Гергана Брънзова представи "Съзнание и тяло в едно"

Гергана Брънзова представи в Бургас новата си книга „Съзнание и тяло в едно“. Дъщерята на легендарния Бойчо Брънзов играла в женската NBAлига, обиколи света правейки, това което обича- играейки баскетбол. Живя в различни държави и култури, срещна се с много хора, споделяйки страстта си за съревнование. Прие спорта като силно изживяване , но го замести с желанието да помага на хората и да ги мотивира да открият себе си. “Съзнание и тяло в едно“ е заглавието на книгата, която ни посочва че формулата е в нас самите. Винаги има начин да се усмихнем и да направим живота си по-лесен, да бъдем  гъвкави към промяната, която всяка ситуация носи, и да сме спокойни  пред предизвикателствата.

Гери сама допринесе за своето медицинско чудо- излекуването от множествена склероза, убедена, че за да сме здрави и активни, трябва да се вслушваме в сигналите, които собственото ни тяло изпраща. Така тя продължава да се радва на семейството си, съпруга си Харун Ерденай и на трите си деца. И да отговаря на въпросите на множество хора, които я търсят за съвет. Не приемайте живота като битка, приемете го като игра.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Фортисимо на Световните хорови игри

Световните хорови игри през юли са новото предизвикателство пред шампионите от Фортисимо, които вече спечелиха Европейските хорови игри в Рига. Утре вечер изпълнителите ще очакват бургаската публика при вход свободен за концерт в Морското казино, на който ще представят репертоара си. Ще има и специална кутия за дарения, чрез..

публикувано на 25.06.18 в 09:41

Изплетоха венец от 77 билки и половина в Етнографския музей

Венец от 77 билки и половина изплетоха в Етнографския музей в Бургас, пресъздавайки обичая за Еньовден. Според вярванията на този ден звездите слизат на земята и баят на билките, слънцето също им дава лечебна сила. Берат ги рано, преди изгрева, обясни Росица Топалова, уредник в Етнографска експозиция. „Възстановката на елементи от обичая..

публикувано на 24.06.18 в 12:40

450 души ще играят хоро в Бургас

Над 450 танцьори от цялата страна ще участват в четвъртото издание на националния фолклорен фестивал "Хоро край лазурния бряг". Той  ще се проведе днес и ще започне с традиционно дефиле на танцовите групи в 16.30 часа от площад "Атанас Сиреков" пред сградата на Община Бургас и ще премине по ул. "Александровска" до площад "Кирил и Методий".Фестивалът..

публикувано на 23.06.18 в 10:28

„Памет за Тракия” на Минералните бани

  21-то издание на тракийския фолклорен събор „Памет за Тракия” ще се проведе днес . Той  организиран от Тракийско дружество „Екзарх Антим I” и Народно читалище „Тракия - 2015”, с подкрепата на Община Бургас. Събитието започва  от 10.30 в  парк „Минерални бани” - кв. Ветрен, гр. Бургас.    Традиционно в него ще участват представителни тракийски..

публикувано на 23.06.18 в 08:53

Третият фестивал на котленския килим се провежда днес

Фестивалът на етносите, багрите и котленския килим  се открива днес в Котел. В 11.00 часа в парк „Изворите“  кметът на общината Коста Каранашев и официалните гости ще дадат началото на празника, който ще премине под знака на фолклора на местните общности, традиции и кухня. Той се провежда за трета поредна година.  По време на събитието  в обособени..

публикувано на 23.06.18 в 08:14

Представят изложбата „Малкото голямо изкуство“ в Бургас

Изложбата „Малкото голямо изкуство“ ще бъде открита днес в Бургас. Събитието ще се състои от 18.00 ч. в изложбената зала на Дружеството на художниците в Бургас на ул. „Александровска“ 22.

публикувано на 22.06.18 в 08:53

Обществено обсъждане за поставяне на паметна плоча в Дома на писателя

Обществено обсъждане провежда Бургаското женско дружество "Самосъзнание" днес от 15.00 ч. в Дома на писателя на ул. "Вола" 1. Поводът е  предложението  за поставяне на паметна плоча върху фасадата на Дом на писателя. От 1934 до 1944 година там е функционирал Първи дневен детски дом, изграден от женското дружество, с почетен председател Жени..

публикувано на 22.06.18 в 08:45