Валери Симеонов: Строежите по Черноморието са спрени до един

Всички строежи по Черноморието са спрени, а сигналите за тези, на които се е работило, въпреки забраната през летния сезон, са обработени, увери вицепремиерът Валери Симеонов:

"Подавайте сигнал, телефонът е 99403003

До момента мога да ви кажа, че подадените сигнали, свързани с незаконно строителство след 15-ти май или 15-ти юни, където бяха удължени всички са отработени, в момента абсолютно всички строежи са спрени. Особено такива драстични случаи имаше в община Поморие, включително и на някои хора, които са на висши държавни постове им спряхме строителството….От това управление, не от предното.така че ако има сигнал, веднага ще се реагира."


Жалби и сигнали за нарушения на забраната за строителство може да се подават и чрез електронната поща на министерски съвет.


ВИЖТЕ ОЩЕ
Снимката е илюстративна.

Няма заявка за строеж на Хаджипетровите имоти в Министерството на културата, засега

Не е постъпило искане за промяна на статута на сградите, които са част от бившите Маринкови хамбари (известни като Хаджипетровите имоти) на площад „Тройката“ в Бургас. Това посочват от Министерството на културата в отговор на запитване на БНР- Бургас. Преди няколко месеца излезе информация, че инвеститорът, който е собственик на имотите, иска на..

публикувано на 21.11.19 в 13:23

Отец Йеротей: "Семейството е наша основна ценност"

Българската православна църква чества празника Въведение Богородично. 21 ноември се отбелязва и като Ден на християнското семейство и младеж. Българинът цени семейството и традициите, каза по повод празника игуменът на поморийския манастир „Свети Георги“, отец Йеротей. „Все още семейните ценности и традицията са най-важни за..

публикувано на 21.11.19 в 12:20

Изписаха натровените деца от ямболското село Дражево

Децата, приети с диагноза хранително отравяне са изписани от болницата в Ямбол. През следващата седмица се очакват резултатите от комплексната проверка, назначена от Прокуратурата. Всички 22 деца, настанени по спешност в инфекциозното отделение в понеделник вечерта бяха изписани от лечебното заведение. "Добре са, добре са децата, всичко е..

публикувано на 21.11.19 в 12:14

Временна организация на движението по "Булаир" от днес до края на януари

Временна организация на движението на улицата ул. "Булаир" ще бъде въведена от четвъртък 21.11.2019 година до 22.01.2020 година. Това се налага в ъв връзка с подмяна на съществуващ водопровод  в участъка от ул. "Константин Фотинов" до ул. "Цар Симеон I". Ремонтните дейности ще се извършват на етапи. В първия етап се затваря източното платното за..

обновено на 21.11.19 в 10:32
Снимката е илюстративна.

Как да кандидатстваме за новите екологични уреди за отопление в Бургас?

Обществено обсъждане по проекта за подмяна на отоплителните печки на твърдо гориво - дърва и въглища, с екологични уреди за отопление  ще се проведе днес в Бургас. Ще бъдат представени критериите, по които хората ще могат да кандидатстват. Целта на проекта е да се намали замърсяването на въздуха с фини прахови частици.  Като крайна цел, за..

обновено на 21.11.19 в 08:44

Живущи от четири блока са против изграждането на многоетажен паркинг, искат детска площадка до Медицинския колеж

Преди дни Община Бургас потърси обществена подкрепа за изграждането  на многоетажен надземен паркинг на мястото на спортна площадка в к-с "Братя Миладинови", до Медицинския колеж на бул. "Демокрация". Според администрацията, тя е неизползваема и не се намира в непосредствена близост до жилищни сгради.  Идеята не е нова. Тя още през май среща..

обновено на 20.11.19 в 16:09

Община Бургас осигури удобен достъп за хората с увреждания до НОИ

Хората с увреждания ще стигат по-лесно и удобно до сградата на НОИ, след като Община Бургас благоустрои района от страната на ул. "Шар планина". Досега достъпът за гражданите беше затруднен откъм главния вход от бул. "Стефан Стамболов" заради поставена метална ограда на частен имот. Ремонтните дейности бяха извършени по разпореждане на кмета Димитър..

публикувано на 20.11.19 в 15:40