АБВ: Оградата по границата е неефективна и необосновано скъпа

Снимка: БГНЕС

Билбордове с лъжите на управляващите ще поставя АБВ в Бургас. На тях ще пише „Патриотично е да се лъже“ и след него ще има уточняващи тектове от типа „Всяко село – полицай“, „Пенсия 300 лева“, „Ограда гарантираща сигурността на България“, това съобщи в града ни зам. председателят на партията Румен Петков.

Според него бежанската вълна не е спряна и няма как изградената ограда да действа ефективно и доказателство за това са фактите, че бежанци се залавят в Пловдив, София и на българо-сръбската граница.

„В община Средец, ние показахме, че липсват 150 м от оградата. И се лъжем, едни пари огромни се пилеят , а ако се окаже че правителствата са внасяли материали за изграждането на оградата, това е удар по икономиката ни, върху националната ни сигурност , по същество зле организиран грабеж на гърба на българските граждани“, чуйте още в звуковия файл:


Сигурността и туризма са сред приоритетните теми на АБВ, това заяви и председателят на общинската структура на партията Георги Сталев.

„По наша информация, ако не всеки ден, поне 1 – 2 дни в седмицата биват задържани групи преминали границата. Трябва да се постави и въпроса, кой ще понесе отговорността за цената на това оградно съоръжение, при положение, че 1 км вече надхвърля 1 млн. лева.“, чуйте още в звуковия файл:


Според Сталев оградата не е обезпечена и с технически средства – липсват или не работят термокамери и видеонаблюдение.

Той заяви още, че държавата трябва да обърне внимание на селския туризъм, а не да разчита само на море и планина, за целта обаче е нужно да бъдат вложени средства в подобряване на пътната инфраструктура.

Румен Петков, който беше вътрешен министър в правителството на тройната коалиция , коментира и готовността на полицаите за протести. Според него служителите на реда имат право да протестират, защото за пореден път са излъгани, че ще получат увеличение на заплатите

„Да кажеш на едни хора, на които от 2008 година не са им пипани заплатите, не са им сменяни колите , не са получавали нови униформи, че техния статус не те интересува... И ти си министърът, който трябва да създаде организация за добра работа на това ведомство, не мога да го разбера! Винаги съм бил убеден противник да се протестира в Министерството на вътрешните работи, но в случая министърът ги стимулира да протестират“, чуйте още в звуковия файл:


Румен Петков бе в Бургас като зам. председател на АБВ и даде съвместна пресконференция с местното ръководство на партията. От там заявиха, че започват подготовка за добро представяне на местните избори след 2 години, като предвиждат да издигнат свои кандидати за кметове в повече населени места.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Гонят Бенчо с "Ролс Ройс" - а от БСП?

Бенчо Бенчев да напусне групата на БСП в бургаския общински съвет или самия местен парламент. Това ще бъде обсъждано на заседание на местната общинска структура днес, научи БНР - Бургас.  Причината за партийния раздор е интервю, което лидерът на БСП Корнелия Нинова дава, коментирайки новата кола на Бенчев - "Ролс Ройс" за над 200 000 лв. Пред Флагман..

публикувано на 20.09.17 в 13:39

Избраха новото ръководство на Областния съвет на БСП – Бургас

ТВ новото ръководство влизат    Милена Куртова-Радева – заместник-председател;  Живко Господинов – заместник-председател;  Аспарух Иванов – секретар;,  Диана Гурева,  Любен Чардаков, Тинка Желязкова. На заседанието на Областният съвет е прието решение за подготовката на местните избори през 2019 година. Като основна цел за областната..

публикувано на 19.09.17 в 08:30

Ангел Божидаров напуска НФСБ

Ангел Божидаров напуска НФСБ, но остава в бургаския общински съвет като независим. Това поясни самият той пред БНР – Бургас. Причината за раздялата с партията, той мотивира с несъгласие с водената от лидера, Валери Симеонов, политика: " Днес му се обадих на областния координатор, новия, г-н Кузманов и го информирах, че напускам НФСБ. Аз бях..

публикувано на 15.09.17 в 16:03

Вицепремиерът Симеонов:Концесиите на плажовете да отпаднат

Вицепремиерът Валери Симеонов поиска концесиите на плажовете да отпаднат, тъй като държавата печели прекалено малко от тях. "Цялата концепция за концесия на плажовете е тотално сбъркана", обяви той пред БНТ. Според Симеонов от всички плажове държавата получава по 8 млн. лв. на година, докато концесионерите вземат десетократно повече. Вицепремиерът даде..

публикувано на 11.09.17 в 16:27

Бургаски социалисти отбелязаха 9-ти септември

9 септември бе отбелязан пред Пантеона в Морската градина на Бургас. Той беше отворен за посещение, който събра десетки социалисти. Те положиха цветя и венци, за да почетат паметта на загиналите. "Моята съвест ме задължава да окажа памет и внимание на тези загинали хора. 9 септември за мен е дата, която символизира промяна на света." "Който има..

публикувано на 09.09.17 в 18:13

9 септември - национален празник или национална трагедия?

БСП трябва да се извини за 9 септември. Това каза в предаването на БНР – Бургас "Ден до пладне" общинският съветник от СДС Тошко Иванов. Според него е недопустимо на тази дата да се празнува окупацията на суверенна държава. "Недопустимо е да се празнува убийството на над 30 000 български граждани. Недопустимо е да се празнува убийството на..

публикувано на 09.09.17 в 12:23

Бургазлии почетоха паметта на жертвите на комунизма

Десетки бургазлии почетоха жертвите на комунизма пред паметната плоча в морския град. Те определиха 9 септември като тъжна дата за българската история. „Това е позорен празник на окупациятра на България от руските войски. Аз съм от семейство, което е било репресирано от комунистите, изселени от Бургас, с конфискувани имоти, изпратени в..

публикувано на 09.09.17 в 11:53