В Сливарово освещават параклис на Света Марина

Снимка: Peika.bg

Новопостроеният параклис до пещерата - светилище на Света Марина, в  близост до село Сливарово ще бъде осветен в деня на светицата.Той е издигнат на мястото на несъществуващия от много време стар конак. Инициативата и изпълнението е на Райчо Бухлев от Малко Търново ,който сега живее в Америка , каза кметът на малко Търново Илиян Янчев

Поради здравословни причини и така, което сподели с мен е, че иска да направи пет параклиса в района на Малко Търново, сега започва единият, който е на Света Марина в Сливарово, другият е на Свети Константин и Елена в Стоилово и така ще коментираме още три параклиса, но другите три ще ги реализира догодина, защото трябва да се връща в Америка, където живеят.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Блок 65-и в "Меден рудник" протече половин година след санирането

Няколко месеца след като блок 65-ти в „Меден рудник“ е саниран, жителите му се оплакват от мухъл и течаща вода в домовете им. Според тях, документацията за извършеното не отговаря на истината.  " На покрива не са поставени всички шапки. В отговор на община Бургас се казва, че още миналата година на 7 март са били поставени. А строителната площадка е..

публикувано на 27.04.18 в 07:30
Теодор Янев - управител на етнографски комплекс

Новият управител на „Генгер“ иска основен ремонт на етнографския комплекс

Основен ремонт на занаятчийските къщички и разширение на хотелската част в етнографския комплекс „Генгер“ са сред плановете на новия му управител Теодор Янев, чийто назначение днес беше гласувано на общинската сесия в Айтос. Местните съветници решиха да стимулират бъдещата му работа и 30 % по – високо възнаграждение от предшественика му, които..

публикувано на 26.04.18 в 15:35

Без "Златна рибка" това лято?

Къмпинг "Златна рибка" може да бъде затворен за това лято заради проблемът със собствеността. В теренът преди дни влезе частен съдебен изпълнител. Делата за собствеността на една част от къмпинга се водят от около 8 години. Собственикът на хотела, който се намира в съседен терен Румяна Моневска е била свидетел на запечатването на къмпинг „Златна..

публикувано на 26.04.18 в 15:04
улица в

До юли ремонтират шест улици в „Банево“

До юли месец се очаква да бъдат асфалтирани шест улици в кв. „Банево“, каза за БНР – Бургас заместник – кметът Чанка Коралска. улиците „Иван Вазов“, „Бузлуджа“, „Хаджи Димитър“, „Анушка Драгиева“, „Никола Вапцаров“ и да бъде довършена ул. „Батак“. Възможно е, да бъдат обхванати и други, поясни тя: „Засега – 500 000 лв. е сумата, която сме..

публикувано на 26.04.18 в 13:58
Чанка Коралска

Ремонтът на „Струга“ приключва до събота

В събота се очаква да бъде пуснато изцяло движението по улиците „Струга“ и „Даме Груев“ в Бургас. Тези дни се полага плътна смес по тях, уточни пред БНР – Бургас заместник – кметът Чанка Коралска „Ще изчакаме, около 10 дни след асфалтирането, с маркировката. Ще полагаме маркировка от студен пластик, който изисква в чисто технологичен..

публикувано на 26.04.18 в 13:43

Отбелязваме Световната алергологична седмица

Отбелязваме световната алергологична седмица, до 28 април включително. Тази година преминава под мотото „Атопичен дерматит“. Причината е, че с всяка изминала година броят на заболелите  от този вид дерматити, особено в ранна детска възраст се увеличава.  Годишната инициатива на Световната алергологична асоциация съществува още от 2005 г. Всяка..

публикувано на 26.04.18 в 08:49

Нов управител на комплекса „Генгер“ гласуват общинските съветници в Айтос

Отчет за изпълнението на бюджета за 2017 година трябва да обсъдят и приемат общинските съветници на Айтос на днешното си заседание. 15 са докладните записки предвидени в дневния ред. Айтоските общински съветници трябва да приемат решение за освобождаването на досегашния управител на етнографския комплекс „Генгер“ Любомир Татаров, който..

публикувано на 26.04.18 в 08:30