БНР -Бургас ще предава за първи път на живо празника на Острова

Туристически комплекс "Остров Света Анастасия" отбелязва своя празник за четвърта поредна година. Въпреки че светицата-закрилница се почита на 22 декември,  празникът на единственото обитаемо късче земя по българското Черноморие се чества на Успение на Пресвета Богородица - 15 август, когато островът все още е достъпен за посетители.

През деня БНР-Бургас ще  предложи много музика, интересни събеседници, пирати и съкровища миди и бира, Диджей парти на залез и ще направи съпричастни своите слушатели към празника на Света Анастасия. Станете островитяни за един ден с БНР-Бургас! Всичко за събитието на radioburgas.bg или във фейсбук страницата на БНР-Бургас


На 15 август до Острова ще пътуват 3 кораба, които ще осъществят общо 8 курса за целия ден - в 10:00, 10:30, 11:00, 13:30, 14:00, 17:00, 18:00 и 20:00 часа. Празничният ден ще бъде отразен от Българско национално радио с живи предавания от острова от 10:00 до 22:30 часа. Най-малките посетители могат да участват в творческа работилница или да се снимат с пиратите капитан Ред и неговия помощник, които провеждат пиратските игри всяка седмица. От 11:00 часа ще изиграем традиционното островно хоро с ансамбъл "Странджа", а след 12:00 часа ще бъде осигурен контролиран достъп до Фара, откъдето може да се насладите на неповторима гледка към Бургас и залива. Следобед ще бъде отслужен празничен водосвет, а след това ще дадем възможност за изява на бургаските писатели в "Часът на поета".

От 18:00 часа Ирина Папанчева ще представи новата си книга "Тя, островът". Разговорът ще води Гочо Гочев, автор и издател. Романът препраща към испанския остров Фуертевентура, където днешните преживяванията на няколко души се свързват с документалните и измислени истории на действителни личности, пребивавали там от най-древни времена до наши дни.

Денят ще завърши с диско парти под звездите, подготвено от БНР-Бургас.


ПРОГРАМА

10:00 - 22:30 часа

БНР - Бургас  предава на живо от Острова

10:30 - 16:00 часа

Детска работилница за изработване на тематични сувенири

11:00 часа - 17:00 часа

Гостуват пиратите от островните пиратски игри

11:00 часа

Островно хоро с ансамбъл "Странджа"

От 12:00 часа

Свободен и контролиран достъп до фара

От 12:30 часа

Вадене и печене на миди на тенекия на пристан "Остров Света Анастасия"

13:30 часа

Празничен водосвет

14:00 часа

"Часът на поета"

18:00 часа

Представяне на книгата "Тя, островът" на Ирина Папанчева

21:00 часа

Островно диско парти с БНР-Бургас.ВИЖТЕ ОЩЕ

Бизнесът среща местната власт

Бургас ще бъде домакин на кръгла маса на тема „Бизнесът среща местната власт“.  Тя ще се проведе на 29 март в Eкспозиционен  център "Флора" от  11.00 часа.  Основни акценти в програмата  ще бъдат стратегиите за развитие на региона. Както и какво може да предложи местната власт на инвеститорите, възможностите за по-ефективно сътрудничество с..

публикувано на 21.03.18 в 15:36

Министерски съвет промени статута на републикански път и го предоставя на община Малко Търново

Участък от 2,1 км от републикански път Дуранкулак - ГКПП „Малко Търново“, намиращ се на територията на община Малко Търново, беше обявен за публична общинска собственост. Промяната на статута се извършва по предложение на кмета на община Малко Търново, след съгласуване с Агенция „Пътна инфраструктура“, поради промяна във функциите на трасето, реши..

публикувано на 21.03.18 в 13:37

Постоянно се следят рисковите от наводнения участъци в Бургаско

Няколко са рисковите участъци от наводнения, които се следят постоянно в област Бургас. Взимат се превантивни мерки. Там където е необходимо се изграждат диги и към момента няма опасност за населението в региона. Заради снеготопенето и обилните валежи рискови са предимно долните течения на реките. Вчера карнобатското село Сърнево се размина..

публикувано на 21.03.18 в 13:21

Потомци на спасени евреи издигат мемориал в центъра на Бургас

Потомци на спасени евреи ще издигнат в Бургас мемориал на благодарността в памет на достойните жители на морския град. Той ще се намира до Часовника в центъра на Бургас и ще бъде открит на 11 април от 17:00 часа. В Бургас са организирани и още събития, посветени на 75г от спасяването на българските евреи. Сред тях е изложбата на МВнР на Израел,..

публикувано на 21.03.18 в 10:54

БЧК - Бургас започва раздаването на храни на нуждаещите се в петък, първият пункт ще е в Айтос

В края на тази седмица БЧК - Бургас ще започне раздаването на продукти от хранителната програма на Европейския съюз на социално слаби граждани. Първият пункт ще бъде разкрит в петък 23 март в Айтос в сградата на общината. Разкриването на пунктовете в областта ще става поетапно във всяка община, като право на помощта имат 13 872 души в бургаско. Поради..

публикувано на 21.03.18 в 09:42

Чрез трансгранични проекти Царево подобрява туристическата си инфраструктура

  Общинският съвет в Царево прие нова Наредба за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на община Царево.  Сега действащата наредба е изменяна и допълвана повече от 40 пъти, а новоприетият проект има за цел да актуализира цялостно разпоредбите и привеждането в съответствие с измененията от последните..

публикувано на 21.03.18 в 09:41

Ученици демонстрират последствията от климатичните промени

Ученици от СУ "Св.Св. Кирил и Методий" и НБУ "Михаил Лъкатник“ ще демонстрират от 10.30ч на площада пред първото училище последствията от климатичните промени върху природата и човека. Ще участват ученици от 1 до 12клас на двете училища. Учениците ще интерпретират темата за климатичните промени в различни експериментални и творчески центрове..

публикувано на 21.03.18 в 09:13