Празникът на Созопол започна с литургия и водосвет


Созопол празнува с богата програма, съобщава Марияна Паскалева от общината:

„В храм Св. Марина ще бъде отслужена празнична литургия, водосвети ще започне едно празнично народно увеселение с богата гощавка, успоредно с това нап ристанището ще се даде старт нап лувния маратон, който по традиция всяка година се провежда обиколка на Стария град Созопол, финалът ще бъде на градския плаж с демонстрации на водни спортове – гребане, ветроходство…“

От 16 ч.  започват на стадиона народните борби, працничният концерт е от 20ч. Водещ гост ще бъде Тончо Токмакчиев, ще има концерт на Поли Генова, вечерта ще завърши с пищна заря.

Утре е конкурсът за красота „Мис Созопол“ и концертът на Рафи Бохосян.


ВИЖТЕ ОЩЕ
Радио Бургас Банер

"Булевард Демокрация" - на 25 юни

Премиерът Борисов набързо отмени протеста на превозвачите. Така де, той върна обратно законът, който, според протестиращите, щеше да доведе до Първо частно транспортно министерство. Въпреки че в държава, в която е имало Първа частна милиция, не виждам защо да няма и министерство. Но това не е най-важното. Очаквам премиерът да отмени набързо и..

публикувано на 25.06.18 в 13:01

До четвъртък продължава приемът на документи за обучение в бургаския филиал на НХА

Желаещите да кандидатстват във филиала на Националната художествена академия в Бургас могат да подадат необходимите документи за това до 28 юни. Документите се предоставят в София, НХА, ул. "Шипка" 1, където ще се проведат и приемните изпити. При попълването на заявленията кандидатите трябва да отбележат желанието си за обучение в бургаския филиал и..

публикувано на 25.06.18 в 12:11

Учители по английски език в малките населени места преподават по няколко предмета

Средната възраст на бургаските преподаватели е 56 години. В момента се намираме в период на смяна на поколенията, коментира Виолета Илиева, директор на регионалното управление на образованието в Бургас. В същото време английският език в морския град се изучава достатъчно интензивно. От миналата година чуждият език навлезе в предучилищната..

публикувано на 25.06.18 в 09:48
Община Бургас

Подобряват инфраструктурата на изходите на Бургас в посока София и Варна

Нови локални платна, паркоместа и зелени зони предвижда план на Oбщина Бургас за подобряване на инфраструктурата в посока Бургас -София и Бургас -Варна. Той вече е готов и ще бъде представен на предстоящата общинска сесия. Още през 2014 г. Общинският съвет одобрява промяна на съществуващата прилежаща инфраструктура към пътищата, които отвеждат към..

публикувано на 25.06.18 в 09:10

Ден на отворените врати в статистическото бюро в Бургас

Ден на отворените врати ще се проведе днес в сградата на Териториалното статистическо бюро в Бургас на ул. „Янко Комитов“ № 3 от 9.30 ч. до 11.30 ч. Инициативата е по повод 138 години от създаването на българската държавна статистика.

публикувано на 25.06.18 в 08:13
Снимката е илюстративна

Изграждането на поликлиниката в Созопол започва до края на годината

До края на годината ще започне изграждането на поликлиниката в Созопол. Надявам се това да се случи, защото това е важен обект, който има готов проект и в момента се извършват последните съгласувания по него, съобщи кметът на община Созопол Панайот Рейзи  „Проектът на поликлиниката вече е направен. В момента протичат последните..

публикувано на 24.06.18 в 16:25

Спират водата утре в района на парк „Росенец“

Водата ще бъде спряна утре от 9.00 ч. до 16.00 ч. към хижите на територията на парк „Росенец“. Изключение са хижите "Русалка", "Миньор", "Електрон", "Главболгарстрой", "Затвора"; почивни бази на "МВР", "EVN" и лагер "Търговище". Причината е извършването на строително-монтажни дейности. 

публикувано на 24.06.18 в 15:39