връстници и родители.С танци и песни  се включиха състави от ЦДГ ,,Златното ключе,,, училищата -,,Любен Каравелов ,, и ,,Княз Борис I,,, НУМСИ , Младежкия център, Центъра за личностно развитие , Кристина Гугучкова, Иван Притъргов и др.

Кметът Димитър Николов изпрати поздравителен адрес. Градината получи парична награда от Общината.

Основано през 1947 година с две групи, в ОДЗ ,,Радост,, днес се възпитават 262 деца. Те са разпределени в 6 групи в к-с ,,Възраждане,, и  други две във филиала в Крайморие.  

  Думите иновативност, креативност и интерактивност не са чужди на моите колеги , каза за радио Бургас директорът на градината Светла Гугучкова:

 ,,Носители сме на много награди, участваме  в научни конференции, работим по различни програми. Малко са  детските  градини, които печелят европейски проекти. Ние успяваме, обновяваме  базата си. Обменяме  педагогически  опит с колеги от европейски  страни.,,

ИНТЕРВЮ СЪС СВЕТЛА ГУГУЧКОВА


В момента ,,Радост,, работи по втори проект по програмата ,,Еразъм,, и реализира,,Радостното дете не се страхува,,.

 Вече 24 години старши учител Златина Иванова работи с малчуганите в градината:

 ,,Това е моят втори дом. Всички  проблеми и радости ги изживявам, нося ги вкъщи. Днешните деца са много по-различни. Освободени са, не държат на авторитетите. В градината, обаче, постепенно разбират, че трябва да има правила и се учат. Мога да кажа, че нашите деца не са агресивни . В ,,Радост,, ги учим , като името на градината, да се радват и когато имат проблеми да ги подминават с усмивка.,,

ИНТЕРВЮ СЪС ЗЛАТИНА ИВАНОВА


ВИЖТЕ ОЩЕ

Областна олимпиада по информатика ще се проведе в Бургас

Четвърта областна олимпиада по информатика и информационни технологии ще се проведе в Бургаския свободен университет. Тя ще се проведе от 09.00 часа в Бургаския свободен университет. Олимпиадата има за цел да стимулира интереса към високите технологии и тяхното значение за съвременното образование. В три възрастови групи деца от различни средни и..

обновено на 24.03.18 в 09:01

Няколко блока в "Меден рудник" и "Лазур" ще са без вода утре

Спират водата в два жилищни блока в к-с "Лазур" утре от 08 ч до 17 ч , информират от ВиК дружеството в Бургас. Вода няма да имат в бл. 52 и бл. 57, заради извършване на строително-монтажни работи. От 10 до 16ч водата ще е спряна и в к-с "Меден рудник" в блоковете от 90 до 98, както и за 116 блок и новите кооперации срещу бл.9.

публикувано на 14.03.18 в 16:54

Затварят за два дни пътят от „Долно Езерово“ за ремонт

В петък и събота от  08.00 до 18.00 ч. ще бъде частично затворен в двете посоки за движение пътя от кв. "Долно Езерово" до база "Деспред". Ограничението се налага заради извършването на строително-ремонтни дейности. Шофьорите могат да използват като алтернатива бул. "Захари Стоянов"-  разклон за кв. "Г.орно Езерово", посока с. Братово, с. Полски..

публикувано на 07.03.18 в 17:11

Автогара "Юг" удължава работното си време

Автогара "Юг" в Бургас удължава работното си време от 04.45 часа до 01.45 часа.Това се налага, заради нов курс на една от фирмите, опериращи на територията на автогарата с час на потегляне 01:30. Промяната е свързана с желанието на ръководството на компанията да осигурява удобство и повече възможности за транспортни връзки от Автогара "Юг

публикувано на 21.02.18 в 14:36

И днес спират водата на "Богориди"

От 9:00ч до 16:00ч ще бъде спряна водата по ул "Богориди" , в участъка от ул."Славянска" до бул."Константин Фотинов". От ВиК дружеството в Бургас съобщават, че ще бъдат извършвани строително - монтажни работи. Реконструкцията на ул "Богориди", която включва и подмяна на подземната инфраструктура, налага спиране на водоподаването в района. От дружеството..

публикувано на 31.01.18 в 07:39

Протест срещу хотел до Яворовите скали в Поморие

Жители на Поморие изразиха днес  възмущението си от инвестиционен проект за строителство на хотел до Яворовите скали. Проектът предвижда още градинката до паметника на Яворов да стане паркинг.  Заради грипната епидемия община Поморие забрани на организаторите от гражданската инициатива „Да спасим Яворовите скали“ да проведат протест. От..

публикувано на 27.01.18 в 15:42

Пристанище Бургас е затворено заради силен вятър

Пристанище Бургас е затворено за маневриране на всякакви плавателни съдове заради силен вятър. Скоростта на вятъра е променлива, но поривите достигат дo 16-17 метра в секунда. В Бургаско  е в сила жълт код за силен вятър.

публикувано на 18.01.18 в 13:10