АБВ: Оградата по границата е неефективна и необосновано скъпа

Снимка: БГНЕС

Билбордове с лъжите на управляващите ще поставя АБВ в Бургас. На тях ще пише „Патриотично е да се лъже“ и след него ще има уточняващи тектове от типа „Всяко село – полицай“, „Пенсия 300 лева“, „Ограда гарантираща сигурността на България“, това съобщи в града ни зам. председателят на партията Румен Петков.

Според него бежанската вълна не е спряна и няма как изградената ограда да действа ефективно и доказателство за това са фактите, че бежанци се залавят в Пловдив, София и на българо-сръбската граница.

„В община Средец, ние показахме, че липсват 150 м от оградата. И се лъжем, едни пари огромни се пилеят , а ако се окаже че правителствата са внасяли материали за изграждането на оградата, това е удар по икономиката ни, върху националната ни сигурност , по същество зле организиран грабеж на гърба на българските граждани“, чуйте още в звуковия файл:


Сигурността и туризма са сред приоритетните теми на АБВ, това заяви и председателят на общинската структура на партията Георги Сталев.

„По наша информация, ако не всеки ден, поне 1 – 2 дни в седмицата биват задържани групи преминали границата. Трябва да се постави и въпроса, кой ще понесе отговорността за цената на това оградно съоръжение, при положение, че 1 км вече надхвърля 1 млн. лева.“, чуйте още в звуковия файл:


Според Сталев оградата не е обезпечена и с технически средства – липсват или не работят термокамери и видеонаблюдение.

Той заяви още, че държавата трябва да обърне внимание на селския туризъм, а не да разчита само на море и планина, за целта обаче е нужно да бъдат вложени средства в подобряване на пътната инфраструктура.

Румен Петков, който беше вътрешен министър в правителството на тройната коалиция , коментира и готовността на полицаите за протести. Според него служителите на реда имат право да протестират, защото за пореден път са излъгани, че ще получат увеличение на заплатите

„Да кажеш на едни хора, на които от 2008 година не са им пипани заплатите, не са им сменяни колите , не са получавали нови униформи, че техния статус не те интересува... И ти си министърът, който трябва да създаде организация за добра работа на това ведомство, не мога да го разбера! Винаги съм бил убеден противник да се протестира в Министерството на вътрешните работи, но в случая министърът ги стимулира да протестират“, чуйте още в звуковия файл:


Румен Петков бе в Бургас като зам. председател на АБВ и даде съвместна пресконференция с местното ръководство на партията. От там заявиха, че започват подготовка за добро представяне на местните избори след 2 години, като предвиждат да издигнат свои кандидати за кметове в повече населени места.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Светослав Малинов: Докладът на ЕК е доказателство за провала на правителствата през тези 11 г.

Докладът на ЕК за напредъка на България сам по себе си е унизителен, защото още съществува. Това коментира пред БНР - Бургас евродепутатът от Реформаторския блок/ЕНП Светослав Малинов. Този доклад сочи провала на всички правителства в последните години, категоричен бе Малинов. „ Истината за доклада се крие в простия факт, че това е..

публикувано на 18.11.17 в 11:29

Мосинов: Билетчето в Бургас не трябва да се вдига

Трябваше да се търсят други механизми, а не да се повишава цената на билета в Бургас. Това коментира общинският съветник Евгений Мосинов, който гласува против завишаването на заседание на правната комисия. Средства за „Бургасбус“ са необходими, признава той, но пояснява: „ Мисля, че Община Бургас би могла да преразгледа условията по..

публикувано на 18.11.17 в 11:10
Атанас Зафиров

Атанас Зафиров: 10 ноември е началото на разрухата у нас

Датата 10 ноември е символ на една промяна, която трябваше да даде на хората свободно пътуване, политически плурализъм, на демокрация по западен модел, но никой не ги подготви за това, което получиха. Това коментира пред БНР – Бургас Атанас Зафиров, член на Изпълнителното бюро на БСП. " Никой не обясни на хората обаче, че наред с това, в..

публикувано на 10.11.17 в 14:43

Костадин Марков: Събитията след 10-ти ноември ни донесоха демокрацията

10 ноември е комунистически преврат, по-скоро събитията след тази дата ни донесоха демокрацията. Това коментира пред БНР - Бургас заместник - председателят на СДС Костадин Марков. Излезлите стенограми, в които се вижда, че Тодор Живков сам е поискал оставката си, потвърждават това, поясни Марков: "Един комунистически преврат, който разбира..

публикувано на 10.11.17 в 12:10

Николай Тишев от БСП :"Приходите в бюджет 2018 са подценени за поредна година"

Приходите в бюджета са подценени за поредна година. Прогнозата е брутният вътрешен продукт да бъде около 102 млрд. лева.Според нашия алтернативен бюджет, той ще достигне до 105-106 млрд. лева. БСП няма да подкрепи предложението  на управляващите, каза бургаският депутат Николай Тишев.  Дават се пари в ресори, където не се правят реформи,..

публикувано на 08.11.17 в 14:47

Хр.Митев от Обединени патриоти: Бюджет 2018 е социален и балансиран

Бюджет 2018 може да бъде определен като социален, каза бургаският депутат от "Обединени патриоти" Христиан Митев.Той има няколко силни страни, не само една. Групата подкрепя предлагания финансов документ като част от управляващото мнозинство.Заложените цифри са реално изпълними: "Той е сравнително балансиран бюджет, в който приоритетите са..

публикувано на 08.11.17 в 14:25

100 хиляди лева от субсидията на ГЕРБ за пострадалите след наводнението

100 хиляди лева от  партийната субсидия на ПП ГЕРБ и ще бъдат разпределени по равно задвете общини – Бургас и Камено.“ Това заяви областният координатор и   народен представител от ГЕРБ Бургас Димитър Бойчев. Ще бъде закупувана приоритетно бяла техника -хладилници, готварски печки и бойлери. След наводненията, 318 броя уреди трябва да бъдат..

публикувано на 07.11.17 в 14:06