Наско от Б.Т.Р: Приемам проблемите по - спокойно, а любовта е най - голямата сила в живота ни

Песента „Моята сила“ е пилотен сингъл от предстоящия албум на Б.Т.Р, който можем да очакваме през тази година. Предстои видеореализация на песента. Тя беше представена на юбилейния концерт „50 години Щурците“ в началото на юни.

„Звукът е малко по твърд, защото оставихме такъв тип китари, но не мисля, че е с нещо различно от Б.Т.Р, но в същото време няма точно такава песен. Автор на песента е Славчо Николов, нашият китарист, негови са текста и музиката, аранжимента е на цялата група. Идеята на песента е, че любовта и най – голямата сила, която може да задвижи всеки един човек.“

От последния албум / 2014 г. „Защо“/ БТР предимно са концертирали, направили са 5 клипа на свои песни и са направили концерти в Америка и Канада, обикаляли са и много в Европа. Сега са решили, че е дошло вече времето за нов албум. Още може да чуете в звуковия файл:За групата отново предстои лято с много концерти . По традиция, за 15 та поредна година с Б.Т.Р. и Джон Лоутън ще посрещнем първия юлски изгрев в Тутракан, с емблематичната песен на Юрая Хип „Джулай Морнинг”.

Атанас Пенев или като всички го наричат Наско от Б.Т.Р казва, че е щастлив в любовта и спира до тук, не иска да издава повече за личния си живот. Споделя обаче, че вярва в любовта и в доброто у хората. Казва, че го среща всеки ден и се смее от сърце на определението за себе си, че е „джентълмен в рока“ . Къде обича да почива, какво му предстои през това лято и как релаксира в делника чуйте в звуковия файл:За втора година предстоят и съвместни концерти на Б.Т.Р. с екс вокалиста на „Джудас Прийтс“ Тим Рипър Оуенс. Рокаджиите ще взривят публиката на 29 юли Тутракан, 30 юли Бургас, Летен театър и 1 август Крапец.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Лято в зоопарка

Началото на разходката в зоопарка в кв. Черно море, Бургас, е с  езерце със златни рибки,  със златистото пони Мая, което е  мъничко и много дружелюбно, оставено свободно да си пасе. После вниманието грабват черните муфлони, алпаките, плюещата лама, кокошчиците аям кемани с произход от остров Ява, Индонезия. Породата е описана за първи път през..

публикувано на 16.08.19 в 10:37

Безплатно лятно кино в Бургас близо месец от утре

Безплатно лятно кино под звездите предстои от утре 16 август до 21 септември в Морската градина. Ще бъдат показани 12 филма в шест поредни уикенда на най-големия екран у нас с площ от над 100 квадратни метра. Първата прожекция е в петък,  с начало: 20:00 часа, а старт ще даде любимецът Димитър Рачков.  Лятното кино започва в петък, в Приморски парк, до..

публикувано на 15.08.19 в 14:18

Посрещат гостите на Острова с домашна лимонада, вино с билки и "мезето на капитана"

С островно хоро, миди на тенекия и много забавления ще бъде отбелязан празника на Остров „Света Анастасия“. За 6 – та поредна година туристическия комплекс ще празнува на 15 август, денят на Успение на света Богородица. В този ден очакваме над 500 туристи да посетят единствения обитаем остров по българското Черноморие. В преди обедните..

обновено на 15.08.19 в 08:25

Провеждат арт - ателие на тема "Фламинго" в Симбиотично

Арт – ателие за деца на тема фламинго, организират от „Лагуната на живота“- LIFE проекта за Атанасовското езеро. Ще може да направите декупаж, тениска, картичка и каквото си решите като използвате причудливата форма и вълнуващия цвят на този вид птица, съобщи Радостина Ценова: „Ще рисуваме фламинги и сме го направили преди 15 август,..

публикувано на 14.08.19 в 11:23

Николай Димитров, кмет на Несебър: „Златният Орфей“ ще е гвоздеят в културната ни програма

Община Несебър е станала притежател на линценза за провеждане на фестивала „Златен Орфей“. Вече се водят преговори и се търсят спонсори обновено издание на емблематичното музикално събитие да има още през следващото лято, това съобщи кметът Николай Димитров. „Минаха, приключиха всички административни дела и от тази година излезе..

публикувано на 13.08.19 в 14:33
Хавлии - пазачи

За хавлията - пазач и особеностите на българския турист

Докато всяко лято търсим кусури на концесионери на плажове, хотелиери и ресторантьори, малко на заден план остават и порочните практики на самите туристи. Ефирната ни разходка ни отвежда от най-привлекателните плажове по Южното Черноморие – „Атлиман“ в Китен. Ивицата е красива, има достатъчно голяма свободната зона, пясъкът е фин и чист,..

публикувано на 13.08.19 в 10:53

Кой спечели подарък от БНР-Бургас?

„Одобрявате ли мерките за избиването на прасета, отглеждани в стопанства тип „заден двор“? Този въпрос ви зададохме миналата седмица в традиционната ни седмична анкета на страницата ни във Фейсбук. Едва 9% от всички 70 души – харесали страницата ни в социалната мрежа, гласували и споделили на стената си, смятат, че тези мерки са..

публикувано на 12.08.19 в 16:50