АБВ: Оградата по границата е неефективна и необосновано скъпа

Снимка: БГНЕС

Билбордове с лъжите на управляващите ще поставя АБВ в Бургас. На тях ще пише „Патриотично е да се лъже“ и след него ще има уточняващи тектове от типа „Всяко село – полицай“, „Пенсия 300 лева“, „Ограда гарантираща сигурността на България“, това съобщи в града ни зам. председателят на партията Румен Петков.

Според него бежанската вълна не е спряна и няма как изградената ограда да действа ефективно и доказателство за това са фактите, че бежанци се залавят в Пловдив, София и на българо-сръбската граница.

„В община Средец, ние показахме, че липсват 150 м от оградата. И се лъжем, едни пари огромни се пилеят , а ако се окаже че правителствата са внасяли материали за изграждането на оградата, това е удар по икономиката ни, върху националната ни сигурност , по същество зле организиран грабеж на гърба на българските граждани“, чуйте още в звуковия файл:


Сигурността и туризма са сред приоритетните теми на АБВ, това заяви и председателят на общинската структура на партията Георги Сталев.

„По наша информация, ако не всеки ден, поне 1 – 2 дни в седмицата биват задържани групи преминали границата. Трябва да се постави и въпроса, кой ще понесе отговорността за цената на това оградно съоръжение, при положение, че 1 км вече надхвърля 1 млн. лева.“, чуйте още в звуковия файл:


Според Сталев оградата не е обезпечена и с технически средства – липсват или не работят термокамери и видеонаблюдение.

Той заяви още, че държавата трябва да обърне внимание на селския туризъм, а не да разчита само на море и планина, за целта обаче е нужно да бъдат вложени средства в подобряване на пътната инфраструктура.

Румен Петков, който беше вътрешен министър в правителството на тройната коалиция , коментира и готовността на полицаите за протести. Според него служителите на реда имат право да протестират, защото за пореден път са излъгани, че ще получат увеличение на заплатите

„Да кажеш на едни хора, на които от 2008 година не са им пипани заплатите, не са им сменяни колите , не са получавали нови униформи, че техния статус не те интересува... И ти си министърът, който трябва да създаде организация за добра работа на това ведомство, не мога да го разбера! Винаги съм бил убеден противник да се протестира в Министерството на вътрешните работи, но в случая министърът ги стимулира да протестират“, чуйте още в звуковия файл:


Румен Петков бе в Бургас като зам. председател на АБВ и даде съвместна пресконференция с местното ръководство на партията. От там заявиха, че започват подготовка за добро представяне на местните избори след 2 години, като предвиждат да издигнат свои кандидати за кметове в повече населени места.


ВИЖТЕ ОЩЕ
Владимир Павлов (вляво)

Референдум „за“ или „против“ еврото предлагат от „Възраждане“

Подписка за организиране на национален референдум „за“ или „против“ еврото организира партия „Възраждане“. Целта на политиците е да съберат 400 000 подписа, за да стане задължително допитването. Минусите от влизането на България в еврозоната са повече от плюсовете, посочи Владимир Павлов, председател на областната организация на..

публикувано на 26.04.18 в 14:07

Да се за запази Югоизточния район на планиране какъвто е сега, смятат бургаските депутати

Трябва да се за запази Югоизточния район на планиране, такъв какъвто е сега с областите Бургас, Сливен, Ямбол и Стара Загора. Около това мнение се обединиха днес бургаски депутати от всички партии и представители на местната власт, на среща с регионалния министър Николай Нанков. В момента се провежда обществено обсъждане на създаването на райони..

публикувано на 25.04.18 в 16:04

Живко Табаков напуска групата на Реформаторския блок в Общинския съвет

Общинският съветник Живко Табаков напуска групата на Реформаторския блок до края на седмица. Това обяви той по време на извънредна пресконференция. „Това мое решение не е продиктувано от националното решение. Една от последните причини, с което се затвърди моето мнение, е приемането на петия човек от ПП „Солидарност“ в групата на..

публикувано на 23.04.18 в 15:42

ГЕРБ Бургас преизбра Иван Вълков за общински лидер

Делегатите на отчетно-изборното събрание на ГЕРБ Бургас преизбраха днес  Иван Вълков за общински лидер. Две са били номинациите, на настоящия депутат и на общинския съветник, и водач на групата  в общинския съвет, Димитър Людиев. Той си е направил самоотвод заради заетостта си там, съобщиха от партията за БНР Бургас.Предстои изборът на бургаските..

публикувано на 21.04.18 в 16:27

Предстои рекултивация на депото в Руен

Има ли нерегламентирано сметище до село Руен и предприети ли са мерки за извозване на отпадъците, попита министъра на околната среда и водите Нено Димов депутатът от ПП ГЕРБ-Бургас Ася Пеева в рамките на днешния Парламентарен контрол. В началото на месеца Пеева се е натъкнала на сметище непосредствено до изхода на с. Руен по  пътя към с...

публикувано на 20.04.18 в 15:39

ВМРО - Бургас отбеляза 142 години от Априлското въстание

Със служба в памет на героите и жертвите, ВМРО - Бургас отбеляза 142г от Априлското въстание. Отец Петър отслужи в храм "Св. Св. Кирил и Методий" заупокойна молитва в памет на загиналите, споменавайки много от тях поименно. По този повод от партията бе ушито и зелено знаме с изписани думите "Свобода или смърт". " Макар и нашият град да е далеч от..

публикувано на 20.04.18 в 13:29

Дончо Златев: Опитаха се да направят вътрешен преврат в СДС

Опит за вътрешнопартиен преврат бе направен на проваления национален съвет на СДС. Това каза в студиото на БНР – Бургас младежкият лидер на партията Дончо Златев. Така той коментира скандалното заседание, в което се стигна и до бой между опозиционерите, искащи оставката на лидера Божидар Лукарски и останалите политици. Събранието, което..

публикувано на 18.04.18 в 17:48