Възможна е промяна в маршрута на автобус №15 /обновена/

 Удължено пътуване и претъпкани автобуси до Сарафово, това са резултатите от промяната в разписанието на автобус номер 15. Жители настояват да отпаднат част от новите спирки и да има повече рейсове. Други са недоволни от интервалите, на които се движат останалите линии.

 От 1ви-юли автобусите до кв. „Сарафово“ обслужват повече спирки в квартала, за по-голямо удобство на жителите им. Те са разкрити по настояване на част от тях. Оказва се, че след промяната, времето, за което рейсовете преминават маршрута, се удължава и хората недоволстват, разказа Стоян Пушков:

"Те вървят на 25 –минутни интервали. Те са натоварени от граждани, пътници, курортисти, служители, претъпкани са…казват и че са прекалено много спирките в квартала – има единадесет спирки на територията на квартала и 12 по мрежата в Бургас. Решението е по-чести автобуси от порядъка на 10-15 минути интервали, особено в пиковите часове…"

Интервалът, по който се движат и останалите автобуси в града, е много голям и се чака прекалено дълго, считат бургазлии:

„Много големи са интервалите – на 15-18 минути. Каквото им дойде на ума, това пускат…Чакам петдесетина минути на спирка, пък за прехвърляне е абсурд…Трябва ти половин-един час да стигнеш до центъра….Лесно се стига, но много чакаме. Минава номер 12, минава след него номер 15 и после много време няма автобус…Тролеите са на 15-20 минути, когато чакам, все много чакам… Ако са по-начесто, още по-добре ще бъде"

Чуйте в звуковия файл репортажа на Десислава Златева:На среща с жителите на кв. Сарафово може да бъде обсъдена промяна в маршрута на автобус №15, така че времето, за което той изминава разстоянието до Бургас, да се намали. От 1 ви юли то е увеличено с километър и 400 метра, обясни инж. Петко Драгнев,  управител на Бургасбус

"Постарали сме се в новото разписание, да запазим почти без промяна часовете  на пътуване в час пик. Да, увеличено е времето между курсовете извън него. Говоря около 10 часа сутринта и след 19 часа.Има решение на въпроса и то е  да се намалят броя на спирките в самото Сарафово.

Повече в звуковия файл :По отношение на интервалите,по които се движат останалите автобуси, управителят на Бургасбус уточни, че изменение на една линия ще доведе до промяна в друга и това ще породи недоволство на жителите на кварталите. Те са свикнали с вече приетите разписания, допълни той.

Повече в звуковия файл:ВИЖТЕ ОЩЕ

В ромската махала на Горно езерово не знаят какви избори се провеждат дес

Роми от Горно езерово не знаят какви избори се провеждат, но отиват да гласуват. Въпреки, че в една от секциите е монтирана машина, те предпочитат бюлетините. "Ей така по-лесно идва с ръка, так, так и айде". Знаеш ли какво избираме днес? " Не знам, какво да избираме". Това парламентарни избори ли са, местни ли са? "Не мога да ти кажа нищо..

публикувано на 26.05.19 в 15:39

Отцепват района на спортна зала "Бойчо Брънзов" днес, заради изборите

За хората с   увредeно зрение или със затруднения в придвижването общината в Бургас е осигурила транспорт в деня на изборите. Услугата се извършва на цената на билета за градски транспорт.  Осигурена е и достъпна среда в избирателните секции, където е прдвидено да гласуват. Междувременно се въвежда временна организация на движението в..

публикувано на 26.05.19 в 09:38

Безплатен превоз в изборната нощ за членовете на секционни избирателни комисии

Община Бургас и "Бургасбус" ще осигурят безплатен превоз в изборната нощ за членовете на секционни избирателни комисии. Те ще предават до късно протоколи и бюлетини в спортна зала "Бойчо Брънзов". Безплатният превоз ще се осъществява от спирка "Зорница". Който желае да го използва, ще трябва да следи за автобуси с надпис "ИЗБОРИ". Часове на тръгване..

публикувано на 25.05.19 в 14:08

Безплатен достъп до безжичен интернет ще има в Стралджа

Със средства от Европейския съюз Община Стралджа ще изпълнява проект за изграждане на точки за безплатен публичен достъп до безжичен интернет. По Програмата WiFi4EU, срещу ваучери на стойност 15 000 евро, които ще постъпват директно от Брюксел, жители и гости на града ще могат да ползват безплатен интернет в района на центъра, площада, в парковете и..

публикувано на 25.05.19 в 09:00

На 26-ти май от 12 ч. до 20 ч. се спира движението на камионите над 12 т по автомагистралите

На 26 май /неделя/ от 12 ч. до 20 ч., се спира движението на камионите над 12 тона по автомагистралите и най-натоваренитe пътища. За улеснение на трафика и повишаване безопасността на движение в участъците с ремонт на автомагистралите „Тракия“ и „Хемус“ има две ленти за София и една за Бургас или Варна. Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите..

публикувано на 25.05.19 в 08:48

Дъждът не спря бургазлии да се включат в шествието по повод 24 май (снимки)

Хиляди бургазлии се включиха в шествието по повод Деня на славянската писменост и култура. Въпреки проливния дъжд те изминаха тържествено пътя от площад „Тройката“ до Приморския парк. „…Това е най-хубавият празник и не мога да не дойда. Колегите от университета „Проф.д-р Асен Златаров“ също са тук…“ „… Подготвили сме децата отдавна,..

обновено на 24.05.19 в 16:46

„Булевард Демокрация“ - на 24 май

Датата 24 май е станала празнична в календара преди много, много столетия. Денят на Светите братя Кирил и Методий бил отбелязван като църковен празник още през Средновековието. В хроника от XII в. има сведение, че братята Петър и Асен, след като възродили българското царство, по инициатива на епископ Василий решили да отбележат 200 -годишнината от..

публикувано на 24.05.19 в 14:42