Валери Симеонов: Строежите по Черноморието са спрени до един

Всички строежи по Черноморието са спрени, а сигналите за тези, на които се е работило, въпреки забраната през летния сезон, са обработени, увери вицепремиерът Валери Симеонов:

"Подавайте сигнал, телефонът е 99403003

До момента мога да ви кажа, че подадените сигнали, свързани с незаконно строителство след 15-ти май или 15-ти юни, където бяха удължени всички са отработени, в момента абсолютно всички строежи са спрени. Особено такива драстични случаи имаше в община Поморие, включително и на някои хора, които са на висши държавни постове им спряхме строителството….От това управление, не от предното.така че ако има сигнал, веднага ще се реагира."


Жалби и сигнали за нарушения на забраната за строителство може да се подават и чрез електронната поща на министерски съвет.


ВИЖТЕ ОЩЕ

До 10 часа в бургаска област са гласували 23 787 души, което прави 6.65%

Със слаба избирателна активност започна изборния ден. До 10 часа в цялата бургаска област са гласували 23 787 души, което прави 6.65%, съобщи председателят на Районната избирателна комисия Елка Стоянова. За община Бургас активността е 4.87 на сто. По- висока е активността за община Несебър – 8.5 %, следват Камено с 8.47%, Карнобат със 7.6..

публикувано на 26.05.19 в 10:54

В Ямболска област, в някои от секциите се е наложила смяна на членове на секционни комисии

Избоорният ден в Ямболска област започна нормално. В някои от секциите се е наложила смяна на членове на секционни комисии, но изборният процес не е прекъсван. 111 955 са избирателите в Ямболска област, като най- голям е техният брой в град Ямбол 67 429, а най- малко в община Болярово- 2976. Всички 232 секции са отворили, въпреки че на места..

публикувано на 26.05.19 в 10:11

Отцепват района на спортна зала "Бойчо Брънзов" днес, заради изборите

За хората с   увредeно зрение или със затруднения в придвижването общината в Бургас е осигурила транспорт в деня на изборите. Услугата се извършва на цената на билета за градски транспорт.  Осигурена е и достъпна среда в избирателните секции, където е прдвидено да гласуват. Междувременно се въвежда временна организация на движението в..

публикувано на 26.05.19 в 09:38

Всички Секции в Сливен са отворени навреме

Изборният ден в Сливенска област  тръгна нормално, съобщават от РИК. Отворени са всички 298 секции. Днес правото си на глас в областта ще могат да упражнят 170 732 избиратели.  В четирите общини на областта Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица изборният ден е започнал без проблеми, съобщи говорителят на РИК Стели Стефанова. "..

публикувано на 26.05.19 в 09:26

Нормално започна изборния ден в бургаска област

Днес избираме членове на Европейския парламент от Република България.  От 7 сутринта до 20 часа вечерта ще продължи изборния ден на територията на страната. Във вота за българските членове в Европейският парламент участват 13 партии, 8 коалиции и шестима независими кандидати. Нормално започна изборния ден в бургаска област. Много членове..

публикувано на 26.05.19 в 07:37

Безплатен превоз в изборната нощ за членовете на секционни избирателни комисии

Община Бургас и "Бургасбус" ще осигурят безплатен превоз в изборната нощ за членовете на секционни избирателни комисии. Те ще предават до късно протоколи и бюлетини в спортна зала "Бойчо Брънзов". Безплатният превоз ще се осъществява от спирка "Зорница". Който желае да го използва, ще трябва да следи за автобуси с надпис "ИЗБОРИ". Часове на тръгване..

публикувано на 25.05.19 в 14:08

Безплатен достъп до безжичен интернет ще има в Стралджа

Със средства от Европейския съюз Община Стралджа ще изпълнява проект за изграждане на точки за безплатен публичен достъп до безжичен интернет. По Програмата WiFi4EU, срещу ваучери на стойност 15 000 евро, които ще постъпват директно от Брюксел, жители и гости на града ще могат да ползват безплатен интернет в района на центъра, площада, в парковете и..

публикувано на 25.05.19 в 09:00