Възможна е промяна в маршрута на автобус №15 /обновена/

 Удължено пътуване и претъпкани автобуси до Сарафово, това са резултатите от промяната в разписанието на автобус номер 15. Жители настояват да отпаднат част от новите спирки и да има повече рейсове. Други са недоволни от интервалите, на които се движат останалите линии.

 От 1ви-юли автобусите до кв. „Сарафово“ обслужват повече спирки в квартала, за по-голямо удобство на жителите им. Те са разкрити по настояване на част от тях. Оказва се, че след промяната, времето, за което рейсовете преминават маршрута, се удължава и хората недоволстват, разказа Стоян Пушков:

"Те вървят на 25 –минутни интервали. Те са натоварени от граждани, пътници, курортисти, служители, претъпкани са…казват и че са прекалено много спирките в квартала – има единадесет спирки на територията на квартала и 12 по мрежата в Бургас. Решението е по-чести автобуси от порядъка на 10-15 минути интервали, особено в пиковите часове…"

Интервалът, по който се движат и останалите автобуси в града, е много голям и се чака прекалено дълго, считат бургазлии:

„Много големи са интервалите – на 15-18 минути. Каквото им дойде на ума, това пускат…Чакам петдесетина минути на спирка, пък за прехвърляне е абсурд…Трябва ти половин-един час да стигнеш до центъра….Лесно се стига, но много чакаме. Минава номер 12, минава след него номер 15 и после много време няма автобус…Тролеите са на 15-20 минути, когато чакам, все много чакам… Ако са по-начесто, още по-добре ще бъде"

Чуйте в звуковия файл репортажа на Десислава Златева:На среща с жителите на кв. Сарафово може да бъде обсъдена промяна в маршрута на автобус №15, така че времето, за което той изминава разстоянието до Бургас, да се намали. От 1 ви юли то е увеличено с километър и 400 метра, обясни инж. Петко Драгнев,  управител на Бургасбус

"Постарали сме се в новото разписание, да запазим почти без промяна часовете  на пътуване в час пик. Да, увеличено е времето между курсовете извън него. Говоря около 10 часа сутринта и след 19 часа.Има решение на въпроса и то е  да се намалят броя на спирките в самото Сарафово.

Повече в звуковия файл :По отношение на интервалите,по които се движат останалите автобуси, управителят на Бургасбус уточни, че изменение на една линия ще доведе до промяна в друга и това ще породи недоволство на жителите на кварталите. Те са свикнали с вече приетите разписания, допълни той.

Повече в звуковия файл:ВИЖТЕ ОЩЕ

Нови изисквания за отглеждането на животни в личните дворове

Максималният брой прасета, които могат да бъдат отглеждани в лични дворове, ще бъде намален от пет на три. Това предвиждат проектопромени в Наредбата за ветеринарномедицинските изисквания. Африканската чума по свинете налага въвеждането на нови мерки за биосигурност, в това число и в стопанствата тип "заден двор". Освен че ще намалят прасетата,..

публикувано на 17.10.19 в 13:29

Продължава строителството на брегоукрепителното съоръжение в местността „Алепу“ (СНИМКИ)

Започна строителството на четвъртия етаж от брегоукрепителното съоръжение в защитената местност „Алепу“, по известна като Шофьорския плаж. Там непосредствено след плажната ивица се издига строеж, който много прилича на жилищна сграда, но от фирмата инвеститор на обекта твърдят, че укрепват свлачище. Изобщо в района на къмпингите „Каваците“ и..

публикувано на 17.10.19 в 12:37

Държавен архив-Сливен отбеляза 60 години от създаването му

Държавен архив-Сливен отбеляза 60 години от създаването си. Община Сливен поднесе плакет на началника на отдела Ваня Койчева. Тя от своя страна благодари за доброто сътрудничество. „Ние работим много добре с общината и сме Ви много благодарни. Надяваме се за напред доброто сътрудничество да продължи“, заяви Ваня Койчева. Архивът е..

публикувано на 17.10.19 в 11:51

Временно е спряно движението в част от квартал „Клуцохор"

Във връзка с отстраняване на неотложна авария, днес е спряно движението на моторни превозни средства в следния район от кв. „Клуцохор“ – от входа на ул. „Н. Ботушев“, Дирекция „Социално подпомагане“ – Сливен, до пресечката на ул. „Д. Кавалджиев“ с ул. „Радецки“. Районът ще бъде затворен до 14 часа.

публикувано на 17.10.19 в 10:44

Водните лилии в резерват Ропотамо нямат условия за развитие

Защитените водните лилии в резерват Ропотамо нямат условия за развитие. Храсти са превзели водното огледало на Аркутино, а туристическият обект е занемарен, съобщи лесовъдът Дико Патронов. Би следвало да се влезе в територията с едно разрешение, да се разчистят храстите, да се освободи водното огледало,работа на МОСВ .Резерватите са на негово..

публикувано на 17.10.19 в 09:35

Грета Аспарухова: Новите контейнери са недостъпни за хората с увреждания

 В Бургас стартира подмяната на контейнерите за отпадъци, които са част от въвеждането на новата система за сметосъбиране и сметоизвозване. Съдовете за отпадъци са от затворен тип, с механизъм за ръчно отваряне на приемното устройство и с педал.  Мащабната подмяна започна в трите бургаски комплекса „Меден рудник“, „Зорница“ и „Изгрев“...

публикувано на 17.10.19 в 09:08

Поход за свобода ще се проведе на 19-ти октомври в Сливен

На 19-и октомври за поредна година Фондация “А21 България” в партньорство с Националната комисия за борба с трафика на хора и Местната комисия за борба с трафика на хора в  Сливен организират най-мащабната информационна кампания против трафика на хора. Тя е наречена Поход на свободата и  се провежда ежегодно в повече от 450 града в над 50 държави по..

публикувано на 17.10.19 в 08:58