АБВ: Оградата по границата е неефективна и необосновано скъпа

Снимка: БГНЕС

Билбордове с лъжите на управляващите ще поставя АБВ в Бургас. На тях ще пише „Патриотично е да се лъже“ и след него ще има уточняващи тектове от типа „Всяко село – полицай“, „Пенсия 300 лева“, „Ограда гарантираща сигурността на България“, това съобщи в града ни зам. председателят на партията Румен Петков.

Според него бежанската вълна не е спряна и няма как изградената ограда да действа ефективно и доказателство за това са фактите, че бежанци се залавят в Пловдив, София и на българо-сръбската граница.

„В община Средец, ние показахме, че липсват 150 м от оградата. И се лъжем, едни пари огромни се пилеят , а ако се окаже че правителствата са внасяли материали за изграждането на оградата, това е удар по икономиката ни, върху националната ни сигурност , по същество зле организиран грабеж на гърба на българските граждани“, чуйте още в звуковия файл:


Сигурността и туризма са сред приоритетните теми на АБВ, това заяви и председателят на общинската структура на партията Георги Сталев.

„По наша информация, ако не всеки ден, поне 1 – 2 дни в седмицата биват задържани групи преминали границата. Трябва да се постави и въпроса, кой ще понесе отговорността за цената на това оградно съоръжение, при положение, че 1 км вече надхвърля 1 млн. лева.“, чуйте още в звуковия файл:


Според Сталев оградата не е обезпечена и с технически средства – липсват или не работят термокамери и видеонаблюдение.

Той заяви още, че държавата трябва да обърне внимание на селския туризъм, а не да разчита само на море и планина, за целта обаче е нужно да бъдат вложени средства в подобряване на пътната инфраструктура.

Румен Петков, който беше вътрешен министър в правителството на тройната коалиция , коментира и готовността на полицаите за протести. Според него служителите на реда имат право да протестират, защото за пореден път са излъгани, че ще получат увеличение на заплатите

„Да кажеш на едни хора, на които от 2008 година не са им пипани заплатите, не са им сменяни колите , не са получавали нови униформи, че техния статус не те интересува... И ти си министърът, който трябва да създаде организация за добра работа на това ведомство, не мога да го разбера! Винаги съм бил убеден противник да се протестира в Министерството на вътрешните работи, но в случая министърът ги стимулира да протестират“, чуйте още в звуковия файл:


Румен Петков бе в Бургас като зам. председател на АБВ и даде съвместна пресконференция с местното ръководство на партията. От там заявиха, че започват подготовка за добро представяне на местните избори след 2 години, като предвиждат да издигнат свои кандидати за кметове в повече населени места.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Миграцията е от основните теми в дневния ред на Европейския съюз, смята евродепутатът Асим Адемов

Миграцията е една от основните теми, които стоят в дневния ред на Европейския съюз. Страните членки трябва да покажат по - голяма солидарност при приема на мигранти, а тежестта на бежанския поток не трябва да се поема само от страните по границите на Съюза. За целта трябва да се промени Дъблинският регламент, коментира евродепутатът Асим Адемов,..

публикувано на 23.01.18 в 12:38

Бургазлии дават положителна оценка на първата година от управлението на Румен Радев

Днес се навършва година от встъпването в длъжност на Румен Радев като президент. Очаква се на пресконференция тази седмица от институцията да направят отчет за първата си година. В аванс БНР Бургас попита бургазлии каква оценка дават на Румен Радев. Като цяло жителите на черноморския град за позитивно настроени  към Радев, но им бе трудно да..

обновено на 22.01.18 в 16:01

Атанас Зафиров, БСП: Без пропаганда в новите учебници по история

Трябва да отсъства пропагандният характер на отразяването на периода 1945 – 1989 г. в новите учебници по история за 10 клас. Това коментира пред БНР – Бургас политикът от БСП и историк по образование Атанас Зафиров. Министерството на образованието и науката предвижда часовете по история да бъдат удължени и да се въведат нови термини...

публикувано на 18.01.18 в 14:07

Тошко Иванов: Цялата истина за комунизма стои в архивите и трябва да бъде изложена в учебниците

Комунизмът трябва да се изучава в учебниците по история. Този процес дори е закъснял. Това каза Тошко Иванов от СДС – Бургас. „ В България вече две поколения пропуснаха да бъдат информирани за истината за комунистическия терор и комунистическият режим в България. По това, което чета по медиите, виждам, че няма да бъде пълно отразяването на..

публикувано на 18.01.18 в 13:25

НФСБ: "Не връзвайте свободното слово със свински опашки!"

Национален Фронт за Спасение на България излезе с декларация в подкрепа на бургаските медии. Партията изразява категорична политическа подкрепа на бургаските медии в защита на свободното слово. За нас, постановените от съдия Кунчев осъдителни решения спрямо журналисти са опасен прецедент, целящ цензура върху отразяването на криминални случаи..

публикувано на 18.01.18 в 11:58

Николай Тишев: БСП ще гласува против Истанбулската конвенция, защото с нея се въвежда "трети пол"

Истанбулската конвенция прави опит за въвеждане на понятието "трети пол", еднополови бракове и специално сексуално образование в училищата. За това парламентарната група на БСП няма да подкрепи ратификацията на документа, коментира бургаският депутат Николай Тишев по време на пресконференцията на БСП – Бургас по повод началото на политическия..

публикувано на 16.01.18 в 13:06

БСП - Бургас: Проектобюджетът за 2018 г. не обръща внимание на кварталите

Да се обърне внимание на кварталите, да се увеличат парите за екология, да се заделят повече средства за ремонт на пътната инфраструктура. Това посочиха като критики към проектобюджета за следващата година общинските съветници на БСП – Бургас, които днес дадоха пресконференция. Като „бюджет на рутината и умората“ определи бюджет 2018..

публикувано на 15.01.18 в 16:37