АБВ: Оградата по границата е неефективна и необосновано скъпа

Снимка: БГНЕС

Билбордове с лъжите на управляващите ще поставя АБВ в Бургас. На тях ще пише „Патриотично е да се лъже“ и след него ще има уточняващи тектове от типа „Всяко село – полицай“, „Пенсия 300 лева“, „Ограда гарантираща сигурността на България“, това съобщи в града ни зам. председателят на партията Румен Петков.

Според него бежанската вълна не е спряна и няма как изградената ограда да действа ефективно и доказателство за това са фактите, че бежанци се залавят в Пловдив, София и на българо-сръбската граница.

„В община Средец, ние показахме, че липсват 150 м от оградата. И се лъжем, едни пари огромни се пилеят , а ако се окаже че правителствата са внасяли материали за изграждането на оградата, това е удар по икономиката ни, върху националната ни сигурност , по същество зле организиран грабеж на гърба на българските граждани“, чуйте още в звуковия файл:


Сигурността и туризма са сред приоритетните теми на АБВ, това заяви и председателят на общинската структура на партията Георги Сталев.

„По наша информация, ако не всеки ден, поне 1 – 2 дни в седмицата биват задържани групи преминали границата. Трябва да се постави и въпроса, кой ще понесе отговорността за цената на това оградно съоръжение, при положение, че 1 км вече надхвърля 1 млн. лева.“, чуйте още в звуковия файл:


Според Сталев оградата не е обезпечена и с технически средства – липсват или не работят термокамери и видеонаблюдение.

Той заяви още, че държавата трябва да обърне внимание на селския туризъм, а не да разчита само на море и планина, за целта обаче е нужно да бъдат вложени средства в подобряване на пътната инфраструктура.

Румен Петков, който беше вътрешен министър в правителството на тройната коалиция , коментира и готовността на полицаите за протести. Според него служителите на реда имат право да протестират, защото за пореден път са излъгани, че ще получат увеличение на заплатите

„Да кажеш на едни хора, на които от 2008 година не са им пипани заплатите, не са им сменяни колите , не са получавали нови униформи, че техния статус не те интересува... И ти си министърът, който трябва да създаде организация за добра работа на това ведомство, не мога да го разбера! Винаги съм бил убеден противник да се протестира в Министерството на вътрешните работи, но в случая министърът ги стимулира да протестират“, чуйте още в звуковия файл:


Румен Петков бе в Бургас като зам. председател на АБВ и даде съвместна пресконференция с местното ръководство на партията. От там заявиха, че започват подготовка за добро представяне на местните избори след 2 години, като предвиждат да издигнат свои кандидати за кметове в повече населени места.


print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

БСП-Бургас обнови Изпълнителното бюро

Нов състав на Изпълнителното бюро на БСП - Бургас бе гласуван снощи на проведен пленум на партията. По предложение на общинския председател Живко Господинов, в него влизат 11 членове. Трима от тях са нови. Това са Ана Карагьозова, Васко Иванов и Дафинка  Главанска. "Трябва ни нова енергия и нова сила, за да утвърждаваме по нов начин идеите на..

публикувано на 18.07.17 в 06:58

Петър Кънев: БСП няма още становище за премахването на клас прослужено време

Таван от 5 хил. лева за касовите плащания в банките и отпадане на корабните дневници за рибарските лодки, са сред последните теми предизвикали бурни дебати в пленарна зала. Това съобщи народният представител от БСП и председател на икономическата комисия в Парламента Петър Кънев в Бургас. Той посочи, че са отправени въпроси в края на миналата седмица..

публикувано на 17.07.17 в 14:14

Депутатът Николай Тишев с приемна в Бургас

Народният представител от „БСП за България” Николай Тишев организира приемна за граждани на Бургас в понеделник (17 юли), от 10:00 до 12:00 часа, в Общинския съвет на БСП – Бургас (ул. „Фердинандова” 60). Присъстващите ще имат възможността да зададат своите въпроси, мнения и предложения, свързани с развитието на града и общината. Николай..

публикувано на 16.07.17 в 11:15

Стойко Танков е новият областен председател на БСП – Бургас

Стойко Илиев Танков е новият областен председател на БСП – Бургас. Той бе избран днес на заседание на Областния съвет на партията. За него гласуваха 19 от членовете на съвета. Другият кандидат Георги Тодоров получи 13 гласа. 2 от бюлетините бяха недействителни. На заседанието присъстваха 34 от общо 36 членове на Областния съвет...

публикувано на 08.07.17 в 11:57

Вицепремиерът Валери Симеонов лично установи нарушения в Слънчев бряг

Заведения на Южния плаж в Слънчев бряг надвишават два пъти допустимия шум след полунощ, показа проверка, ръководена от вицепремиера Валери Симеонов. Въвеждането на ред в обектите по Черноморието ще контролира създадения в Бургас днес съвет за сътрудничество Обекти- рецидиви, както ги назова Валери Симеонов, ще бъдат проверявани от новия съвет...

публикувано на 03.07.17 в 16:04

Тошко Иванов бе избран за член на Националния изпълнителен съвет на СДС

Тошко Иванов бе избран за член на Националния изпълнителен съвет (НИС) на СДС от Югоизточна България, съобщиха от партията. Той бе подкрепен  единодушно по време на регионалната конференция на структурите от Бургас, Сливен, Ямбол и Стара Загора, която се състоя днес в морския град.  „ Благодаря на колегите, че ми гласуваха доверие и..

публикувано на 25.06.17 в 14:06

България и Македония подписват договор на 2 август

Премиерът Бойко Борисов ще присъства на тържествата по повод Илинденско-Преображенското въстание в Македония на 2 август. Тогава ще бъде подписан и договор за двустранно сътрудничество между България и Македония. Това обявиха премиерът Борисов и македонският му колега Зоран Заев, който е на посещение у нас. В знак на добросъседство София ще кръсти улица..

публикувано на 20.06.17 в 15:47