Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Ключът от кулата" за Калин Барзов

Кметът Димитър Николов връчи почетното отличие на Община Бургас Ключът от кулата на бившия директор на летището Калин Барзов- за заслуги в развитието на аеропорта и  за съхраняване на неговата история.

Част от дългогодишното развитие и от успехите на летище Бургас е Калин Барзов. Заради трудолюбието, заради това, че създаде много силен позитивен имидж на летище Бургас в България и по света, е  удостоен от Община Бургас с тази специална награда, отбеляза Николов и добави:

Летището ни свързва по въздуха с всички континенти и всички държави на света. Като кмет на Бургас благодаря за всички проекти, които  реализирахме съвместно. Имахме повод за гордост и радост, за развитие, разширение и реконструкция. Разбира се, имахме и тежки мигове на трагични случки.

Областният управител Вълчо Чолаков връчи  статуетка на кан Тервел на настоящия директор Георги Чипилски.

Летището отбеляза 90-тата си годишнина с официална церемония, с която бе дадено началото и на новия авиомузей на открито.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

Свързани новини

"Ключът от кулата" за Калин Барзов

Кметът Димитър Николов връчи почетното отличие на Община Бургас Ключът от кулата на бившия директор на летището Калин Барзов- за заслуги в развитието на аеропорта и  за съхраняване на неговата история. Част от дългогодишното развитие и..

публикувано на 30.06.17 в 08:00
ВИЖТЕ ОЩЕ

Фестивал за ЛЕГО роботика ще се проведе в Бургас

Ученици от ОУ „Александър Георгиев Коджакафалията“ демонстрираха своите проекти, с които ще участват във фестивал за Лего роботика. Той ще се проведе утре в Бургаския свободен университет . Другият отбор ще бъде от Професионална гимназия по..

публикувано на 19.04.24 в 16:12

Краеведът Соня Кехлибарева: На Великден старият Бургас ухаел на козунаци и печено агнешко

Краеведът Соня Кехлибарева представи лекция на тема „ Великденските празници и тяхното отбелязване в миналото в Бургас" в Етнографския музей.  Тя се организира във връзка с реализацията на образователна програма и осъществяването на амбицията музеят да..

публикувано на 17.04.24 в 12:39

Забавна игра ще съпътства тази година цветното изложение „Флора“ в Бургас

Забавна игра ще съпътства тази година цветното изложение „Флора“ в Бургас. Флаери, свързани със събитието, се намират от днес в няколко културни обекта в града, както и в автобусите на градския транспорт, съобщават от Общината.  След като ги откриете и..

публикувано на 16.04.24 в 15:47
Стара картичка от Великден. Лична колекция на Соня Кехлибарева

В Етнографския музей разказват как в Бургас са посрещали Великден

Публична лекция, посветена на  Великденските празници и тяхното отбелязване в морския град в миналото, ще поднесе  Етнографския музей в Бургас . Тя е насрочена за  днес  от 17:30 часа, в презентационната зала. Темата ще поднесе  Соня Кехлибарева,..

обновено на 16.04.24 в 10:43

Ивайло Димитров изработва фотоалбуми и бюджетни подаръци

ДОБРОТО е около нас и може да предизвика добро! Това го доказа фейсбук групата "Купи подарък от майка на дете с увреждане". В нея майки на деца с увреждания показват снимки на ръчно направени от тях сувенири, подаръци, ръкоделия, плетива, а който..

публикувано на 14.04.24 в 17:30

Анна Йончева - фотографът, който разказва за "различните" деца на България

Анна Йончева е фотограф, който организира редица благотворителни каузи. Тя иска и знае как да направи света по – добър и действа в тази посока с ентусиазъм и постоянство. Чрез благотворителни базари реализира идеята за поставянето на..

публикувано на 14.04.24 в 16:00

Вера Гиргинова обича да кара кайтсърф, да готви и да пътешества в Южна Франция

Вера Гиргинова е оперна прима, сопрано. Интересното за нея е, че е архитект, а след това завършва Музикалната академия и започва активно да се занимава с музика. Всъщност музиката е част от живота й още от дете. В семейството им те са три..

публикувано на 14.04.24 в 14:00