Двама възрастни загинаха при катастрофа

Катастрофата, в която са загинали, е станала на пътя Котел-Омуртаг. 59-годишен шофьор е предприел маневра "завиване наляво" от крайпътна отбивка и е отнел предимство на колата, в която са били двамата. 
От удара колата им се е блъснала в намираща се отляво крайпътна бетонна реклама. 

След катастрофата 70-годишният шофьор и 66-годишната жена, която е била с него в колата, са откарани в болница с много гръдни и лицеви травми, където по-късно са починали  и двамата.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Прокуратурата ще решава дали да върне психично болен в ЦПЗ

По повод публикации в електронните медии за това, че психично болен млад мъж създава опасност за себе си и околните, като лежи на оживени пътни артерии в града, Районна прокуратура - Бургас се самосезира и възложи извършването на проверка по случая на ОД на МВР и Областния диспансер за психично здраве. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна..

публикувано на 18.08.17 в 15:32

Загиналата на автомагистралата жена била с психично заболяване

Установена е самоличността на загиналата при пътния инцидент на автомагистрала „Тракия” пешеходка – това е : 34 годишна жена от Карнобат, която е страдала от психично заболяване и вчера е била настанена за пореден път в Центъра за психично здраве в Бургас за лечение. Същата успяла да напусне болничното заведение и пеша се отправила към родния си град...

публикувано на 18.08.17 в 12:17

Прокуратурата протестира част от наредба №1 на община Несебър заради шума

Окръжна прокуратура-Бургас внесе в Административен съд-Бургас протест против разпоредбата на на член  от „Наредба №1 на община Несебър за осигуряване  на обществения ред,. Атакуваната разпоредба гласи че  се забранява ползването на жива музика и озвучителна техника в заведенията за хранене и развлечение без необходимата шумоизолация, както и в..

публикувано на 18.08.17 в 10:42

Жена е загинала на автомогистрала "Тракия"

На км 334 в посока Бургас товарен автомобил, с бургаска регистрация, блъска с предната дясна част на автомобила движещата се в тъмната част на денонощието пешеходка, която загива на място. Самоличността на пешеходката все още не е установена / жената е на видима възраст около 35-40 години/. Тялото й е откарано в "Съдебна медицина" при УМБАЛ - Бургас..

публикувано на 18.08.17 в 09:40

Унгарецът, обвинен в пране на пари, сам поиска да бъде екстрадиран

Унгарецът Андраш Шрьом поиска доброволно да бъде екстрадиран в страната си. Той е издирван с Европейска заповед за арест. Унгарецът е обвинен за тринайсет отделни престъпления като за най-тежкото от тях се предвижда затвор до 10 години. Те са свързани с финансови и данъчни измами, пране на пари и фалшифициране на документи. Пред бургаските..

публикувано на 17.08.17 в 15:50

Проверките на такситата по Черноморието ще продължават

Общо 141 таксиметрови автомобила, работещи най вече в  „Слънчев бряг, са проверени от съвместни екипи на служители от сектор „Пътна полиция” при ОДМВР – Бургас, Държавната агенция по метрология и технически надзор и Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация” – Бургас. Съставени са 17 акта и 21 фиша по линия на „Пътна полиция”, 5 акта за..

публикувано на 17.08.17 в 12:07

Издирват момче, скочило от вълнолома в Несебър

 66 годишна жена от Ловеч , заедно с 21- годишния си син  дошли на разходка в Старият Несебър вчера . Момчето поискало да посетят вълнолома, покатерил се по скалите и скочил в морето от там. Своевременно на мястото на инцидента пристигнал екип от двама водолази от „Пожарна безопасност и защита на населението”, които не са открили момчето Работата по..

публикувано на 17.08.17 в 09:25