Подпалиха асансьорно помещение в кв."Славейков

За горящ покрив на бл. 48 в к-с „Славейков” сигнализирали живеещи в блока. Установено е, че над последния етаж е разположено машинното помещение на асансьора, в което се намират моторите и захранващите ел. табла на асансьорната машина. От възникналия пожар помещението е обгоряло, като до входната врата е намерена и иззета пластмасова стопилка с мирис на петролен продукт. Причините за инцидента, както и точната стойност на нанесените щети са в процес на изясняване. 

ВИЖТЕ ОЩЕ

Добри резултати отчете Апелтавината прокуратура в Бургас

Добри резултати отчете днес Апелативната прокуратура в Бургас за дейността си през миналата година. Все още обаче се чака заключението на тройната експертиза, която да установи до голяма степен причините за трагичното наводнение в Камено от миналата есен. А за казуса с малтретираните деца в детска градина "Брезичка" е удължен срокът на проверка...

публикувано на 26.04.18 в 13:44

Почина 30-годишният мъж, който се простреля в „Славейков“

Почина 30-годишният мъж, който се прострелял в неделя в района на комплекс „Славейков”.  Това съобщиха от УМБАЛ - Бургас. Инцидентът е станал вечерта, когато той заедно с приятели празнували рожден ден. Мъжът беше открит в безпомощно състояние с огнестрелна рана в главата в подземния паркинг на кооперацията, в която живеел с приятелката си. В..

публикувано на 26.04.18 в 10:46

Отпаднаха експертизи по делото за убийството на Мастара

Ревизия на целия списък със свидетели и отпадане на няколко експертизи на вещи лица. По този начин премина днешното заседание по делото за убийството на бизнесмена Димитър Стаматов. Няколко съдебни експертизи със заключения, които вече не са релевантни по делото отпаднаха днес, по време на двучасовото  заседание, в което се уточняваше и кои..

публикувано на 25.04.18 в 14:24

Задържан е мъж източвал банкови карти чрез спортни залагания

Служители от  „Икономическа полиция” задържаха мъж източвал банкови карти на трима бургазлии през интернет. Спецполицаите претърсили дома на 28-годишен мъж в бл. 40 в к-с "Меден Рудник". Намерени и иззети са вещи и предмети, имащи отношение към извършено престъпление. От миналия ноември до края на март той е залагал пари в спортни сайтове, като..

публикувано на 25.04.18 в 11:36
Снимката е илюстративна

Автомобил е изгорял в "Братя Миладинови"

Кола е изгоряла в бургаския комплекс "Братя Миладинови". Автомобилът, който е с бургаска регистрация, е собственост на 38-годишна жена от Бургас. Огънят е потушен от един противопожарен автомобил. При извършения оглед на предната дясна седалка са намерени и иззети две обгорели пластмасови шишета с мирис на петролен продукт.  От пожара обгоряло..

публикувано на 25.04.18 в 09:13
temida

Разпитват свидетели за убийството на Мастара

Очаква се още свидетели по делото за убийството на бургаския бизнесмен Димитър Стаматов  през 2002 година  да бъдат разпитани на днешното заседание. Свобода Атанасова с още подробности.  7 свидетели бяха разпитани на последното заседание срещу Пламен Дишков и Тодор Неделчев за убийството на Мастара. Едва след като минат разпитите предстои да бъдат..

публикувано на 25.04.18 в 08:34

Молдовец е обвинен в кражба на дрехи от бургаски МОЛ

Молдовски гражданин е обвинен в кражба на дрехи на стойност 619 лв. от спортен магазин, намиращ се в МОЛ – а в ж.к. „Славейков“. Това съобщиха от прокуратурата. 39 – годишният мъж е опитал чрез магнит да открадне дрехите, но е заловен от охраната на магазина. Според държавното обвинение молдовецът може да се укрие или да извърши ново престъпление...

публикувано на 24.04.18 в 16:21