Малък ръст към момента на туристите за Лято - 2017г. в Обзор !И още за сезона с кмета на града Христо Янев във „Виа Понтика“


В разгара на лятото проверихме как върви сезона в община Обзор, и миналата събота в предаването за туризъм на БНР-Бургас ни гостува кмета на града Христо Янев.
Добрата новина,която той съобщи в нашият ефир е, че отбелязват ръст на туристите към момента , в сравнение с миналото лято, и увеличението на туристи от Казахстан,които се очертават да станат постоянен контингент за туристическия бранш в Обзор, а чрез богатата на събития  културна и спортна програма се надяват да увеличат и сезона.
Ето и повече във звуковият файл от  разговора с кмета на града за предаването „Виа Понтика“излъчено на 08.07.2017г.А, ето и как се справя туристическият бранш в Обзор  с липсата на персонал, и вече почти 40% от заетите в сектора са хора от Молдова и Украйна:Още по темата с наетите работници от чужбина в сферата на туризма, и успява ли да покрие тази голяма липса на квалифициран персонал и до колко успешен вариант е наемането на чуждестранни сезонни работници - очаквайте тази събота след 08:00ч. в предаването „Виа Понтика“ на БНР - Бургас.
ВИЖТЕ ОЩЕ

ОЧАКВАЙТЕ В "АКЦЕНТИ" НА 16 ЯНУАРИ:

ДОБРО УТРО С БНР – БУРГАС! От малките радости в живота, човек може да си сглоби едно съвсем прилично щастие...Какво ще кажете да започнем деня с чаша любимо кафе, хубава музика и топли ръкавици. И трите ще са ви нужни в днешната сутрин на 16 януари! Ето и акцентите в сутрешната ни програма: - В рубриката ни „Тема на деня“ ще научим повече..

публикувано на 16.01.19 в 06:49

ОЧАКВАЙТЕ В "АКЦЕНТИ" НА 15 ЯНУАРИ:

Днес не си позволявайте лошо настроение - то е неприлично, грешно и вредно за здравето. В студеното утро е време за хубавоооо кафе – ароматно, с канела и малко мляко. Добавете му и кроасан с шоколад и няма да сбъркате! Ето и акцентите в сутрешната ни програма на 15 януари: - Ще ви кажем повече за времето, преглед на печата, хороскоп - В..

публикувано на 15.01.19 в 06:49

ОТВОРИ ОЧИ С БНР БУРГАС от 7 до 10 часа на 14-ти януари

-   Какъв е мотивът ви да искате увеличение на работната заплата?, пита шефът. -   Падна ми се паричката от баницата… Мотивираме утрото на понеделник 14-ти януари с добрата новина, че температурите леко се повишават, което автоматично сваля сметките надолу… На добър час в новата седмица ви пожелаваме и от ефира на БНР –..

публикувано на 14.01.19 в 06:56

ОЧАКВАЙТЕ В ЕВА В НЕДЕЛЯ НА 13-ТИ ЯНУАРИ

Мъжете обичали красиви и недостъпни жени…Ами тогава мили дами, гримирайте се и се заключете у вас…И разбира се усилете радиото, започва „Ева в неделя“   - времето за сладки приказки и уикенд релакс, което днес посвещаваме на модата. До три следобед очаквайте: Обличаме неделния следобед в най-красивите му дрехи. Гостува ни един от топ..

публикувано на 13.01.19 в 09:01

ОТВОРИ ОЧИ С БНР БУРГАС от 7 до 10 часа на 11-ти януари

- Какво се е случило? - попита Спящата красавица. - Една вещица Ви прокле преди 100 години и оттогава спите. - Кой ме събуди? Вие принц ли сте? - Не. Аз съм Иван от мобилната компания и искам да Ви продам електронна винетка… Шегата на страна, но независимо вие колко часа сте спали и дали вече можете да се похвалите с винетка,..

публикувано на 11.01.19 в 06:57

ОТВОРИ ОЧИ С БНР БУРГАС от 7 до 10 часа на 10-ти януари

Проучвания показват, че прекарваме повече време на работното си място, отколкото където и да било другаде. Няма как, ако имате усет към финикийските потоци, ще трябва и днес да пръскате чар в службата.   Добро утро в четвъртък на 10-ти януари, ако все още не ви е дошъл блясъкът в очите, свежо събуждане и динамична музика предлагаме за отскок в..

публикувано на 10.01.19 в 07:08

ОТВОРИ ОЧИ С БНР БУРГАС от 7 до 10 часа на 9-ти януари

Замръзнало утро наднича през прозорците. Ако не беше толкова студено, щеше да е дори красиво…Сряда 9-ти януари стопляме с няколко ката дрехи, шал, шапка, ръкавици и всичко изплетено от баба, с любов. Макар, че моите са в подкрепа на българската икономика, с една дума купени от МОЛ-а…   Още безценни съвети, свежо събуждане и динамична..

публикувано на 09.01.19 в 06:57