Има три версии за пожара край Изворище

Възпламеняване на стъкла и пластмаса е една от трите версии за възникнавено на пожара край Изворище.4 са изгорелите масивни сгради , броят на по-малките бараки не може да бъде уточнен.Пожарникари остават на място, за да следят погасените терени. 
Огънят  в оранжерия за цветябе потушен едва днес, след като още вчера собственикът й подава сигнал.Щетите са за над 10 000 лева, разказва синът му, който заедно с още един тийнейджър е гасил:
"Ами то никой не идваше, аз си го спирах сам, даже и мен не искаха да пускат полицаите, трябваше да заобикалям през Миролюбово."

Чуйте звуковия файл:


Разпитани са свидетели и версиите са три, каза кметът на селото Тодор Тодоров:
"Първата е, че са варили компоти, втората, че е имало стъкла, друга, че имало пластмасови бутилки"
Според кмета, ако ръководството е било по-рано на място и да поеме оперативната работа, можело е да се предотврати разрастването на огъня.
"Да не се позволи пожарът да се прехвърли на общинския път да навлезе във вилното образование и каптажа..."
Ако се установи, че изгорелите постройки са единствените на собствениците им, те ще получат социална помощ, допълни Тодоров
Чуйте звуковия файлВИЖТЕ ОЩЕ

Община Бургас предлага безплатно извозване на едрогабаритни и строителни отпадъци

Община Бургас предоставя на гражданите безплатна услуга за извозване на отпадъци, останали от ремонт и строителни дейности. Целта на услугата е чистотата в града да се поддържа на добро ниво. Изхвърлянето на строителни и едрогабаритни отпадъци в контейнерите за битови отпадъци е забранено, а нарушителите се наказват с глоба до 5000 лева.  Всеки..

публикувано на 27.05.19 в 11:30

Ученици от Руската гимназия вървят по стъпките на Ботев

Над 40 ученици от Руската гимназия в Бургас поемат днес по стъпките на Ботев, включвайки се в похода, който се организира всяка година от министерството на образованието. Инициативата е на техният преподавател по български език и литература, писателят Николай Фенерски:   "Този поход се организира от много години, аз като ученик съм участвал в него...

публикувано на 27.05.19 в 09:16

Според бургазлии резултатите бяха очаквани, голямата изненада е ВМРО

Според бургазлии резултатите от изборите са реални. Учудващо според тях е слабото представяне на политическите партии на Валери Симеонов и Волен Сидеров. Като положително анкетираните оценяват представянето на ВМРО. " Мисля, че разликата между първите две политически сили трябва да е по - голяма! Аз участвах на изборите, защото съм убеден, че това не..

публикувано на 27.05.19 в 08:45

В ромската махала на Горно езерово не знаят какви избори се провеждат днес

Роми от Горно езерово не знаят какви избори се провеждат, но отиват да гласуват. Въпреки, че в една от секциите е монтирана машина, те предпочитат бюлетините. "Ей така по-лесно идва с ръка, так, так и айде". Знаеш ли какво избираме днес? " Не знам, какво да избираме". Това парламентарни избори ли са, местни ли са? "Не мога да ти кажа нищо..

публикувано на 26.05.19 в 15:39

Отцепват района на спортна зала "Бойчо Брънзов" днес, заради изборите

За хората с   увредeно зрение или със затруднения в придвижването общината в Бургас е осигурила транспорт в деня на изборите. Услугата се извършва на цената на билета за градски транспорт.  Осигурена е и достъпна среда в избирателните секции, където е прдвидено да гласуват. Междувременно се въвежда временна организация на движението в..

публикувано на 26.05.19 в 09:38

Безплатен превоз в изборната нощ за членовете на секционни избирателни комисии

Община Бургас и "Бургасбус" ще осигурят безплатен превоз в изборната нощ за членовете на секционни избирателни комисии. Те ще предават до късно протоколи и бюлетини в спортна зала "Бойчо Брънзов". Безплатният превоз ще се осъществява от спирка "Зорница". Който желае да го използва, ще трябва да следи за автобуси с надпис "ИЗБОРИ". Часове на тръгване..

публикувано на 25.05.19 в 14:08

Безплатен достъп до безжичен интернет ще има в Стралджа

Със средства от Европейския съюз Община Стралджа ще изпълнява проект за изграждане на точки за безплатен публичен достъп до безжичен интернет. По Програмата WiFi4EU, срещу ваучери на стойност 15 000 евро, които ще постъпват директно от Брюксел, жители и гости на града ще могат да ползват безплатен интернет в района на центъра, площада, в парковете и..

публикувано на 25.05.19 в 09:00