В Сливен монтират дарен от Швейцария музикален орган

Започна монтажът на дарения през 2006 от град Цюрих на община Сливен музикален орган. Специалисти от Швейцария и Румъния ще монтират и акордират музикалния инструмент в зала „Сливен“. Очаква се до началото на септември всички дейности да приключат и той да бъде готов за експлоатация. 

Тази седмица органът бе транспортиран  от Брашов, Румъния до Сливен, след като там бе ремонтиран, заради лошо съхранение в общинските складове. Около 1500 тръби предстои да бъдат настроени на ръка, каза ръководителят на групата Барбара Дулти:

"Трябва да знаете, че вие в Сливен ще имате един уникален инструмент, който има всички възможности да изсвири и най-сложните и мащабни органни творби и това ще бъде едно съкровище"

Краят на монтажните работи е предвиден за  6 септември.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Музика в картини ще звучи във Флората

Мултимедийният цикъл "Camerata Pontica - Класика на брега" гостува утре в експоцентър "Флора", съобщават от община Бургас. Той ще бъде представен за първи път пред бургаската публика, а като част от проекта ще са и непознати шедьоври на западноевропейската класическа музика. Разказвайки своеобразна приказка от музика в картини, събитието ще..

публикувано на 22.08.17 в 12:09

Фолклорно пътешествие във времето

Фолклорно пътешествие в името на едно голямо приятелство и любов към традициите започна за пореден път  с новото издание на бургаския фестивал. В следващите дни продължаваме традицията пред Летния театър всяка вечер да има сцена за автентичен фолклор с интересни състави и български обичаи. Ще ни връщат в истински родното, за да го пазим и..

публикувано на 21.08.17 в 18:32

Песните на Емил Димитров ще прозвучат с нови аранжименти

Евгени Минчев ще изпее песните на Емил Димитров и ще разкаже за тях в концерт с Плевенската филхармония. Арлекино, Моя страна, Ако си дал, Хубавата Джиджи са някои от популярните заглавия. Премиерата е предвидена за 5 септември във Варна. Репетиционната зала на бургаския хор "Родна песен" дава началото на този проект. Младият Георги..

публикувано на 21.08.17 в 15:49

Бургаския симфоничен оркестър ще свири рок в Царево

Симфо-рок концерт ще могат да чуят любителите и на двата музикални стила в Царево на 23-ти август от 20 часа, на откритата сцена пред читалището. Оркестърът на Държавна опера – Бургас и джаз формация „София“ ще изпълнят някои от най-разпознаваемите рок парчета на „Deep Purple“, „Qween“, „Guns`N`Roses“, „Roling Stones“, „Beatles“, „Pink Floyd“, „Led..

публикувано на 21.08.17 в 15:45

Останки от дворец проучват археолозите в Русокастрон

Поредно голямо откритие направиха археолозите, които проучват през това лято крепостта Русокастрон в община Камено. Основите на дворцова сграда са намерени в цитаделата на твърдината.Предположенията са, че това е двореца на управителя, където най – вероятно е отсядал и българския цар , коментира директорът на бургаския музей и ръководител на..

публикувано на 21.08.17 в 13:15

С атрактивно шествие ще се открие 45-тият Международен фолклорен фестивал

Многообразие от култури, традиции и обичаи ще се съберат на едно място, за да пеят, танцуват и се забавляват на открито, заедно с жителите и туристите на морския град в оредното издание на Международния фолклорен фестивал в Бургас. Той започва от 18.00 часа с цветно и атрактивно шествие на всички гостуващи състави от общо 13 държави. По традиция..

публикувано на 21.08.17 в 11:24

В понеделник започва Международният фолклорен фестивал

 Международният фолклорен фестивал в Бургас, ще започне на 21 август /понеделник/ от 18.00 часа с цветно и атрактивно шествие на всички гостуващи състави от общо 13 държави. По традиция то ще премине от площад "Тройката" до площад "Атанас Сиреков" /пред Община Бургас/ и до Летния театър. Там, от 20.00 часа ще се състои церемонията по откриване на..

публикувано на 18.08.17 в 15:39