Празникът на Созопол започна с литургия и водосвет


Созопол празнува с богата програма, съобщава Марияна Паскалева от общината:

„В храм Св. Марина ще бъде отслужена празнична литургия, водосвети ще започне едно празнично народно увеселение с богата гощавка, успоредно с това нап ристанището ще се даде старт нап лувния маратон, който по традиция всяка година се провежда обиколка на Стария град Созопол, финалът ще бъде на градския плаж с демонстрации на водни спортове – гребане, ветроходство…“

От 16 ч.  започват на стадиона народните борби, працничният концерт е от 20ч. Водещ гост ще бъде Тончо Токмакчиев, ще има концерт на Поли Генова, вечерта ще завърши с пищна заря.

Утре е конкурсът за красота „Мис Созопол“ и концертът на Рафи Бохосян.


ВИЖТЕ ОЩЕ
улица в

До юли ремонтират шест улици в „Банево“

До юли месец се очаква да бъдат асфалтирани шест улици в кв. „Банево“, каза за БНР – Бургас заместник – кметът Чанка Коралска. улиците „Иван Вазов“, „Бузлуджа“, „Хаджи Димитър“, „Анушка Драгиева“, „Никола Вапцаров“ и да бъде довършена ул. „Батак“. Възможно е, да бъдат обхванати и други, поясни тя: „Засега – 500 000 лв. е сумата, която сме..

публикувано на 26.04.18 в 13:58
Чанка Коралска

Ремонтът на „Струга“ приключва до събота

В събота се очаква да бъде пуснато изцяло движението по улиците „Струга“ и „Даме Груев“ в Бургас. Тези дни се полага плътна смес по тях, уточни пред БНР – Бургас заместник – кметът Чанка Коралска „Ще изчакаме, около 10 дни след асфалтирането, с маркировката. Ще полагаме маркировка от студен пластик, който изисква в чисто технологичен..

публикувано на 26.04.18 в 13:43

Отбелязваме Световната алергологична седмица

Отбелязваме световната алергологична седмица, до 28 април включително. Тази година преминава под мотото „Атопичен дерматит“. Причината е, че с всяка изминала година броят на заболелите  от този вид дерматити, особено в ранна детска възраст се увеличава.  Годишната инициатива на Световната алергологична асоциация съществува още от 2005 г. Всяка..

публикувано на 26.04.18 в 08:49

Нов управител на комплекса „Генгер“ гласуват общинските съветници в Айтос

Отчет за изпълнението на бюджета за 2017 година трябва да обсъдят и приемат общинските съветници на Айтос на днешното си заседание. 15 са докладните записки предвидени в дневния ред. Айтоските общински съветници трябва да приемат решение за освобождаването на досегашния управител на етнографския комплекс „Генгер“ Любомир Татаров, който..

публикувано на 26.04.18 в 08:30

Строежите на екоплажа Иракли продължават

В района на местността Иракли до момента са построени 17 бунгала, 6 апартамента и 2 къщи за гости. Цялата територия до плажа е оградена, защото е частен имот. Единствено на тесния общински път, който отвежда до плажната ивица, не е поставена бариера. Преди 10 години беше приет Законът за устройство на Черноморското крайбрежие, който със закъснение наложи..

публикувано на 26.04.18 в 08:15

Мобилна станция за измерване на замърсителите на въздуха идва в Бургас

Няколко станции за измерване на показателите на атмосферния въздух в Бургас предстои да заработят. Една от тях ще бъде закупена от общината. До няколко дни се очаква мобилна станция на Изпълнителната агенция по околна среда, по искане на кмета Димитър Николов. Предстои тя да бъде локализирана в града. Отделно, очаква се и „Кроношпан“ да..

публикувано на 25.04.18 в 17:08

Гимназията по програмиране пуска директен транспорт за учениците до кампуса

Професионалната гимназия по компютърно програмиране и иновации в к-с „Меден рудник“ ще осигури специализиран транспорт за своите ученици, които живеят на територията на община Бургас. За тяхно удобство и за спокойствие на родителите им ще бъдат пуснати два автобуса, предназначени за гимназистите и преподавателите им, които ще ги оставят директно в..

публикувано на 25.04.18 в 16:40